Görüş Bildir
Haberler
Birçoğumuzun Muzdarip Olduğu Yeni Bir İlişkiye Başlama Kaygısını Yenmeniz İçin 10 Yol

etiket Birçoğumuzun Muzdarip Olduğu Yeni Bir İlişkiye Başlama Kaygısını Yenmeniz İçin 10 Yol

Lunami
15.08.2022 - 22:02

Yeni bir ilişkiye başlama kaygısını yenmenizi sağlayacağını düşündüğümüz birkaç yöntem derledik, denemeyi unutmayın! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kaygılarınızın kaynağını bulun!

Bazen nedeninin ne olduğunu tam olarak anlayamasak da hayatımızın birçok evresinde kendimizi birtakım kaygılarla baş etmeye çalışırken görürüz. Bu kaygılar o an yaşanan olaylarla alakalı olabildiği gibi daha öncesinde yaşadığınız bir olay dolayısıyla da olabilir. Bu nedenle yeni bir ilişkiye başlamadaki kaygılarınızın kökenine inin, nedenini bulun ve çözümlemeye çalışın.

2. Kaygınızı azaltmak amacıyla yeni bir şeyler öğrenmeyi deneyin!

Yeni bir şeyler size ve hayatınıza siz farkında olmasanız dahi aslında pek çok katar. Bu nedenle ilgi alanlarınız doğrultusunda yeni bir beceri edinebilirsiniz. Ee peki bu kaygıyı nasıl azaltabilir ki? Bazı bilimsel araştırmalara göre yeni bir kabiliyet edinmek, insanın kendine olan güvenini yükseltmesini ve kaygısının azalmasını sağlayarak hayat kalitelerini olumlu yönde etkileyen bir durum. Yeni bir beceri edinmek başta zor gelebilir ama insan öğrenmeye devam ettiği sürece hayata karşı çok daha bilinçli oluyor.

3. Deneyimlerden faydalanın!

Her insan hayatının belirli dönemlerinde kaygı duyar ve bununla başa çıkmaya çalışır. Özellikle de son yıllarda geçmişe oranla insanlar kendi deneyimlerini sosyal medya platformlarında anlatmaya başladı. Birçok çevrimiçi platformda pek çok insanın, kendi kaygılarına dair deneyimlerini dinleyerek ve izleyerek kaygılarınızın azalmasını sağlayabilirsiniz.

4. Hiç kimse herkesin gözünde mükemmel değil!

Hayattaki hiçbir şey herkesin gözünde kusursuz değil ve öyle de görünmüyor. Hayatta her an başımıza iyi veya kötü bir durum gelebilir ama biz kendimizi sürekli olarak kötü olabilecek olaylara yönlendirirsek hayatımızda gerçekleşen ve gerçekleşebilecek olan güzel şeyleri kaçırmaya başlarız. Yeni bir ilişkiye başlamayı düşünmeye başlarken bu olumsuz fikirleri olabildiğince aklından uzaklaştırmaya çalışmanı öneririz çünkü her ilişkinin hızı, partnerlerin yaşadığı anlaşmazlıklar kendine hastır.

5. Günlük olarak kendinize başarılabilir hedefler seçin!

Kendinize belirli aralıklarla düzenli olarak ulaşması kolay olan hedefler koymak genel olarak kaygılarla başa çıkmada oldukça etkili bir yol. Yeni bir ilişki içinse bu hedefler yeni bir ilişkiye bakışınıza, neden bu yönde düşündüğünüze dair bir yazı yazmak veya bu konuyu yakın olduğunuz ve sizi anlayacağına güvendiğiniz biriyle konuşmak olabilir. Bunun dışında daha birçok hedef seçebilirsiniz. Ayrıca bu hedefler yalnızca yeni bir ilişkiye dair değil hayatınızın pek çok alanında deneyebileceğiniz bir yöntem.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendinizin bir SWOT analizini yapın!

Hayatın birçok alanında uygulanan SWOT 'Güçlü yönler (Strengths), Zayıf yönler (Weaknesses), Fırsatlar(Opportunities), Tehditler (Threats)' olarak dört kategoriye sahip olup kendinizin stratejik bir analizinizi çıkarmanıza olanak sağlayan bir analizdir. Siz de kaygınızı azaltmayı ve yeni bir ilişkiye yelken açmayı düşünüyorsanız SWOT analizini bir denemenizi tavsiye ederiz.

7. Yeni bireylerle tanışın!

Yeni biriyle tanışmak yeni bir ilişkiye başlamanıza yardımcı olabilecek oldukça etkili bir yöntem. Bu yöntemle birlikte aslında hayatınıza yeni giren birinin o kadar kaygı verici bir durum olmadığını görebilirsiniz. Her yeni tanıştığınız insan yanında valiziyle geliyor ve bu valizin içinde o kişinin yaşam deneyimleri, hayata bakış açısı, ilgi alanları ve daha birçok şey var. Tabii burada, yeni tanıştığınız insana romantik ilişkiye gireceğiniz biri gibi bakmanızı kastetmiyoruz. Sadece hayatınıza giren her insanın temelde aslında bir valizle geldiğini ve bunun düşünülenin aksine o kadar da kaygı verici olmadığını anlatmayı istiyoruz.

8. Kaygınızı göz ardı etmeyin!

Bazen insanlar kendi kaygılarının çok geç fark edebiliyor veya hiç fark edemeyebiliyorlar. Bu durum aslında insanların verdiği çok doğal bir tepki. Beynimizin savunma sistemi sayesinde insanın kendisini olumsuz etkileyecek birçok durum önlenebiliyor. Bu nedenle kaygılarımızı geri plana atmadan onlarla yüzleşmeyi denememiz gerekir. Boşuna 'Korkularının  üzerine git!' dememişler. Kaygılarımızı fark ederek onların üzerine gitmeyi deneyebiliriz!

9. Söylediklerinize inanın!

'Bir şeyi kırk kere dersen olur.' şeklinde günlük dilde sıkça kullanılan bir söz var. Bu söz bilime yıllar önce bir ipucu vermiş aslında çünkü bazı araştırmalara göre dilimizden dökülen sözcükler duygu durumumuzda oldukça etkili bir rol üstleniyor. Kendinize söyleyebileceğiniz tek kelimelik 'yapabilirim' gibi kelimeler ve çeşitli olumlu cümlelerle kaygınızın önüne geçmeyi deneyebilirsiniz.

10. İcraata geçin!

Her şey düşünmekle veya söylenmekle olsaydı her şey çok daha kolay olabilirdi ama değil... Plan yapmak, yaptığınız planları kendinizle veya birileriyle paylaşmak oldukça önemli ve iyi bir hareket olsa dahi daha da önemli olan konu bu planlarınızı uygulamaya başlamak! Planlarınızın tasarıda kalmasına izin vermeyin ve pratiğe dökün. Bunun için küçük adımlarla başlayabilirsiniz. Başladığınızda eminiz ki gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın