Görüş Bildir
Haberler
Bose Ürünlerine Apple Yasağı Geldi

Bose Ürünlerine Apple Yasağı Geldi

Ulaş
18.10.2014 - 12:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ses teknolojileri konusunda uzun yıllardır çalışmaları bulunan kulaklık üreticisi Bose'a Apple'dan veto geldi. Firmanın ürünleri artık Apple mağazalarında satılmayacak.

Ünlü ses teknolojileri firması Bose ile Apple arasındaki gerilim giderek tırmanıyor. Gerilimin ana sebebi ise Apple'ın kulaklık üreticisi Beats'i satın almasıyla beraber Bose'a rakip olması.

Apple ve Bose arasındaki gerilim firmanın kulaklıklarının Apple mağazalarından çıkarılmasına kadar vardı. Apple bu konuda resmi bir açıklama yapmasa da artık mağazalarında Bose ürünleri satılmıyor. Bose ürünleri sadece fiziksel mağazalardan değil aynı zamanda firmanın online satış kanalı Apple Store'dan da kaldırıldı. Firmanın ABD merkezli satış sitesinde artık Bose ürünleri yer almıyor. Apple'ın Türkiye online mağazasında ise yapılan aramada 2 Bose ürünü bulunuyor.

Firmalar arasındaki gerilim Apple kulaklık üreticisi Beats'i satın aldıktan sonra ortaya çıktı. Bose, satın alımın hemen ardından Beats'i kendi teknolojilerini kullanmakla suçlayıp mahkemeye verdi. Ancak patent anlaşmazlığı mahkemede görülmeye başlamadan önce firmalar anlaştı ve konu tatlıya bağlandı.

Ancak geçtiğimiz günlerde Amerikan Futbol Ligi NFL'e sponsor olan Bose, bu konuda bazı engellemeler de getirdi. NFL oyuncularından Colin Kaepernick, Beats marka bir kulaklık kullandığı için 10 bin dolar ceza almıştı. Bose'un bu sponsorluğunun ve şartlarının da Apple'ı kızdırmış olma ihtimali bulunuyor.

Kaynak: 9to5Mac

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/bos...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0