Görüş Bildir
Haberler
Biz Bu Pofuduklara Bayılıyoruz ve Çok Seviyoruz! Peki Kediler Kucaklaşmaktan Gerçekten Hoşlanıyorlar mı?

etiket Biz Bu Pofuduklara Bayılıyoruz ve Çok Seviyoruz! Peki Kediler Kucaklaşmaktan Gerçekten Hoşlanıyorlar mı?

Beste İçten
07.06.2018 - 11:19

Belki biliyorsunuzdur ama biz bilmeyenlere söylemiş olalım 4 Haziran İngiltere'de Kedi Kucaklama Günü olarak kutlanıyor. Şüphesiz ki kutlaması kolay günlerin bir listesi yapılsa başı çeker, kedinizi alın ve sarılın. İşte bu kadar... 😅 Eğer bir kediniz yoksa bile eminiz ki sokakta kucak açabileceğiniz pek çok kedi bulunuyordur. İşin bizlik kısmı tamam olsa da burada çok önemli sorular ortaya çıkıyor. Sonuçta bu gün ilan edilirken kedilerin düşüncesi pek sorulmamıştır diye tahmin ediyoruz. Kediler gerçekten onlara sarılmamızdan hoşlanıyorlar mı? Yoksa onlara sarıldığımız zaman içlerinden bize kızıyorlar mı?

Eğer kedilerimiz kucaklaşmaktan hoşlanmıyorlarsa bu gerçekten çok üzücü. Bu yüzden gerçekleri öğrenmek için bir uzmanın görüşlerini sizin için derledik. ✌️

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anita Kelsey, kedi psikolojisi üzerine araştırmalar yapmış bir kedi davranışı bilimcisi.

Anita Kelsey, kedi psikolojisi üzerine araştırmalar yapmış bir kedi davranışı bilimcisi.

Bu yüzden kediler hakkında bilmediği şey yok diyebiliriz. 😅 Anita ilk olarak bu bilgileri genellemememiz gerektiğini ve her kedinin birbirinden farklı olduğunu söylüyor.

Anita "Bazıları fiziksel temastan çok hoşlanırlar bazıları ise sıkıca tutulmaktan ve kontrol hissinden nefret ederler." diyor.

Bu konuda maalesef kesin bir şey söyleyemiyorlar fakat eğer kediniz ona sarılmanızı istemiyorsa ve bu yüzden hırçın davranıyorsa onları göğsünüze yakın yerde tutmamalısınız.

Anita'nın bir kedi uzmanı olarak bize verdiği tavsiye ise kedilerimizin davranışlarını değerlendirmek, verdikleri sinyalleri okumak ve eğer istemediklerini belirtiyorlarsa onları sarılmaya zorlamamak.

Fiziksel temastan çok hoşlanmayan bir kedi, emin olun kurtulmak için her şeyi yapabilir. Bunun en basiti 'Beni hemen yere bırak!' anlamına gelen bir tırmalama olabilir. 😨

"Tıslama, tırmalama ve kıpırdanma" istemediğinin net belirtileridir.

Sarıldığınız kedi şu anda kucaklaşmak istemiyor. O yüzden, sakin olun ve onu hemen yere bırakın.

Diğer bir belirti ise vücudunu sıkması ve sertleştirmesi olabilir.

Bu sertlik istediği olana kadar asla geçmez. Yani sonunda illâ ki onun dediği olacak. 😂

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ama eğer mırıl mırıl sesler çıkarıyorsa, sırnaşıyorsa ve eğer patileri ile size dokunuyorsa bu kısaca 'Beni hemen kucağına al ve sarıl demek...'

Buradan şu sonucu çıkardık ki kedilerle olan ilişkimiz nabza göre şerbet mottosu ile olmalı...😌

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
471
151
82
14
6
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
inSane

Bunu söylemek için kedi davranış bilimcisi olmaya gerek yok, kedi bakan herkes bilir :D Anita biraz boş yapmış.

Cem Karaman

3 tane kedim var, bir ilgi bir merak koştura koştura içeriği açtım... mırıldıyolarsa sarılcakmışız.. tırmalıyosa sarılmayacakmışız özet: Anita sana araştırm... Devamını Gör

ardagoktugarik1

gerçekten hiç duymadığımız mükemmeler farklı bilgiler vermiş. ohaa yaaa demek tırmalar ve tıslarsa istemiyor demekmiş vay amkun.

Melek Kara

😂😂