Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin Master Programı Kıbrıs'ta Başlıyor

Bitcoin Master Programı Kıbrıs'ta Başlıyor

Onur Atam
03.04.2014 - 20:29 Son Güncelleme: 03.04.2014 - 20:52

Bitcoin Master Programı Kıbrıs'ta Başlıyor

Evet yanlış okumadınız. Çok yakında Güney Kıbrıs Rum Kesiminde bulunan Lefkoşa Üniversitesi'nde Bitcoin temelli Kripto para master programı başlıyor. Üniversitenin resmi sitesinden yapılan duyuruya göre; dünyada ilk defa kripto para eko sistemi akademik anlamda mercek altına alınacak ve bir üniversite tarafından master programı çerçevesinde öğrenci kabul edecek.  2014 Bahar döneminde hem 'kampüs içi' hem de 'online eğitim' metoduyla dünyanın her yerinden öğrenci kabul edilecek.

Üniversiteden yapılan açıklamada, bu master programı sayesinde kripto para dünyasının mevcut ekonomik ve parasal sisteme entegrasyonu ile tüm dünya düzeninde yaratacağı olumlu değişiklikler anlatılacak. Bunun yanında, finans uzmanlarından iş adamlarına, girişimcilerden devlet kurumlarına kadar bir çok alandaki profesyonellere yeni iş ve teknolojik fırsatların neler olabileceği konusunda da eğitimler verilecek. Üniversite, program dahilinde kripto paranın A'dan Z'ye tüm teknolojisini akademik düzeyde öğrencileri ile paylaşmayı hedefliyor. Bu sayede söz konusu yeni teknolojide bulunan akademik bilgi eksikliğini kapatmayı hedefleyen programın eğitim dili İngilizce olacak. 

Geçtiğimiz Kasım ayından itibaren Bitcoin ile ödeme kabul eden ilk üniversite olma unvanını da elinde bulunduran Lefkoşa (Nicosia) Üniversitesinde Bitcoin/kripto para ve altında yatan yeni bilgisayar teknolojisi akademik düzeyde ve çok ciddiye alınarak takip ediliyor.

Kaynak: http://coin-turk.com/bitcoin-master-p...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0