Görüş Bildir
Haberler
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan 'Kendi İşinin Patronu Ol' Projesi: Köyüne Dönene 300 Koyun ve Maaş

etiket Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan 'Kendi İşinin Patronu Ol' Projesi: Köyüne Dönene 300 Koyun ve Maaş

Batuhan
06.02.2018 - 15:27 Son Güncelleme: 06.02.2018 - 19:39

Köyden kente göçü önlemek için yürürlüğe konulan teşviklere bir yenisini daha ekledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verileceğini söyledi.

AA'da yer alan habere göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, 'Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol' projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

'Damızlık koyun alan ayrıca asgari ücret alacak'

'Damızlık koyun alan ayrıca asgari ücret alacak'

Fakıbaba, projeyle köyden şehre gidişi önlemeyi ve köye geri dönüş sağlamayı amaçladıklarını söyledi. 'Müthiş bir sosyal ve sürü artırma projesi' diyen Fakıbaba, şöyle konuştu:

Her bir aileye 300 tane damızlık koyun vereceğiz. 300 damızlık koyunu alan ayrıca asgari ücret alacak. Sigortasını da yapacağız. Yem, ilaç, veteriner eksiği varsa onu karşılayacağız. Sadece köyde arazi tapusunu ipotek olarak alacağız.

'Bir senede 210.000 lira kazanç'

'Bir senede 210.000 lira kazanç'

Bakan Fakıbaba ayrıca, '300 koyun 300 yavru verecek. Bu yavruların tamamı da işletmemizin sahibine ait olacak. Geri ödeme 300 tane doğacak yavru ile başlayacak. Bu yavrular bir kaç ay sonra her biri 700-800 liraya satılabilir. Bir senede 210.000 lira eder.' açıklamasında bulundu.

'Yavrularını bize satabilirler'

'Yavrularını bize satabilirler'

Fakıbaba satış kısmında bakanlık olarak da yardımcı olacaklarını söyleyerek, 'Müthiş bir para. İsterse bu yavruları bize satabilir, borcundan düşülür. Erkekleri kesime gönderebilir. Fiyat garantisi vereceğiz. Şehirde hastanede temizlik yapacağına asgari ücretle, köyünde hayvanıyla uğraşacak. Hem maaşı al hem kendi işinin patronu ol diyoruz. Bu istihdamı da artıracak.' dedi.

Konuyla ilgili sosyal medyadan da farklı yorumlar geldi

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
447
134
29
26
16
13
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Başar Demirsoy

Şimdi herşeyden önce hayvancılığı geliştirmek için atılan her adımı desteklemek lazım. Yalnız kafamda şöyle sorular var: Herşeyden önce 300 koyun nereden sağ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bilemiyorum. Devlet halkın yararına bi şey yapmaz. Kimbilir ne imkansız şartlar şurtlar koyarlar. Arka planında neler var bu işin. Yakında çıkar kokusu.

ZuLmeT

Şartlara göz atarsan yerden göğe kadar haklı olduğunu anlarsın enk... Daha önce köyünde ahırı olup "artık kâr edemiyorum deyip hayvanını satıp şehirde fabrik... Devamını Gör

Kemal Türedi

2 bu hayvanları nasıl doyuracaksınız ? Yemin cuvalı su anda 63 tl ( orta kalite bir yem) hayvan başı yarım kilo yem yese bu da günde 6 çuval yapar ( çuval 50... Devamını Gör