Görüş Bildir
Haberler
Bitmiyor! Konya'da Kur'an Kursunda Cinsel İstismar: 'Ağabeylerimiz Bize Kötülük Yaptı'

etiket Bitmiyor! Konya'da Kur'an Kursunda Cinsel İstismar: 'Ağabeylerimiz Bize Kötülük Yaptı'

Batuhan
19.04.2017 - 12:54

Ülkemizde yaşanan cinsel istismar olaylarına bir yenisi daha eklendi. Konya’da yatılı bir Kur'an kursunda belletmenlik yapan 16-17 yaşlarındaki beş gencin yaşı küçük öğrencileri istismar ettiği bu korkunç olay, isimsiz bir ihbar mektubunun Diyanet İşleri Başkanlığı’na yollanmasıyla ortaya çıktı. Olayın ortaya çıkmasının ardından savcılık soruşturma başlattı. Tutuksuz yargılanan sanıklar 23 Haziran’da üçüncü kez hâkim karşısına çıkacak.

Habertürk’ten Zafer Samancı’nın haberine göre geçen sene Diyanet İşleri Başkanlığı’na gelen isimsiz bir ihbar mektubunda, Konya’nın bir ilçesindeki yatılı Kur'an kursunda yaşları 11 ile 12 arasında değişen birden fazla çocuğa, yine aynı yurtta yatılı olarak kalan ve o dönem yaşları 16 ile 17 olan 5 belletmenin cinsel istismarda bulunduğu anlatıldı.

Bunun üzerine kursa gönderilen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevlendirdiği müfettişler öğrencilerle tek tek ve yüz yüze görüştü.

Bunun üzerine kursa gönderilen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevlendirdiği müfettişler öğrencilerle tek tek ve yüz yüze görüştü.

İsimsiz ihbar mektubuyla harekete geçen Diyanet İşleri Başkanlığı olayı incelemesi için müfettiş görevlendirdi. Müfettişlerin Konya başsavcılığına ellerindeki dosyalarla başvuruda bulunmalarının ardından savcılık, istismar uyguladığı iddia edilen kişiler hakkında dava açtı.

'Ağabeylerimiz bana kötülük yaptılar'

'Ağabeylerimiz bana kötülük yaptılar'

Mağdur çocuklardan H.S.K. ifadesinde şunları söyledi: “2014 yılı yaz aylarında hafızlık eğitimi için Kur'an kursuna başladım. Kursta yatılı olarak bulunduğum süre içinde belletmen olan ağabeylerimiz bana kötülük yaptılar. Kimseye bir şey anlatmadım. Şikâyetçi de olmadım.”

Bir diğer çocuk Y.G. ilk verdiği ifadesinde istismarı anlatmasa da ikinci görüşmede yaşadıklarını itiraf etti.

Bir diğer çocuk Y.G. ilk verdiği ifadesinde istismarı anlatmasa da ikinci görüşmede yaşadıklarını itiraf etti.

H.G., iddiaları doğrulayarak, “10 yaşımdan 12 yaşıma kadar bu yurtta yatılı olarak eğitim aldım. 2015’te yurttan ayrıldım. Ben yaşadığım bu olaylar nedeniyle şikâyetçi olmadım” dedi.

'İki abi sapıklık yaptı'

'İki abi sapıklık yaptı'

Öğrencilerden Ş.K. “Yaklaşık bir yıl bu kursta yatılı olarak kaldım ve hafızlık çalıştım. Yurtta bize belletmenlik yapan E.A ve S.A. bana sapıklık yaptı. Bir süre sonra S.A.’nın trafik kazasında öldüğünü duydum. Kimseden şikâyetçi olmadım” dedi.

'Tutuksuz yargılanıyorlar'

'Tutuksuz yargılanıyorlar'

Başsavcılığın hazırladığı iddianamede “Şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işledikleri hususunda kamu davası açılmasını gerektirecek yeterli delilin bulunduğu” belirtildi. 

Cinsel istismarla suçlanan ve üç yıldan 15 yıla kadar hapisleri istenen dört sanık, yargılandıkları 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 23 Haziran’da üçüncü kez hâkim karşısına çıkacak. 

Şüpheli bir belletmenin ise trafik kazasında öldüğü öğrenildi.

Sosyal medya ve Ekşi Sözlük bu olaya sessiz kalmadı...

Sosyal medya ve Ekşi Sözlük bu olaya sessiz kalmadı...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1010
311
200
103
16
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Taner Şengül

Vakıflarda kuran kurslarında hocalarda hacılarda yetiş ,sokakta öpüşen çiftlere dadan, tramvaydaki sevgililere ahlak(!) dersi vermeye kalk, sonra da küçücük ... Devamını Gör

KimO

Çok güzel bağlamışsın hocam. Yani ne diyeceğimi bilemedim. Sırf eleştirmek için eleştirmeyin artık amına koyim ya. Sen zihniyette ki gerizekalıların yüzünden... Devamını Gör

Narki

Kuran Kursu, Ensar Vakfı, Hacı, hoca, imam bilmem ne deyince duracaksın orada..ayrıca yatılı kuran kursu nedir yahu..bir anne baba bu kadar mı gerizekalı olu... Devamını Gör

necla engin

Fakirlik ve cehalet var ve çocuk değerli bir varlık değil. Değerli olsa gözünün önünden ayırmaz insan.

Marbling

Hayır'cıların karıları kızları bize helaldir diyen zihniyetten ne çıkması bekleniyor bilmiyorum. Hayatımda gördüğüm en ahlaksız insanlar kendini dindar sanan... Devamını Gör

Marbling

İşte tecavüzcü zihniyeti bu. Denize dökeriz diyen karşı tarafı düşman addediyor, gerekirse yunana yaptığımız gibi denize dökeriz diyor (haa o da hatalı o ayr... Devamını Gör