Görüş Bildir
Haberler
Bitter Çikolata Hakkında Şaşırtan İddia: Bitter Çikolata Hangi Hastalığı Önlüyor?

Bitter Çikolata Hakkında Şaşırtan İddia: Bitter Çikolata Hangi Hastalığı Önlüyor?

GNS
23.01.2022 - 21:00

Tatlı severlerin hayatında büyük bir yer kaplayan çikolatanın, vücutta serotonin ve endorfin seviyelerini artırarak daha mutlu hissetmeye sebep olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Aynı zaman diyetisyenlerin danışanlarına daha sağlıklı olması gerekçesiyle önerdiği bitter çikolatanın bilinmeyen bir etkisi ortaya çıktı. Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonucu bitter çikolatanın kanserle mücadelede son derece etkili olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yapılan araştırmalara göre bir kişi yıllık neredeyse 9 kilogram çikolata tüketiyor. Daha sağlıklı olduğu iddia edilen bitter çikolatanın bambaşka bir faydası daha ortaya çıktı. Cambridge Üniversitesi'ndeki bilim insanlarının yaptıkları açıklamada, bitter çikolata tüketiminin kanserle mücadelede etkili olduğu ifade edildi. İşte detaylar...

Bitter Çikolatanın İnanılmaz Etkisi

Bitter Çikolatanın İnanılmaz Etkisi

Çikolatanın içerisindeki magnezyumun vücudun bağışıklık tepkisini güçlendirmede önemli bir rol üstlendiğini belirten bilim insanları, insan vücudunun kanserle mücadeledeki başlıca silahı olan 'T hücrelerinin' yalnızca magnezyum bakımından zengin olan ortamlarda etkili olduğunu tespit etti.

Magnezyum Nerelerde Bulunur?

Magnezyum Nerelerde Bulunur?

Magnezyum bitter çikolatanın yanı sıra, yeşil sebzelerde, kepekli ekmekte, fındıkta, avokadoda ve esmer pirinçte de bulunmaktadır. İsviçre'deki Basel Üniversitesi'nden Prof. Dr. Christoph Hess, konuya dair yaptığı açıklamada; 'Bunu klinik olarak hastalar üzerinde gözlemleyip doğrulayabilmek için tümörlerdeki magnezyumu hedeflenen bir şekilde artırmanın yollarını arıyoruz' ifadelerini kullandı.

Bitter Çikolata Kanser Tedavisinde Etkili

Bitter Çikolata Kanser Tedavisinde Etkili

Yapılan açıklamada 'Kanında magnezyum düzeyi yetersiz olan hastalarda, kansere karşı immünoterapi tedavisi daha az etkili' ifadeleri dikkat çekti. Cell dergisinde yayınlanan makalede yer verilen araştırma sonuçları, gerçek kanser hastalarından elde edilen ve bu teoriyi destekleyen veriler içermekteydi. Bu doğrultuda kanlarında magnezyum düzeyi yetersiz olan hastalarda, kansere karşı immünoterapi tedavisinin daha az etkili olduğu görüldü.

Önemli Olan İçeriğin %70 Kakao Olması

Önemli Olan İçeriğin %70 Kakao Olması

Beslenme uzmanı Sarah Brookes konuya ilişkin yaptığı değerlendirme sonucu şunları paylaştı:

'Bitter çikolata yalnızca lezzetli olmakla kalmıyor, aynı zamanda oldukça sağlıklı. Magnezyum açısından zengin, bu da onu mükemmel bir atıştırmalık haline getiriyor. Çoğu insan magnezyum bakımından zayıftır ve yeterince magnezyum tüketmek stres, uyku, endişe ve rahatlamaya yardımcı olabilir. Bitter çikolata ayrıca demir, bakır, potasyum, kalsiyum ve fosforun yanı sıra lif, antioksidanlar ve genel bağırsak sağlığınız için faydalı olan polifenoller ve flavanoller gibi bitki bileşikleri bakımından da zengindir. Bu noktada önemli olan, ham kakao içeriğinin yüzde 70'in üzerinde olduğu çikolataları tercih etmek. Kakao tozu ile sıcak çikolata gibi içecekler de yapabilirsiniz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın