Görüş Bildir
Haberler
Boğaz Ağrısına Evde Neler Yapılabilir? Boğaz Ağrısı İçin Evde Tedavi Yöntemleri...

Boğaz Ağrısına Evde Neler Yapılabilir? Boğaz Ağrısı İçin Evde Tedavi Yöntemleri...

Şebnem Sucu
23.09.2021 - 11:00

Kış ayları ile birlikte görülme sıklığı artan boğaz ağrıları, genellikle soğuk algınlığı, grip gibi viral enfeksiyonlardan kaynaklanmaktadır. Yanma, acı hissi ve yutkunmada zorluğa neden olan boğaz ağrıları bazen farklı hastalıklar nedeniyle ortaya çıkabilir. Zaman zaman herkesi etkileyen boğaz ağrıları bitkisel yöntemlere iyi yanıt verdiğinden dolayı boğaz ağrısına evde neler yapılabilir sorusunun yanıtı yoğun olarak araştırılır. Boğaz ağrısı enfeksiyonların yanı sıra başka bir hastalık sebebiyle de rahatsızlık hissine neden olabileceğinden kendi başınıza uygulayacağınız tedavilerden önce doktorunuzun görüşlerini dikkate almanız gerekir. Peki, boğaz ağrısına evde neler yapılabilir? Boğaz ağrısı için evde tedavi yöntemleri hakkında tüm detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ağrı ve tahrişle can sıkıcı bir durum haline gelen boğaz ağrılarında ilaç kullanımından önce sıcak çorbalar ve bitki çayları tüketilebilir. Boğaz ağrıları en fazla bir hafta etkisini göstermektedir. Evde uygulanan bitkisel tedaviler ile iyileşme süresi kısaltılabilir. Ancak yanma, batma, şişlik ve ateş gibi belirtileriniz ortadan kaybolmuyor ve kendinizi iyi hissetmiyorsanız bilinçsiz uygulamalardan kaçınmalı ve doktorunuzun önermiş olduğu tedavilerle iyileşme sağlamalısınız. Peki, boğaz ağrısına evde neler yapılabilir? İşte cevabı…

BOĞAZ AĞRISINA EVDE NELER YAPILABİLİR?

Boğaz ağrıları söz konusu olduğunda sıcak ve içerisindeki bileşenler sayesinde bitki çayları yatıştırmaya yardımcı olur. Böylelikle boğaz sıcak tutularak nem seviyesi artar ve bitki çayının etkileri ile kısa sürede boğaz ağrıları ortadan kalkar. Bitki çayları bal ile karıştırıldığında etkisini daha da arttırır. Çünkü bal da boğaz ağrılarını iyileştirmeye yardımcı olacak doğal tedavi yöntemlerinden biridir. İşte boğaz ağrısına evde neler yapılabilir sorusunun yanıtları…

ZENCEFİL:  Boğaz ağrısını hafifletmek için evde uygulayabileceğiniz etkili yöntemlerden biri olarak kaşımıza çıkan zencefil, pek çok hastalık içinde kullanılmaktadır. Bir miktar zencefili 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırmak suretiyle tüketebilirsiniz.

ADAÇAYI: Adaçayı yüksek oranda anti-inflamatuar etkiye sahiptir. Özellikle geniz akıntısı ile görülen boğaz ağrısını gidermeye yardımcı olur. Aynı zamanda yutkunmanın zor bir hal aldığı ve boğaz ağrısının şiddetlendiği anlarda adaçayı tüketilebilir. Boğaz ağrısını gidermek için adaçayı ile gargara yapmak fayda sağlar. Ayrıca ada çayını tüketmek de mikropları öldürücü etkiye sahiptir.

PAPATYA ÇAYI: Bu bitki çayı iltihabı giderici özelliğiyle boğazdaki mukoza hücresinde yenilenme sağlar. Boğazı nemlendiren papatya çayı, boğaz ağrılarını dindirici etkisi ile bilinir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ELMA SİRKESİ: Elma sirkesi bakterilerle savaşan güçlü bir bileşene sahiptir. Boğaz ağrıları ve öksürük şikayetleri için elma sirkesinden yararlanmak etkili doğal uygulamalardan bir tanesidir. 2 yemek kaşığı elma sirkesini 1 fincan ılık su ile karıştırarak gargara yapabilirsiniz. Böylelikle boğaz arkasındaki ve ağız içindeki tüm bakterileri ortadan kaldırabilirsiniz.

REZENE: Boğaz ağrısına iyi geldiği bilinen rezene, burun kanallarının açılmasını ve boğaz ağrısını yatıştırıcı etkiye sahiptir. Aynı zamanda rezene balgam söktürücüdür ve öksürük şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Bu sebeple soğuk algınlığı, grip gibi viral kaynaklı hasarlar nedeniyle ortaya çıkan boğaz ağrılarında rezene çayını tüketebilir ya da gargara yaparak etkisinden yararlanılabilir.

NANE: Boğaz ağrısını yumuşatmak ve boğazdaki tahriş ve kuruluğu ortadan kaldırmak için nane çayı tüketilebilir. Reflü sorunu olanlar haricinde boğaz ağrısı yaşayanlar nane çayı ile midede de rahatlama sağlayabilirler.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
13
6
5
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yağız Kemancı

Hastalanacağınızı anladığınız andan itibaren günde en az 1.5 litre su için.Ben hep böyle yapıyorum son 4-5 kıştır hiç hastalandığımı hatırlamıyorum.