Görüş Bildir
Haberler
Bizleri Kadım Kıta Afrika'ya Götürüp Harika Diyarların İçine Atan En İyi Oyunlar

Bizleri Kadım Kıta Afrika'ya Götürüp Harika Diyarların İçine Atan En İyi Oyunlar

Deniz Ünsal
01.10.2022 - 12:15

Oyunlarda mekanlar genelde Amerika'dır ya da gerçekte olmayan yerlerdir. Çok az oyun bizleri gerçek dünyanın farklı köşelerine götürür. Bunun temel sebebi elbette ki mekanı ilgi çekici kılmanın zorlaşması. Bu listede ise bizi Afrika'ya götüren oyunları derledik.

Kaynak: https://www.thegamer.com/best-games-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Far Cry 2

1. Far Cry 2

Bizleri durmadan farklı yerlere götüren serinin belki de en sevilen oyunu diyebiliriz Far Cry 2'ye. Hikayesi sonraki oyunlarla birlikte klasikleşse de 2008'i düşündüğünüz zaman gayet çekiciydi. Afrika'da bir ülkeye giden bir paralı askersiniz ve Jackal adında bir silah satıcısını öldürüyorsunuz.

2. Call of Duty 2

2. Call of Duty 2

İkinci Dünya Savaşı'nı 3 farklı gözden anlatan Call of Duty 2 'de Mısır, Libya ve Tunus'ta bir grup İngiliz askeri olarak savaşıyorsunuz. Manzarasına bakacak çok bir yer yok çünkü her yer darmadağın olmuş ve parçalanmış.

3. Marvel's Avengers: War For Wakanda

3. Marvel's Avengers: War For Wakanda

Afrika'da kurgusal bir dünya yaratan War For Wakanda eklentisi ile, Black Panter ve Yenilmezler olarak Wakanda'nın ormanlarında kötü adamları durdurmak için savaşıyorsunuz.

4. Sniper Elite 3

4. Sniper Elite 3

İkinci Dünya Savaşı sürerken, 1942 yılında Tunus, Libya ve Mısır'da faaliyet gösteren keskin nişancı Karl Fairburne olarak, gizli bir silahın geliştirilmesini durdurmaya çalışıyoruz. Sniper Elite 3, açık dünya yapısı ile bizlere Afrika'nın 1942'deki halini gösteriyor.

5. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

5. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Hideo Kojima'nın ünlü serisi Metal Gear Solid'in Ground Zeroes'tan sonra gelen oyunu The Phantom Pain. Solid Snake'in yeni bir üs kurma çabasını ve intikam alışını şahit olduğumuz oyunda, Afganistan'ı ve Angola-Zaire sınırını görüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Halo 3: ODST

6. Halo 3: ODST

Halo serisindeki ikonik yerlerden biri olan New Mombasa'da, grubunu arayan bir çaylak olarak oynuyoruz. Gerçek dünyada Mombasa, Kenya'da bir kent. Halo'nun kurgusal dünyasında ise New Mombasa, Kenya'nın güneyinde bulunan Mombasa Adası'nda bulunan bir hayali liman kenti.

7. Assassin's Creed: Origins

7. Assassin's Creed: Origins

Assassin's Creed serisi boyunca birçok tarihe ve birçok yere gittik. Origins'de ise Antik Mısır'a yolculuk yapıp, oğlunun intikamını arayan Bayek'e odaklanıyoruz. Giza Piramitleri ve Sfenks gibi simge yapılara tırmanıyor, Kleopatra ve Jül Sezar gibi tarihi şahsiyetlerle karşılaşıyoruz.

8. Resident Evil 5

8. Resident Evil 5

İlk Resident Evil oyunları genelde Racoon City ya da yakın mekanlarda geçerdi. Serinin dört ve beşinci oyununda ise kurgusal da olsa farklı kıtalara gittik. Resident Evil 5'te Kijuju adında, Batı Afrika'da bulunan kurgusal bir şehirde virüs bulaşmış yerlilerle savaşıyor ve Ricardo Irvıng'i durdurmaya çalışıyoruz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın