Görüş Bildir
Haberler
Bolonez Soslu Makarna Tarifi: Bolonez Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Bolonez Soslu Makarna Tarifi: Bolonez Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
03.09.2021 - 16:55

Bolonez sosun makarna ile özdeşleşmesi sonucu tam bir lezzet abidesine dönen bu yiyecek, makarna severler başta olmak üzere çocuk, yetişkin herkes tarafından çok beğeniliyor. Sebze ve kıyma ile yapılan özel sosu sayesinde ilgisini arttırarak, başlı başına bir ana yemek olarak da tüketilebiliyor. Üstelik pek çok farklı mekanda karşınıza çıkan bolonez soslu makarnanın lezzetini birebir evde tutturmakta mümkün. Peki, bolonez soslu makarna nasıl yapılır? İşte karşınızda makarnaların en lezzetlisi bolonez soslu makarna tarifi…

Makarna yemeye doyamıyor ve makarna tariflerinize bir yenisini eklemek istiyorsanız bolonez soslu makarna ile sofranıza yeni bir renk katabilirsiniz. Kıyma, havuç ve domates ile yapılan özel sosu tek başına bile oldukça lezzetli iken bir de makarna ile buluştuğunda ortaya kaçınılmaz harika bir lezzet çıkıyor. İşte bolonez soslu makarna tarifi…

BOLONEZ SOSLU MAKARNA MALZEMELERİ

- 1 paket spagetti 

- 1 litre su

- 1 tatlı kaşığı tuz

BOLONEZ SOSU İÇİN;

- 1 tane kuru soğan

- 300 gram kıyma

-1 tane havuç

- 2 diş sarımsak

- 2 tane domates

- 1 tatlı kaşığı salça

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- Yarım su bardağı makarnanın haşlama suyu

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı tuz

BOLONEZ SOSLU MAKARNA YAPIMI

Bolonez soslu makarna için biz spagetti tercih ettik. Dilerseniz farklı makarnalarla da yapabilirsiniz. İlk olarak tencereye su koyun, içine tuz atarak kaynamasını sağlayın. Kaynayan suya makarnayı atın ve 8-10 dakika pişirmeye bırakın. Daha sonra yarım bardak makarna suyundan ayırarak süzün. Soğan ve domatesi küp küp doğradıktan sonra havucu içerisine rendeleyin. 

Geniş bir tencerenin içine zeytinyağını ekleyin ve hafif ısıtın. Ardından soğan ve havucu ekleyerek kavurun. Soğan ve havuç kavrulduktan sonra kıymayı ekleyin ve kavurun. Kıyma kavrulduktan sonra ise tencereye salça ve domatesleri ilave ederek pişirin. 

Makarnayı süzme esnasında ayırdığınız haşlama suyunu, karabiber ve tuzu da sos tenceresine ekleyerek sosunuz kıvam aldığında ocağın altını kapatın. Sosu haşlamış olduğunuz makarnanın üzerine ekleyerek hafifçe karıştırın. Servis tabağına aldığınızda üzerine kaşar peynir ilavesi yapabilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın