Görüş Bildir
Haberler
Boğaziçi'nde Hedef Şimdi de Hayvanlar

Boğaziçi'nde Hedef Şimdi de Hayvanlar

Boğaziçi Üniversitesi’nde bulunan hayvan barınağının, Fethi Şehitlik Dergahı’na yakın olduğu gerekçe gösterilerek taşınmasına karar verildi. Bakım merkezinde bulunan köpeklerin engelli olduğunu dile getiren Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı Nihal Kasa, ''Rektörün iddiaları asılsızdır. Yıllardır hayvanları rehabilite eden gönüllülere, düşmanca bir tavır sergileniyor. Buradaki hayvanların birçoğu engelli ve bakımları, tedavileri gönüllüler tarafından yapılıyor. Engelli ve tedavisi devam eden hayvanlara unutamayacakları acı ve travma yaşattılar'' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Köpeklerin bakımını yapacak olan gönüllülerin alana sokulmadığı öğrenildi

Köpeklerin bakımını yapacak olan gönüllülerin alana sokulmadığı öğrenildi

Boğaziçi Üniversitesi'nin kayyum rektörü Prof. Dr. Naci İnci, öğrencilerin yanı sıra bu sefer de gönüllüler tarafından bakılan engelli köpekleri hedef aldı. 

Boğaziçi Üniversitesi’nde köpeklerin bulunduğu hayvan barınağına (BUPaws), 15 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Rumeli Hisarı Fethi Şehitlik Dergâhı'na yakın olduğu gerekçesiyle üniversite yönetimi tarafından el konuldu. Karardan 11 gün sonra polisler eşliğinde hayvan barınma merkezi iş makineleriyle yıkıldı. Gönüllüler tarafından bırakılan köpekler, güvenlik güçleri tarafından başka bir alana taşındı. Çoğu engelli ve hasta olan köpekler yağmur altında, çamur içinde bekletilirken, köpeklerin bakımını yapacak olan gönüllülerin ise alana sokulmadığı öğrenildi. 

Boğaziçi Üniversitesi Hayvan Barınma Merkezi'nin (BUPaws) Twitter hesabından yapılan paylaşımda, zorla yerlerinden edilen köpeklerin, etkili olan yağmurda soğuktan titrediği ve çamur içinde kaldığı görüldü. Paylaşımda ayrıca, 'Alana BUPAWS alınmıyor, lütfen yeni/eski alana gidin, gitmeyi talep edin, gördüklerinizi söyleyin yazın, tarafsız objektif yorum istiyorlar madem biz alınmıyoruz açık çağrımız sizler gidin konuşun gözlemleyin' denildi.

'Köpeklere son derece kötü koşullarda bakıldı'

'Köpeklere son derece kötü koşullarda bakıldı'

Hayvanların kötü bir şekilde götürüldüklerine dair videolar sosyal medyada tepki çekti. Bunun üzerine Boğaziçi Üniversitesi tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsündeki köpeklerin yeni yaşam alanına taşınmasının ardından iddiaya konu olan alanda incelemeler yapılmış, köpeklere son derece kötü koşullarda bakıldığı, temel hijyen kurallarının ihlal edildiği, kanuna aykırı olarak veteriner gözetimi olmaksızın köpeklere enjeksiyonla ilaç tedavisi yapıldığı ve serum verildiği tespit edilmiştir. Ayrıca bakıcı olduğu iddia edilen kişinin, hayvan bakımı ile ilgili herhangi bir eğitiminin olmadığı ve ülkemizde çalışma izni olmayan bir Moldova vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak eski yaşam alanındaki köpekler, görevliler nezaretinde yeni inşa edilen daha güvenli alana götürülmüştür” denildi.

'Rektörün iddiaları asılsız'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Yasalara rağmen gönüllülerin faaliyetleri engelleniyor'

'Gönüllüler yoksa biz de yokuz'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
13
8
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kılıç

dergahı taşıyın amk..

unfathomable

Medeniyet 0, sosyal ekonomi 0, görgü 0, insanlık 0, toplumsal kalkınma 0, adalet 0, eğitim 0, vicdan 0, ahlak 0 rezillik, kepazelik, iğrençlik, yolsuzluk, ca... Devamını Gör

AlchemisTT

Bunu yapanlar sürüne sürüne geberir umarım