Görüş Bildir
Haberler
Boğaziçili Gençlerden Örnek Hareket: 11 Madde ile İlkokulumuz Projesi

Boğaziçili Gençlerden Örnek Hareket: 11 Madde ile İlkokulumuz Projesi

Talha Bolat
26.11.2015 - 12:49

1. BÜYAP Kimdir? İlkokulumuz Nedir?

1. BÜYAP Kimdir? İlkokulumuz Nedir?

İnşaat Mühendisliği öğrencileri ve bu alana ilgi duyan tüm Boğaziçilileri bir araya getirmeyi hedefleyen Boğaziçi Üniversitesi’nin en köklü ve aktif kulüplerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) 1987'den beri farklı alanlardaki çalışmalarını sürdürmektedir. İlkokulumuz projesi ise herkesin eşit koşullarda eğitim hakkına sahip olması gerektiği düşüncesiyle başlamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Amacı ne bu projenin?

2. Amacı ne bu projenin?

İlkokulumuz projesi eğitimin zor koşullar altında, kısıtlı imkanlarla yapıldığı bölgelere yeni okullar inşa etmeyi ve bu okulların etkin kullanılmasını amaçlamaktadır.  Aynı zamanda bu proje ile birlikte üniversite öğrencilerine sosyal sorumluluk bilinci kazandırılmakta ve toplum sorunlarına kayıtsız kalmayan bir zihniyetin temelleri atılmaktadır.

3. Bu zamana kadar neler yapıldı?

3. Bu zamana kadar neler yapıldı?

İlkokulumuz 2010

2010 yılı yazında, BÜYAP Düzce'nin Akçakoca ilçesinin Balatlı köyünde bir ilköğretim ek binası ve öğretmen lojmanı inşa etmiştir. İlk defa gerçekleştirilen bu proje, sonrasında yapılabilecek çok daha büyük ve köklü projelere doğru atılan ilk adım olması açısından çok önemliydi.

4. Bu zamana kadar neler yapıldı?

4. Bu zamana kadar neler yapıldı?

İlkokulumuz 2011

2011 yılında ise BRM (Boğaziçi Üniversitesi - Robert Koleji Mezunu Sanayici, İşadamı ve Yöneticiler Derneği) ile başlatılan ortak proje sonucu Ağrı’nın Tezeren köyünde, çevredeki 11 köyde 5. sınıfı bitiren öğrencilerin taşımalı eğitim sistemi ile devam edebilecekleri 6, 7, 8. sınıfları kapsayan dokuz derslikli ve yemekhanesi olan bir orta okul yapıldı.

5. İlkokulumuz 2015 Başlıyor

5. İlkokulumuz 2015 Başlıyor

1 Haziran 2015 tarihinde Adıyaman Valisi Sn. Mahmut Demirtaş ile görüşmek üzere Adıyaman’a gidildi. Bu görüşmenin ardından bize önerilen yerler arasından fiziki durumunun eğitime en elverişsiz olduğu Besni İlçesinin Yazıbeydilli Köyü’nde karar kıldık.

6. Kayıtsız Kalamazdık

6. Kayıtsız Kalamazdık

Burada okul olarak hizmet veren bina, eğitime elverişsiz olduğu gerekçesiyle çürük raporu almış ve boşaltılmıştı. Öğrencilerin yaklaşık 5 aydır ahırdan bozma bir yerde sağlıksız bir şekilde eğitim almaya çalıştığını görmek ve o yerin kışı atlatamayacak kadar kötü bir koşulda olması bizi bu konuda harekete geçirdi. Bu proje sayesinde yaklaşık altmış öğrenci dört derslikli yeni ilkokuluna kavuşacak ve elverişli şartlarda eğitim alma şansı bulacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Sponsorlar Bulunuyor

7. Sponsorlar Bulunuyor

Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen aracılığıyla tanıştığımız gönüllü yerel bir müteahhit ile okulumuzun inşaatının takibi konusunda anlaştık. İnşaata başlamak için gereken finansmanı sosyal sorumluluk projelerine duyarlı kurumsal ve bireysel bağışçılarımız sayesinde bulduk. Resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından 10 Temmuz günü inşaata başladık.

8. Eğitimin Temeli Atılıyor

8. Eğitimin Temeli Atılıyor

İşe öncelikle eğitime elverişli olmadığı için boşaltılan okulu yıkmakla başladık. 25 Temmuz 2015’te kazı çalışmalarını tamamlayıp, tesviye betonu ve temel betonunu döktürdük.

9. Okulumuz Yükseliyor

9. Okulumuz Yükseliyor

Şimdiye kadar aldığımız bireysel ve kurumsal bağışlar sayesinde okulumuzun inşaatına devam etmekteyiz, fakat projemizi tamamlamak için hala desteğe ihtiyacımız var.

10. Bitişe Çok Yaklaştık

10. Bitişe Çok Yaklaştık

Okulumuzun yapımı için gereken finansmanın %85'lik bir kısmını karşılamış bulunmaktayız. Geri kalan miktarı bulduğumuz takdirde inşaatı tamamlayacak ve okulumuzun açılışını gerçekleştireceğiz.

11. Ne zaman faaliyete geçecek?

11. Ne zaman faaliyete geçecek?

Projemizi 4 Ocak 2016 tarihine kadar tamamlayıp öğrencilerimizin yeni okullarına kavuşmaları BÜYAP olarak kısa dönemdeki en büyük hedefimiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ben de katkıda bulunmak istiyorum

Bize şu adreslerden ulaşabilirsiniz.

http://www.buyap.boun.edu.tr/

ilkokulumuz.buyap@gmail.com 

Osman Can Kaya

İlkokulumuz Proje Koordinatörü

kaya.osmancan1@gmail.com

05554667722

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
16
1
0
0
0
0