Görüş Bildir
Haberler
BJK Kabataş Üniversitesi İçin İlk Adımı Atıldı

BJK Kabataş Üniversitesi İçin İlk Adımı Atıldı

Batuhan
01.04.2015 - 13:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş Kulübü ve Kabataş Erkek Liseliler Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'nın ortaklaşa kurmayı planladığı BJK Kabataş Üniversitesi için ilk adım atıldı.

Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Feriye Sitesi'nde gerçekleştirilen törende, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Kabataş Erkek Lisesiler Derneği Başkanı Hasan Anıl Cansızoğlu'nun imzaladıkları protokolle BJK Kabataş Erkek Liseliler Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı kuruldu.

Törende konuşan Fikret Orman, tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, 'Uzun zamandır hayalini kurduğumuz ve camiamız için önemli olduğunu düşündüğümüz adımı atıyoruz' dedi.

Türkiye'nin en köklü spor kulübü Beşiktaş ile Türkiye'nin eğitim alanındaki en köklü camiası Kabataş'ın bugünden itibaren güçlerini birleştirme kararı aldığını vurgulayan Orman, 'Beşiktaş ailesi olarak Kabataş gibi ekol olmuş bir kuruluşla hareket etmekten çok mutluyuz. Kabataş Erkek Lisesi ile kurduğumuz eğitim kültür ve sağlık vakfı, Beşiktaş ve Kabataş değerlerine uygun, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli gençleri yetiştirmeye katkı sağlayacaktır. Hem eğitim anlayışı hem uygulayacağı bilimsel çalışmalarla referans gösterilecek kurum olacaktır. İlk adımını attığımız bu güzel beraberliğin uzun olmasını temenni ediyorum' diye konuştu.

Orman, mali bir beklentilerinin olmadığını vurgulayarak, 'Beşiktaş, Türkiye'nin en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olduğu için sosyal projelere ben de önem veriyorum. Misyonu sadece üniversite ile kısıtlı değil. Ortaokul gibi beraber yapacağımız şeyler olabilir. Bunu başka kurumlarla yapamazdık. Kabataş, Türkiye'nin en önemli eğitim camiası, başkanlarımızı ve sporcularımızı yetiştirmiş ilçemizde bulunan kıymetli bir okul' ifadelerini kullandı.

Üniversitenin kurulma süreciyle ilgili bilgi veren Orman, şunları söyledi:

'100 kişilik mütevelli heyetini kuracağız. Ondan sonra yer konusu, eğitim programları, ne zaman başlanacağı, sürecin nasıl işleyeceğini konuşacağız. Artık temellerini atmaya başlayacağız. Özellikle şehir merkezli bir yer yapmak istiyoruz. Üniversitenin bir kısmı sporla da alakalı olacak. Yapmak istediğimiz spor kompleksleri var.'

Üniversitenin yeri konusunda birçok alternatifin olduğunu anlatan Orman, 'Biz semt okuluyuz, semt kulübüyüz ve bu coğrafyada, bizim olduğumuz bölgede olan bir şeyler yapmak ya da yakın olan bir şeyler yapmak istiyoruz. Onu zorlayacağız' diye konuştu.

Beşiktaş Koleji konusu

Beşiktaş Koleji konusuna ilişkin ise Orman, burada bir Beşiktaşlılık ruhu oluşturamadıklarını ancak bu konuda defteri kapatmadıklarını dile getirdi.

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Orman, 1,5 sene önce Beşiktaş Koleji'ni kiraya vermediklerini o anlaşmanın yaklaşık 6 sene önce yapılmış olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Beşiktaş Koleji yazıyor ancak bütün yönetim mevcut firma tarafından veya kurum tarafından yapılıyor. Beşiktaş bundan hiçbir katkı sağlayamıyor. Bizim ahlakımızla, bizim çizgimizle, bizimle ruhumuzla yetişecek insanların yetişmesini istiyoruz. Kar müessesi değiliz. Kar elde edip taraftarlarımıza para dağıtan kurumlar değiliz. Kalıcı şeyler yapmak durumundayız. Beşiktaş Koleji'nde bir Beşiktaşlılık ruhu yaratamadık. Onun için defteri kapatmadık, yeniden açacağız. O defter bir ruh üzerine kurulmuş şekilde açılacaktır.'

Cansızoğlu: 'İnşallah daim olur'

Kabataş Erkek Liseliler Derneği Başkanı Cansızoğlu ise iki kurumun etkileşim içinde olduğunu dile getirdi.

Yaptıkları işten mutlu olduklarını vurgulayan Cansızoğlu, 'Şeref Bey'le başlayan, başkanlarımız Adnan Kozanoğlu, Süleyman Seba ile devan eden, birçok yönetici ve sporcunun karşılıklı etkileşim içinde olduğu iki camiadır. Bu işi buraya getirene kadar iki yıl çalıştık. Kimseyi kırmadan, dökmeden bugünlere geldik. İnşallah dünyaya bilimle, sporla yetişmiş nice değerler katarız. İnşallah Kabataş ve Beşiktaş değerleri her zaman daim olur' ifadelerini kullandı.

Cansızoğlu, vakfı kurduklarını, bunun bir irade beyanı olduğunu ve kanuni 50 milyon liralık bütçe oluşmadan Yüksek Öğretim Kurumu'na gitme durumunun olmadığını ifade etti.

Toplantının sonunda katılımcılardan birinin bunun 1 Nisan şakası olup olmadığı yönündeki sorusuna Orman, 'Hayır' diye yanıt verdi.

Bu arada Cansızoğlu, protokolün imzalanması için kendi kalemini Orman'a verdi. Cansızoğlu, kalemin Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın Atatürk imzalı kalemi olduğunu söyledi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0