Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'a Hakaretten Yargılanan Gazeteci Barış İnce'nin Davası Ertelendi

Erdoğan'a Hakaretten Yargılanan Gazeteci Barış İnce'nin Davası Ertelendi

İçeriğin Devamı Aşağıda

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrası polis fezlekesine giren konuşmaları haberleştirdiği için yargılandığı davadaki savunmasıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaretle suçlanıp altı yıl hapsi istenen BirGün Yayın Yönetmeni Barış İnce, bugün hakim karşısına çıktı. 

Baş harflerinden ‘Hırsız Tayyip‘ çıkan akrostişli savunmasında‘cumhurbaşkanlığına hakaret’ kastı olmadığını belirten İnce,“Cumhurbaşkanlığı makamına hakaretin orada otururken politik miting yapmak olduğunu düşünüyorum” dedi.

Barış İnce'nin 5.5 yıl hapsinin istendiği dava İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görüldü.

Gazetecilerin, sivil toplum örgütlerinin ve birçok yurttaşın takip ettiği davada İnce'ye destek için gelenler duruşma salonuna sığmadı.

'Yolsuzluk haberi yapmayanın yüzüne tükürürler'

Duruşmada söz alan BirGün'ün avukatı Tolgay Güvercin ise yapılan yolsuzluk haberlerini savunarak 'Barış İnce yaptığı haberler yüzünden yargılanıyor. Gazetecilikte yolsuzluk haberi yapanın değil yapmayanın yüzüne tükürürler. AİHM içtihatlarını uygulamayacaksak bu mesleği bırakalım, siz de bu mahkemeleri kapatın sayın yargıç' dedi.

Hakim, Güvercin'in Erdoğan'ın saldırgan bir üslup kullandığına ilişkin savunmasına 'Kabul ediyorum' yorumunu yaptı.

Hakim avukatların savunmasını 'Erdoğan'ı yargılamıyoruz' diyerek kesmesi salonda tepki çekti.

'Erdoğan hakkındaki şüpheler giderilmedi'

Güvercin'in ardından söz alan BirGün avukatı Ali Deniz Ceylan ise 'Barış İnce, hakaret amacıyla değil kendisini savunmak amaciyla bu ifadeleri kullandı. Kullanılan eleştiri serttir. Ama şikayetçi [Erdoğan] hakkındaki şüpheler henüz giderilmemiştir' diye konuştu.

Ceylan müvekkili Barış İnce'nin ceza tehdidi altında bir savunma yaptığını ve bu nedenle suçlamanın hukuki olmadığını vurguladı.

Erdoğan'ın saldırgan üslubu hakkında örnekler vererek mahkeme heyetini bilgilendiren Ceylan, 'Yargıtay siyasilere yönelik yobaz, müsvedde omurgasız gibi sözleri eleştiri sınırı içerisinde kabul etmiştir.

'Biz muhalif medya olarak yüzlerce soruşturmanın içindeyiz. Basın, halk adına denetim ve sorgulama yapmaktır oysa' diyen Ceylan, suçlamaların dayandırıldığı TCK'nın 299'uncu maddesinin AKP tarafından bugünün TCK 301'i olarak muhalefeti sindirme amacıyla kullanıldığını vurguladı.

Avukatlar, 17-25 Aralık tapelerinin gerçek olup olmadığına dair bilimsel bir rapor çıkarılmasını talep etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Barış İnce: 'Saygısızlık yapmadım'

Avukatların ardından duruşmada sözlü savunmasını yapan Barış İnce, “TÜRGEV fezlekesi üzerine bir yazı yazmıştım, ceplerine duble yol başlığı taşıyordu, onun üzerine açılan davada bildirdiğim savunma çerçevesinde o ruh haliyle yazdığım ‘Hırsız Tayyip’ sözcüğüyle şu anda yargılanıyorum”dedi.

Cumhurbaşkanlığına hakaret kastı olmadığını vurgulayan İnce, “Cumhurbaşkanlığı makamına hakaretin orada otururken politik miting yapmak olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Savunmaları incelemek için davayı 22 Ekim tarihine erteleyen mahkeme, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturma dosyalarındaki görüşme kayıtlarının davaya dahil edilmesi yönündeki talebi ise reddetti.

BirGün ve Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0