Görüş Bildir
Haberler
Bir Vahim İddia: 'Koyun Teşvikinden Onay Alan 15 Kişiden 14'ü, Vekil Olmak İçin İstifa Eden SGK Müdürü'nün Yakını'

etiket Bir Vahim İddia: 'Koyun Teşvikinden Onay Alan 15 Kişiden 14'ü, Vekil Olmak İçin İstifa Eden SGK Müdürü'nün Yakını'

Yasin Arslan
10.05.2018 - 12:46 Son Güncelleme: 11.05.2018 - 12:29

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın başlattığı '300 koyun teşviki' projesine Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde 200 başvuru yapıldı. Yapılan başvuruda 15 kişi ön kabul aldı. Ön kabul alan 15 kişinin 14'ünün AKP’den milletvekili olabilmek için görevinden istifa eden SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı’nın yakın akrabası ya da ahbabı olduğu iddia edildi.

Projeye göre, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücretten maaş verilecek.

Eski SGK başkanı Mehmet Selim Bağlı’nın akrabalarına teşvik çıktığı iddia edildi.

Eski SGK başkanı Mehmet Selim Bağlı’nın akrabalarına teşvik çıktığı iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesinden Seyhan Avşar'ın haberine göre, Bağlı’nın annesi Hanım Bağlı’ya, kız kardeşi Selime Nil Bağlı’ya ve baldızına 280 koyun teşviki çıktı. Bağlı'nın kahyası ve şoförü de teşvikten yararlandığı iddia edildi.

'Sadece ön kabul çıkmış, alınmış bir teşvik söz konusu değil'

'Sadece ön kabul çıkmış, alınmış bir teşvik söz konusu değil'

İddialar üzerine açıklama yapan Bağlı, annesinin ve kardeşinin müracaat ettiğini ve ön kabul çıktığını belirtti. Herhangi bir teşvik alınmadığını söyleyen Bağlı şöyle devam etti:

''Annem ve kardeşim Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlılar. Müracaat etmişler ön kabul çıkmış. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olan herkes teşvik için başvuru yapabiliyor. Elektronik ortamda olduğu için şimdilik sadece ön kabul çıkmış. Henüz alınmış koyun, alınmış bir teşvik söz konusu değildir.''

Bakanlığın verilerine göre teşvikin bir aileye yıllık getirisi 300 bin lira.

Bakanlığın verilerine göre teşvikin bir aileye yıllık getirisi 300 bin lira.

''Henüz kendilerine çıkan bir koyun teşviki yok''

''Henüz kendilerine çıkan bir koyun teşviki yok''

Şanlıurfa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü müdür vekili M.Akan Akmeşe ise kendilerine Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından gelen 15 kişilik bir ön kabul listesi olduğunu ve bu kişilerin ön elemeyi geçtiğini söyledi. 15 kişinin sadece ön elemeyi geçtikleri ancak kendilerine henüz teşvik çıkmadığını söyleyen Akmeşe, başvuruların 11 Mayıs'a kadar devam ettiğini belirtti.

'Bu haksızlığa müdahale edin'

'Bu haksızlığa müdahale edin'

Halfeti'de yaşayan ve teşvik için başvurup ön kabul listesinde yer alamayan bir vatandaş iddialara şu sözlerle tepki gösterdi:

''Köylüye destek olmak için böyle bir teşvik programı başlatıldı. Ben ve çok sayıda komşum başvuru yaptık. Ama hiç birimizin ismi ön kabul listesinde çıkmadı. Devletin teşvikinden yararlanmak için SGK başkanının akrabası mı olmak gerekiyor. Bu insan şimdi aday adayı olmak için istifa etmiş. Yetkililere sesleniyoruz. Bu haksızlığa müdahale edin.''

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
403
114
37
19
10
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
olgunsissi

şerefsizlik diz boyu. ama çomarlara sorsanız bunun da kabahatlisi chp dir.

Halil BALCI

Orospu çocugu seni sadece ön kabul almışmış. Niye senin annen ve kardeşin alıyor 300 kişi arasından? Ulan var ya bunun tüm sebebi biz koyunlarız. Biz koyunlu... Devamını Gör

Bürokrasiyi öyle bir hale getirdiler ki torpilliler kendi arasinda yarışmaya başladı. Bravo deveyi havuduyla götürdüğünüz yetmedi dağa kaldırıp sikmişsiniz..