Görüş Bildir
Haberler
Boğaziçi Üniversitesi'ne Gökkuşağı Metro

Boğaziçi Üniversitesi'ne Gökkuşağı Metro

Fatih UZUN
11.09.2014 - 18:58

Bakan Lütfi Elvan tarafından 'Butik Metro' olarak adlandırılan Levent-Hisarüstü Metro Hattı'nda sona gelindi. Bakan Elvan, 'gökkuşağı' renklerinde yapılan tünelden yürüyüp son kaynağı bizzat yaptı. Elvan bir müjde de GS taraftarlarına verdi.

Levent -Hisarüstü arasında yapılan ‘butik metro’ açılış için gün sayıyor. 4.2 km’lik metro açıldığında Hibarüstü’nden Taksim’e 16, Yenikapı’ya 23 dakikada ulaşılabilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Lütfi Elvan, farklı konseptte yapılan 4.2 km uzunluğundaki metronun Aralık ayı sonunda hizmete gireceğini söyledi. Saat 14.00'de Hisarüstü'ndeki Boğaziçi Üniversitesi istasyonundan metroya inen Bakan Lütfi Elvan, 'gökkuşağı' renklerinde yapılan tünelden yürüdü. Metronun yapımına 2013 yılında başlandığını söyleyen Elvan, 'Rekor bir hızla tamamlayacağız. Kasım ayı içinde test sürüşlerine başlıyoruz. Aralık sonunda da açılışını gerçekleştireceğiz' diye konuştu.

Projenin 4 istasyondan oluştuğu bilgisini veren Elvan, 'Hisarüstü'nden Taksim'e gitmek isteyen bir öğrenci, 16 dakikada ulaşacak. Yenikapı'ya gitmek istiyorsa 23 dakikada ulaşacak' dedi.

Renkli aydınlatmaları ve farklı dekorlarıyla dikkat çeken Levent-Hisarüstü Metro Hattı'nın özellikle Levent-Etiler-Hisarüstü hattındaki trafiği rahatlatması bekleniyor.

GALATASARAY TARAFTARINA DA MÜJDE

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türk Telekom Arena Stadyumu'na giden metronun kapasitesinin de artırılacağını söyledi. Sanayi Mahallesi - Seyrantepe arasındaki metronun iki tüpten üç tüpe çıkarılacağını söyleyen Elvan, 'Üçüncü tüpü bitirdiğimizde 2.5 dakikada bir Sanayi Mahallesi'nden Seyrantepe'ye sefer yapma imkanımız olacak. 50 bin seyircinin tahliyesini 2 saatte değil, 1 saatte sağlamış olacağız. Üç tüp de aktif olarak çalıştırılacak' dedi.

Elvan bakım sebebiyle hale kapalı olan Sanayi Mahallesi - Seyrantepe arasındaki metro hattını da 26 Eylül'de açacaklarını da sözlerine ekledi.

İSTANBUL/DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0