Görüş Bildir
Haberler
Rise Online World İçin Dev Rehber: ROW’a Başlayacak Oyuncuların Bilmesi Gereken Her Şey Burada!

Rise Online World İçin Dev Rehber: ROW’a Başlayacak Oyuncuların Bilmesi Gereken Her Şey Burada!

Croft
20.09.2022 - 14:47

Oyunculara devasa bir evren, harika bir hikaye, etkileyici bir görsellik ve tüm bunların yanında oyun oynarken bir yandan da kazanç elde etme imkanı sunan Rise Online World oyun dünyasını kasıp kavurmaya aday! Dikkatleri üzerine çeken oyunun evrenine adım atmadan önce bilmeniz gereken her şeyi sizler için listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Oyunda iki ırk ve 4 farklı ana sınıf var.

1. Oyunda iki ırk ve 4 farklı ana sınıf var.

Aarvad'da sonsuz yaşam döngüsüne sahip Protean ırkı her ölümden sonra reenkarnasyon ile hayata geri dönüyordu. Ne var ki önceki yaşamlarında tattıkları her acı, her keder akıllarından silinmiyordu. Bu acılar birikmeye devam ettikçe dayanılmaz hal alabiliyordu bazıları için. Tam da bu noktada  oğlunu elim bir kazada kaybeden Luna'nın eşi Razu ve onunla aynı fikri paylaşanlar öldükten sonraki hayatı, reenkarnasyon ile hayata tekrar dönmeyi, bu tür acılarla yaşamayı istemedi. Protean Krallığında bu kanunlara aykırıydı ve buna uymayan herkes cezalandırılırdı. Razu'nun macera dolu yolculuğundan sonra Razu karmaşık büyüyü önce kendine yapar ve takipçileri önünde büyümeye başlar, irileşir, kasları şişer. Derisi sertleşir ve yeşil, kahverengi tonları alır. Razu takipçileri onu  hayretle izlerken dayanıklı, karanlıkta görebilen korkusuz bir yaratığa, bir Ork’a dönüşür. Razu vahşi çığlığı ile sessizliği yırtınca, takipçileri de onunla birlikte haykırır. Kalabalık coşunca Razu ve büyücüleri birlikte hep bir ağızdan büyüyü yaparlar ve kalabalıklar, yığınlar sırayla Ork'lara dönüşür. Böylece sonradan Lunaskar olarak adlandırılan ork ırkının ilk bireyleri oluşur. 

Oyuna başlarken bu iki ırk arasından seçim yaptıktan sonra warrior, mage, priest ve rogue sınıfları sizleri karşılayacak. Her biri farklı yetenek, avantaj ve dezavantajlara sahip olan bu sınıflar ayrıca kendi içlerinde de dallanıp  budaklanıyor. Örneğin; rogue bir karakter yarattıktan sonra okçu ve suikastçı yollarından birinde  gelişebilir ve kendi oyun tarzınızı bulabilirsiniz. Unutmayın, karakterinizi geliştirmeyi seçtiğiniz yön tüm oyun deneyiminizi etkileyecek.

2. Oyunun çok detaylı bir ekonomi sistemi bulunuyor.

2. Oyunun çok detaylı bir ekonomi sistemi bulunuyor.

Oyuna tam manasıyla hakim olabilmeniz için oyun içi ekonomiyi de kavramanız önemli. Oyuncular birbirleri arasında ticaret yaparak sisteme dahil olabilecekleri gibi aynı zamanda detaylı meslek sisteminden seçtikleri ve üzerine uzmanlaştıkları daldan da oyun içi gelir elde edebilirler. Oyunda yer alan ve her biri farklı gereksinimlere ihtiyaç duyan 18 meslek vardır. 10 üretim mesleğinin yanı sıra 8 toplama mesleği vardır. Mesleğiniz sonucunda ürettiğiniz eşyaları satabilirsiniz.

3. Oyunun hikayesi tüm evreni etkiliyor.

3. Oyunun hikayesi tüm evreni etkiliyor.

İsimsiz Yaratıcı tarafından yaratılan ve yedi farklı gezegende hüküm süren yozlaşmış yarı tanrılar  oyunun hikayesinin temellerini oluşturuyor. Gittikçe kibirlenen ve yozlaşan bu yarı tanrılar İsimsiz  Yaratıcı'nın hiddetini Marduk ile tadacaklardı. Bir kuyruklu yıldız formuna dönüşen Marduk bu yedi  gezegendeki tüm yaşamı yok etti. Yaratıcının emri ile Marduk artık içinde ölümün de olduğu Aarvad  adlı dünyayı yarattı. İsimsiz Yaratıcı bu dünyayı kendi elleriyle şekillendirdi. Ancak dünya bomboştu  ve yok edilen yedi gezegendeki ruhlar acı içindeydi. Bunun üzerine İsimsiz Yaratıcı'nın  çocuklarından olan Naru bazı ruhların bu dünyada yeni bir şansı hak ettiklerine karar verip onlara  ikinci yaşamlarını sundu. Böylece Protean ırkı ortaya çıktı. Zaman geçti ve insanlık kendini iyice  geliştirdi. Bu sırada yetenekli büyücü Razu gücün temellerini arıyordu. Ters giden bir deneyin  sonucunda ork ırkını yarattı ve orklar Razu'nun sadık takipçileri oldular.

4. Oyun oldukça geniş bir dünyaya sahip.

4. Oyun oldukça geniş bir dünyaya sahip.

Bu dünyaya adım attığınız ilk andan itibaren oyun alanının ne denli geniş ve dolu olduğu gözünüze çarpacak. Aarvad'ın uçsuz bucaksız dağları, ovaları, karanlık zindanları ve güçlü şehirlerinin her birinde keşfedilecek pek çok alan var. Kimi bölgeler oyun içindeki ilerlemenize göre, seviyenize  bağlı olarak sırlarını size dökerken kimi bölgelere ise aldığınız görevler sonucunda gideceksiniz. Tüm bu bölgelerin sırlarını keşfedip, pek az rastlanan nadir eşyaları elde etmek de sizin elinizde.

5. Oyuna adım attığınız anda sizi Dorion krallığı karşılayacak.

5. Oyuna adım attığınız anda sizi Dorion krallığı karşılayacak.

Dorion krallığının toprakları için bir nevi güvenli bölge demek yanlış olmayacaktır. Zira bu  topraklarda her iki ırktan oyuncular da birlikte varolurlar. Bu bölgede ayrıca ticaret de yapabilirsiniz. Dorion bölgesi oyunun ana ticaret merkezi olarak konumlandırılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Her ırkın kendine ait toprakları ve krallığı var.

6. Her ırkın kendine ait toprakları ve krallığı var.

Dorion krallığı her ne kadar ana ticaret bölgesi ve ortak alan olsa da her oyuncu 25. seviyenin ardından kendi ırkına ait krallığa gider. Bu krallıklarda da tıpkı Dorion'da olduğu gibi ticaret yapılabilir. Oyuncular kendi krallıklarına gittikten sonra güçlü yaratıkların olduğu, ödülün de bu riske değer biçimde yüksek olduğu bölgelere kendi ırklarından gruplarla gidebilirler.

7. Eşya seviyelerine dikkat etmek de epey önemli.

7. Eşya seviyelerine dikkat etmek de epey önemli.

Oyunda zırhlar, silahlar ve takılar 4 temel seviyeden oluşurlar. Bu seviyeler düşükten yükseğe olmak üzere common, rare, epic ve unique olarak adlandırılmıştır. Bu seviyeler eşyanın gücünü ve değerini belirleyen en önemli unsurlardandır. Dilerseniz elinizdeki eşyaları yükseltme şansına da sahipsiniz. Silah ve zırhlarınızı istatistiklerini arttırmak için yükseltebilirsiniz. Belli bir seviyenin ardından ise yükseltme yapmak için zırh ve silah parçacığına ihtiyacınız olacağını unutmayın.

8. Farklı bölgeler farklı yaratıklar tarafından mesken tutuluyor.

8. Farklı bölgeler farklı yaratıklar tarafından mesken tutuluyor.

Rise Online World düşman çeşitliliği konusunda da geniş bir yelpazeye sahip. Oyundaki düşman sınıflar çevre özellikleri ve kendi yeteneklerine göre farklı bölgelerde yer alıyorlar. Oyuncular ise farklı saldırı tipleri ve yeteneklere sahip bu düşmanlar karşısında kendi stratejilerini geliştirmek durumunda zira oyundaki savaşlar strateji ve çeşitliliği de önemli ölçüde destekler nitelikte. Düşman gruplarını alt ettikten sonra ise yeni eşyalar elde edebilirsiniz.

9. Oyundaki NFT marketi sayesinde hem eşsiz ögelerinizi satabilir, hem de satılan ögeler arasından size uygun eşyalar bulabilirsiniz.

9. Oyundaki NFT marketi sayesinde hem eşsiz ögelerinizi satabilir, hem de satılan ögeler arasından size uygun eşyalar bulabilirsiniz.

Rise Online World NFT marketi sayesinde oyuncuların oyundan gelir elde edebilmelerine de olanak  sağlıyor. NFT market sayesinde dilerseniz elde ettiğiniz eşsiz bir ekipman için alıcı bulabilir,  dilerseniz de diğer oyuncular tarafından satılan ögeler içerisinden ihtiyacınız olanı alıp, bunu  dilerseniz daha sonrası için tekrar markette değerlendirmek adına elinizde  tutabilirsiniz. Oyun dengeli ekonomisi ile de bir tebriği hak ediyor.

10. Türkiye’nin 5 Kıtaya açılan ilk Türk MMORPG oyunu!

10. Türkiye’nin 5 Kıtaya açılan ilk Türk MMORPG oyunu!

On binlerce kayıtlı kullanıcısı olan Rise Online World tüm dünyada oynanan bir oyun haline şimdiden gelmiş durumda. Yerli bir MMORPG oyunu olması dolayısıyla da oyuncular anlık olarak geliştiriciler ve oyun yöneticileriyle iletişime geçebiliyor fikirlerini ve taleplerini rahatlıkla iletip tartışabiliyorlar. Henüz erken erişimde olan ve sürekli geliştirilen Rise Online World'e yakında stratejik derinlik katacak klan binaları, rün sistemi ve birçok yeni etkinliğin geleceği belirtiliyor. Piyasaya çok hızlı bir şekilde giriş yapan Rise Online World 2022 yılının Nisan ayında çıkmasına rağmen 5 ay içinde GameX, Estanbul Gaming ve Gaming Istanbul gibi etkinliklerde boy göstermiş ve yüzbinlerce TL dağıtılan ödüllü turnuvalar düzenleyerek oyuncularına ve klanlarına unutulmaz deneyimler yaşatmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın