Görüş Bildir
Haberler
Bir Türlü Para Biriktiremeyenlerin Denemesi Gereken 15 Şey

Bir Türlü Para Biriktiremeyenlerin Denemesi Gereken 15 Şey

Mia Zona
12.11.2020 - 16:00

Ha gayret, bu sefer başaracağız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir bütçe oluşturun...

Para biriktirme söz konusu olduğunda atmanız gereken ilk adım, aylık gelir ve giderlerinizin taslağını çizdiğiniz bir planlama yapmanız. Bütçe planını oluştururken 50/20/30 sistemini kullanabilirsiniz. 50 ile zorunlu harcamalar, 20 ile birikimler, 30 ile de kişisel harcamalar temsil edilir. Bu hesaplamayı kolaylıkla yapmak için uygulamaları kullanabilirsiniz.

2. Harcamalarınızın kaydını tutun...

Paranız bir anda bitiyor ve nereye gittiğini anlayamıyor musunuz? Öyleyse en ufak harcamalar da dahil tüm harcamalarınızın kaydını tutun. Böylece o harcamayı yapmadan önce bir kez daha düşünürsünüz ve tasarruf yapmış olursunuz. Ayrıca bunun için birçok uygulama da bulunuyor!

3. Pahalı bir şey almadan önce '30 Gün Kuralı'nı uygulayın...

Peki 30 Gün Kuralı nedir? Yapacağınız şey çok basit, alacağınız ürünün ne olduğunu ve ne kadara mal olacağını bir kenara yazın. 30 gün bekledikten sonra o nota dönüp bir daha bakın. O şeyin hala o paraya değeceğini veya gerekli olacağını düşünüyorsanız satın alın. Daha küçük harcamalı satın alma işlemleri için 30 günlük süreyi 24 saate indirebilirsiniz.

4. Kredi kartı borcunuzu zamanında ödeyin, faiz ödemeyin.

Harcamalarınızı yalnızca elinizdeki paraya göre yapın. Kredi kartı limitinin sahip olduğunuz para olmadığının farkına varın! Oldu da kredi kartından harcama yapmak zorunda kaldınız, o halde elinize para geçtiği gibi o borcu ödeyin.

5. Pahalı ürünleri tercih edin...

'Bu nasıl para biriktirme önerisi ya?' diye düşünmeyin! Aslında ucuz ve kalitesiz ürünler tercih etmek yerine birkaç sene boyunca kullanabileceğiniz pahalı ve kaliteli bir ürünü satın almanız tasarruf yapmanızı sağlar. Böylece uzun yıllar yeniden aynı ürüne para ödemek zorunda kalmazsınız. Uzun vadeli birikimler için bu yöntem işinize yarayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mobil tarifenizi değiştirin...

Mobil tarifenizde ay sonunda kullanılmamış haklar varsa bunları belirleyin ve size en uygun paketi seçebilmek için müşteri hizmetlerinden yardım alın. Böylece gereksiz para vermekten kurtulmuş olursunuz.

7. İhtiyaçlarınızı doğru zamanda satın alın...

İhtiyaçlarınızı listeleyin ve özel günler, yıl sonları veya Black Friday gibi indirim zamanlarında satın alın. Böylece ürünleri sezonda satın alacağınız fiyattan çok daha ucuza alabilirsiniz.

8. Eğlence platformlarını arkadaşlarınızla kullanın...

Netflix, Spotify ve onlarca eğlence platformu var. Bu platformların ortak kullanımlar için özel paketleri bulunuyor. Bu paketlerin kampanyaları sayesinde bireysel olarak ödeyeceğiniz fiyattan çok daha azını ödeyerek üyeliğe sahip olabilirsiniz.

9. Haftalık ve aylık yemek listesi hazırlayın...

9. Haftalık ve aylık yemek listesi hazırlayın...

Hem sağlıklı beslenmek hem de tasarruf yapabilmek için bir yemek listesi hazırlamak oldukça önemli. Böylece bütçenizi aşmazsınız ve farklı besin gruplarından almanız gereken miktarı yeterli derecede alabilirsiniz.

10. Nakit para yerine hesabınızı bilerek kredi kartı kullanın.

Nakit parayı harcarken hesap tutmanız zor olabilir. Ama kredi kartıyla öderken ne kadar harcadığınızı, neler aldığınızı bilirsiniz. Kontrollü harcama yaparsanız eğer kredi kartı kullanmak size fayda sağlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bir şey almadan önce saat hesabı yapın...

Satın alma işlemini gerçekleştirmeden önce o ürünü satın almak için kaç saat çalışmanız gerektiğini hesaplayın. Gereksiz bir şeyi satın almanın önüne geçmede daha etkili bir yol olamaz herhalde!

12. İndirimlere hemen atlamayın...

Bir ürünün indirimli olması onu satın almanız gerektiği anlamına gelmiyor. Ürünün indirime girmeden önceki fiyatına bakın ve eğer indirimsiz fiyata satılıyor olsaydı alır mıydınız diye düşünün. Böylece indirim tuzağına düşmemiş olursunuz.

13. Online alışveriş sitelerine kart bilgilerinizi kaydetmeyin...

Önceden kaydettiyseniz de bilgilerinizi silin. Çünkü bilgiler kayıtlı olduğunda hızlı bir şekilde alışverişi tamamlarsınız. Satın alma işlemi ne kadar kolaylaşırsa, satın alma eğiliminiz de o kadar artar.

14. Dışarıya çıkacağınız zaman yemek ve suyunuzu evden götürün...

Dışarıda her şey çok daha pahalıya satılıyor. Suyunuzu evden doldurup kendinize güzel bir sandviç hazırlayarak dışarıda harcayacağınız parayı yarı yarıya indirebilirsiniz.

15. Kendinize bir hedef belirleyin...

Para biriktirmek için bir sebebiniz olursa o zaman çok daha başarılı bir şekilde tasarruf yapabilirsiniz. Bunun için ilk olarak hedeflerinizi kısa ve uzun vadeli olmak üzere ikiye ayırın. Kısa vadeli planınızda yazın çıkacağınız tatil veya uzun zamandır almak istediğiniz fotoğraf makinesi olabilir. Uzun vadeli planda ev veya araba almak olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Finansal ayrıcalıklardan günlük yaşama dair onlarca hizmet ve ayrıcalık sunarak sana rehberlik edecek yol arkadaşın Maximum Genç senin için burada!

Finansal ayrıcalıklardan günlük yaşama dair onlarca hizmet ve ayrıcalık sunarak sana rehberlik edecek yol arkadaşın Maximum Genç senin için burada!

Şimdi sen de Maximum Genç’e katıl, aklından geçenleri hayata geçirmeye başla!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
13
8
7
6
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ufuk Nalan Yurtlu

16- Türkiye de yaşamayın 17- Türkiye de yaşıyorsanız işçi yada memur olmayın 18- Türkiye de yaşayıp aylıklı sabit gelirli biriyseniz bu içerikten s.ktir olup... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

hahhahahahahahhaha :D :D

Berat Özkan

30 gün kuralını nasıl yapacağız herhangi birşeye hergün zam geliyor

Can Arat

Pahalı ürün tercih edin çok hatalı. Kaliteli ürün tercih edin, hatta size gereken kalitede bir ürün tercih edin. Kaliteli ürünler her zaman pahalı olmaz. Gen... Devamını Gör