Görüş Bildir
Haberler
“Biz Şimdi Hangi Aşamadayız?” Diye Sormak İstemeyenlere: Flört, Date ve Sevgili Arasındaki Farkı Anlatıyoruz!

etiket “Biz Şimdi Hangi Aşamadayız?” Diye Sormak İstemeyenlere: Flört, Date ve Sevgili Arasındaki Farkı Anlatıyoruz!

Laurie Strode
07.01.2022 - 22:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Romantik ve duygusal ilişkilerde bir miktar hepimizin kafası karışabiliyor. Özellikle aralarında daha ince farklar olan kavramlarda ve ilişki türlerinde emin olamamak can sıkıcı olabiliyor. İşte bu sebeple biz de sizler için flört, date ve sevgili kavramlarının farklarını, ne demek olduklarını anlatmaya çalışacağız, buyrunuz...

"Biz Şimdi Hangi Aşamadayız?" sorusu belki de ilişkilerin en çileli aşaması...

"Biz Şimdi Hangi Aşamadayız?" sorusu belki de ilişkilerin en çileli aşaması...

O kafa karışıklığı, partnerle doğru iletişim kuramama, sinyalleri doğru algılayamama endişesi derken mevcut mutluluğu kimi zaman bu tarz bir sorguyla baltalama olasılığımız çok yüksek oluyor. Fakat kavramları doğru anlayabilirsek, partnerimizin de tavırlarıyla bu endişeyi minimuma düşürmek mümkün. Hadi o halde öncelikle bu kavramların tek tek açıklayıp sonra aralarındaki farka bakalım.

Öncelikle "flört" ile başlayabiliriz...

Kelime anlamına bakacak olursak TDK'ya göre 'Kadınla erkek arasındaki duygusal ilişki' ve 'Birbirine duygusal ilgi duyan kadın ve erkek' olarak; Mehmed Bahaeddin'in 1924 tarihli Yeni Türkçe Lugat'ına göre 'Hoşça vakit geçirmek için birini sever gibi görünme, ihtimamat-ı nazikane ve aşıkanede bulunma. Bu suretle sever gibi görünen şahıs ve bilhassa kadın.' olarak geçen flört kelimesi İngilizce'den alınmıştır. Fakat kelimenin etimolojisine baktığımızda Fransızca fleurette 'küçük çiçek, buket ve kompliman, hoş söz, işve' sözcüğünden geldiğini görüyoruz.

Yani günlük hayattaki pratiğine bakarsak da birbirini beğenen iki birey arasındaki oluşan, ciddi niyetlere dayanmayan bir davranış biçimine flört diyebiliriz.

Hoşlandığımız birine ondan hoşlandığımızı gösterecek bakışlar, sözler, mimikler, jestler ve tavırlar sergilememiz flörttür ve 'flört' aşaması bundan öteye gitmeyebilir. Arkasında o aşamada ciddi niyetler olmayabilir. Bir nevi birbirinden hoşlanan iki kişinin 'oyun'u olarak görebiliriz flörtü.

Şimdi "date" kavramına değinelim...

Film ve dizi kültüründen de alışık olduğumuz, sonra kendi günlük dilimize de giren 'date' ve 'date'e çıkmak' gibi kavramlar aslında flörtün bir kademe ilerisi diyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bizdeki "çıkmak" kelimesine bir noktada eş esasında.

İki bireyin bir ilişki yaşayıp yaşayamayacaklarını denemek için dışarı çıkmaları, buluşmaları yani bir araya gelmeleri 'date' kavramıyla açıklanır. Bu süreçte bireyler bir çift olarak partnerleriyle arasındaki ilişkiyi keşfetme sürecindelerdir. Aynı zamanda bu süreçte herhangi bir vaat olamayacağı için kişiler başka insanlarla da date'e çıkabilirler.

Evet flörtü geçtiniz, date kısmı da bitti. Şimdi birbirinizi sevgili olarak tanımlayabilirsiniz.

Evet flörtü geçtiniz, date kısmı da bitti. Şimdi birbirinizi sevgili olarak tanımlayabilirsiniz.

Flörtü geçeli zaten çok oldu. Eee date aşamalarınızda da birbirinizden sahiden hoşlandığınızı, hatta birbirinizi sevdiğinizi keşfettiniz. Partnerinizle her şey bambaşka bir keyif oluyorsa bir sonraki aşamadasınız muhtemelen.

Sevgili olduktan sonra flört ve date aşamalarındakinin aksine partnerinizle bir sadakat ilişkisi kurmuş oluyorsunuz.

Sevgili olduktan sonra flört ve date aşamalarındakinin aksine partnerinizle bir sadakat ilişkisi kurmuş oluyorsunuz.

Date olduğunda partnerler arasında sadece fiziksel yakınlıklardan söz edebiliriz ancak bir çift olduğunuzda daha derin duygusal yakınlıklar da ekleniyor buna.

Sonuç olarak bu üç kavramın farkını özetleyebilirsek...

Sonuç olarak bu üç kavramın farkını özetleyebilirsek...

Flört ve date aşamalarında her şey deneysel olabilir, partnerler birbirlerini tanıma aşamasındadır. Vaat içermez, seçeneklerin sınırsızdır. Kısa süreli fiziksel yakınlıklar olarak da tanımlanabilirler. Fakat sevgililik tüm bunların neredeyse zıttıdır. Sadakat gerektirebilir, beklentiler vardır, aşk vardır ve en önemlisi duygusal yakınlık ve ciddi kararlar vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
10
5
5
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Buluşma yerine neden date dediğinizi de anlatın bir ara. Ayrıca buluşmaya gitmek yerine dayte çıkmak mı diyorsunuz yoksa yazıldığı gibi okuyup dateye çıkmak ... Devamını Gör

Muhammer

Yüzde yüz hazirim