Görüş Bildir
Haberler
Boston Dynamics'ten Akıllara 'Black Mirror' Dizisini Getiren Video: Robot Köpek SpotMini Kapıları Açıyor!

Boston Dynamics'ten Akıllara 'Black Mirror' Dizisini Getiren Video: Robot Köpek SpotMini Kapıları Açıyor!

FreiGeist
13.02.2018 - 11:22 Son Güncelleme: 13.02.2018 - 16:22

ABD'li teknoloji şirketi Boston Dynamics'in yayınladığı yeni videoda köpek robot SpotMini kapı açabiliyor ve arkadaşına yol veriyor.

SpotMini ilk olarak Haziran 2016'da tanıtılmıştı. Ev ve ofis kullanımı için geliştirilen robotun ilk tasarımı 'ürkütücü' olarak tanımlanmıştı.

Birinci nesil SpotMini 25 kilo, tepe kolu ile birlikte ise 30 kiloydu. Tamamen elektrikli olan robotun 90 dakika civarı hareket edebildiği açıklandı. Boston Dynamics, SpotMini'nin ürettikleri en sessiz robot olduğunu belirtti.

Nesneleri yakalama ve kullanma yeteneği bulunan robot, zaman içinde büyük bir tasarım değişikliği yaşadı. Kasım 2017'de tanıtılan yeni versiyonunda siyah-sarı gövdesiyle daha şık ve sevimli bir imaj çizdi.

Ve şimdi SpotMini yeni bir video ile karşımızda!

YouTube kanalından yayınlanan son videoda SpotMini gövdesinin üst bölümünde yer alan kol ile kapıyı açabiliyor, arkadaşı geçene kadar kapıyı tutuyor ve hatta bacağını araya koyarak kapının kapanmasını engelliyor.

Yoksa uzaktan kumanda ile mi bu hareketleri yapıyor? Techcrunch haberinde daha detaylı bir video beklentisi olduğunu vurguladı.

Boston Dynamics'in yeni videosu akıllara Black Mirror dizisinin 'MetalHead' isimli bölümünü getirdi. SpotMini sosyal medyanın gündeminde 📌

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
33
20
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Koray

Siz de yeni mutfak robotu çıksa Black Mirror'a bağlıyorsunuz amk.

Çetin S.

eleştireceğim diye boş yorum yapmışsın birader. Bu robot gerçekten black mirror - metalhead senaryosunu başlatıyor. İzlememişsin herhalde.

Can_Can

bence hemen saldıralım bunlara.. hep sonraya bırakıyoruz yumurta kapıya dayanınca da bir sürü matrix falan oluyo sonra