Görüş Bildir
Haberler
TV
Biraz Hızlı Değiller mi? İşte GoT Karakterlerinin 7. Sezon Hareketlerini Gösteren Harita

Biraz Hızlı Değiller mi? İşte GoT Karakterlerinin 7. Sezon Hareketlerini Gösteren Harita

Gozex
27.08.2017 - 01:06

Game of Thrones'un son sezonu diğerlerine göre epey hareketli geçti. Bölümlerde olaylar hızlı, insanlar sürekli hareket halinde. İşte BuzzFeed de bunu düşünerek bizler için bir harita hazırlamış.

Okuyucularımızı baştan uyaralım. Deli gibi spoiler içeriyor.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/crystalro/we...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğer siz de bir GoT hayranıysanız kendi kendinize "Yav bunlar ne hızlı hareket ediyo!" demişsinizdir.

Haklısınız da! Çünkü Ak Yürüyenler dışında her karakter ışık hızıyla seyahat ediyor. Kuzgunlardan bahsetmeyelim bile.

Kafanıza daha iyi oturması için böyle bir harita yapılmış.

Kafanıza daha iyi oturması için böyle bir harita yapılmış.

Bu harita 7. sezonda tüm karakterlerin hareketlerini gösteriyor.

Hazırsanız haritadan biraz detaylı bahsedelim. Kim ne yapıyormuş, kim ne kadar yol gitmiş bakalım.

Ak Yürüyenler

Tüm sezon boyunca Duvar'ın kuzeyinde gezip durdular. Tüm dizi boyunca desek daha doğru olur!

Jon

Sam'ın ejderha camı hakkındaki mesajını alınca 2. bölümde Ejderha Kayası'na doğru yola çıktı Jon. Ne hikmetse 3. bölümde gideceği yere vardı. Orada bir süre takılıyor ve 4. bölümde Dany'e Ak Yürüyenler'den kalma mağara çizimleri gösteriyor. 5. bölümde Deniz Doğu Nöbeti'ne doğru yola çıkıyor ve son olarak Duvar'ın kuzeyine varıyor tekrar. 6. bölümde Gece Kralı ile yaşanan o kadar olaydan sonra Dany'nin teknesiyle tekrar Güney'e gidiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daenerys

İlk birkaç bölümü Ejderha Kayası'nda geçiriyor. Sonra bir ara Kral Toprakları'yla Yüksek Bahçe arasında bir yere ışınlanıyor. 4. bölümde Jaime ve ordusunun yolunu kesiyor. 5. bölümde Randyll ve Dickon Tarly'i yakıyor ve Ejderha Kayası'na geri dönüyor. 6. bölümde Gendry'den gelen kuzgun eline ulaşıyor, Jon'u ve ekibi kurtarmak için Duvar'ın kuzeyine gidiveriyor. Bunların hepsi bir bölüm içinde gerçekleşiyor ve bölümün sonunda Jon'u alıp Güney'e doğru yola çıkıyor.

Jaime

Kral Toprakları'nda bir süre takılıyor, sonrasında 3. bölümde Yüksek Bahçe'ye sürpriz bir yağmalama yapıyor. 4. bölümde, Dany tarafından mağlup ediliyor. 5. bölümde Kral Toprakları'na geri dönüyor, Cersei'in hamile olabileceği haberini alıyor ve gizlice Tyrion ile buluşuyor.

Lekesizler

2. bölümde Casterly Kayası'na doğru yola çıkıyorlar. 3. bölümde Euron'un filosu tarafından pusuya düşürülüyorlar.

Euron

1. bölümde Cersei'in kalbini kazanmak için Kral Toprakları'na gidiyor. 2. bölümde Theon ve Yara'nın gemilerine saldırıyor. Birkaç Kum Yılanı öldürüp Yara, Ellaria ve Tyene'i kaçırmayı başarıyor. 3. bölümde ödülüyle beraber Kral Toprakları'na dönüyor. Yine 3. bölümde, filosuyla beraber Casterly Kayası'na gidiyor ve Lekesizler'e baskın yapıyor.

Bran

1. bölümde Castle Black'e varmayı başarıyor. 3. bölümde de Winterfell'e, burada Sansa'yı epey korkutuyor. 4. bölümde, Meera Bran'ı bırakıyor. Bran, Valyrian çeliğinden hançeri Serçeparmak'tan alıyor ve sonra Arya'ya veriyor. 5. bölümde, Citadel'e kuzgun gönderiyor ve Ak Yürüyenler hakkında uyarıyor, onlar da tabii ki bu uyarılarını yok sayıyor. (Sam dışında)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arya

Arya, sezona Westeros'a çoktan varmış bir şekilde başlıyor. Walder Frey'in kalesinde katliam yaptıktan sonra Cersei'i öldürmek için güneye doğru yol alıyor. 2. bölümde Hot Pie ile karşılaşıyor ve Jon'un Kuzey Kralı olduğunu öğrenince rotasını değiştiriyor. 4. bölümde Winterfell'e varıyor. 5. ve 6. bölümleri, tartışarak, casusluk yaparak ve Sansa'ya biraz zor vakitler geçirterek tamamlıyor.

Kuzgunlar

1. bölümde, Sam Jon'a ejderha camını ilgilendiren bir kuzgun gönderiyor. 2. bölümde, Tyrion Jon'u Ejderha Kayası'na çağırmak için bir kuzgun yolluyor. Aynı bölümün ilerleyen dakikalarında, Jon Sam'den gelen kuzguna ulaşıyor. 4. bölümde, Dany'e Casterly Kayası ve Yüksek Bahçe'de yaşananları aktaran kuzgunlar gönderiliyor. 5. bölümde, Bran Citadel'e kuzgun gönderiyor. 6. bölümde Sansa'ya Cersei'den bir kuzgun geliyor, onu Kral Toprakları'na çağırıyor.

Buradan şu sonucu çıkardık: Ak Yürüyenler yavaş, gemiler hızlı, kuzgunlar daha da hızlı.

Buradan şu sonucu çıkardık: Ak Yürüyenler yavaş, gemiler hızlı, kuzgunlar daha da hızlı.

Keşke Bran, Jon'a kim olduğunu söyleyen bir kuzgun gönderse!!!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
176
70
33
22
17
16
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eylül Kutlay

Tamam hızlı hızlı gelip gitsinler, canıma minnet ama millet devri alem yaparken bu Cersei'nin saçlar neden hala uzayamadı bana onu anlatın bi

TaçsızKraliçe

boşverin bu kadar ayrıntıyı izleyin yeter :D

İnanç

Daha iyi ya işte başka ne istenebilir ki? Bir sezon 7 ilâ 10 bölüm diyelim. Bizim Türk dizileri ve diğer yabancı diziler sezon başı 23-24 bölüm sürmekte. Bu ... Devamını Gör