Görüş Bildir
Haberler
Bir Modern Zamanlar Masalı: 14 Maddede “Tinderella” Olmak

Bir Modern Zamanlar Masalı: 14 Maddede “Tinderella” Olmak

diazepam
13.07.2015 - 13:28 Son Güncelleme: 13.07.2015 - 14:20

Günden güne gelişen, değişen, insana farklı alışkanlıklar kazandıran bir dönemi yaşıyoruz. Artık sevgili bulmak için sokağa çıkmanız gerekmediği, elinizin altındaki uygulama ile, yakınınızda bulunan kişiler arasından, sadece telefonunuza bakarak kendinize uygun birilerini seçebileceğiniz bir dönem bu. 

Peki bu uygulamalar yardımıyla kurulan ilişkiler, yapılan evlilikler uzun ömürlü oluyor mu? Ya da gerçekten bu uygulamalar bize bir ilişki yaşama fırsatı veriyor mu? Hadi bu da bizim küçük spoilerimiz olsun: VERMİYOR!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlişkiler ayakkabı gibidir, yanlış bir çift olursanız acı çeker, rahatsız olur, çıkarıp atmak için dakikaları sayarsınız.

Ancak doğru bir çift olursanız sonuna kadar rahat, mutlu ve minnettar olursunuz.

2. Arkadaş bulma uygulamaları zaman içerisinde sizin aşık olma, flört etme, vs. potansiyelinizi köreltir, romantik ruhunuz tembelleşir.

3. Bu uygulamaların üzerinizdeki en büyük etkisi “anlık mutluluklar” ile yetinme olacaktır.

Diğer her şeyin yanında, akıllı telefonun, bilgisayarın başında yaşadığınız anlık, gelip geçici mutluluklar, daha doğrusu “hazlar” size yetmeye başlayacak.

4. Yavaş yavaş daha “benmerkezci” birine dönüşüyorsunuz.

Çünkü kendinizin sağlamasını gerçek hayatla yapamıyorsunuz. Ne olduğunuzu, kalibrenizi, vs. görmeniz için baz aldığınız şeyler gerçekçi şeyler değil kesinlikle. Bu da sizi daha benmerkezci, daha ukala, daha zor beğenir biri haline getiriyor.

5. Biriyle “çıkmak” sizin için sadece dışarı çıkmak anlamına geliyor.

Çünkü siz zaten onu profilinden, hoşlandığı şeylerden, fotoğraflarından tanıdınız! Geriye sadece belki sesiniz duymak, toplum içinde görmek, vs. kalıyor. Onun için biriyle çıkmanın derin anlamları yok sizin için, bir insanı gerçekten tanımaya çalışmıyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. “:)” yapıp gülmek, “:p” ile dil çıkarmak “, :’(“ şeklinde ağlamak varken, kim duygularını ifade etmek için jest ve mimiklerini kullanacak şimdi?

7. Kabul edelim, kendinizi biraz abarttınız.

Koyduğunuz fotoğraf sizin ama belki 5 yıl öncesine ait, aslında vücudunuz sizin hissettiğiniz gibi görünmüyor,  Saçlarım gür derken tepedeki açılmayı göremediğiniz için böyle yaptınız, vs.

8. Elinizin altında Google, Vikipedi, Youtube, vs. varken bir sohbeti çok akıllıymış gibi sürdürmek daha mümkün.

s1169.photobucket.com

9. Arkadaşlık siteleri size hedefe yönelik biri yaptı, hedefe giderken geçtiğiniz yolları önemsemiyorsunuz.

Oysaki birini tanımak için, yani hedefe varmak için geçtiğiniz yolların önemi çok büyük. Sonunda hüsrana uğrayanlar hep hızlı gittikleri için etrafına bakmayı akıl edemeyenler oluyor.

10. Tinderella olmak sizde “mutlu son” saplantısı oluşturdu.

Bir an önce, kusursuz bir mutlu sona ulaşmak istiyorsunuz ve maalesef bunun için elinizde akıllı telefonunuzdan ve baş parmağınızdan başka bir şey yok. Sizce bu kadar kolay olabilir mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Araştırmalar da sizin yanınızda değil, bu sitelerden tanışanların sadece %5’i evleniyor ya da uzun ilişki yaşıyor.

12. Onu ilk defa karşınızda gördüğünüzde hayal kırıklığı yaşamamanız mümkün değil.

Çünkü gördüğünüz fotoğrafları binlerce fotoğraf arasından seçilmiş en güzel fotoğraflar. Kesinlikle canlı gördüğünüzde “aa bu muymuş” diyeceksiniz ve bu ilk hayal kırıklığı asla peşinizi bırakmayacak.

13. Arkadaşlık siteleri mantar gibi çoğalsa, sanki tüm insanlık buralardan tanışıyormuş gibi görünse de aslında her on kişiden dokuzu hala offline tanışmayı tercih ediyor.

Evli ve uzun süredir birlikte olan çiftler arasında yapılan bir araştırmada çiftlerin sadece %12’si internet vasıtasıyla tanıştığını belirtiyor.

14. Sonuç olarak, telefonunuzu yavaşça yerine koyun ve dışarı çıkın.

Eminiz ki ruh eşiniz telefonun 5 inçlik ekranına sıkışmış halde sizi beklemiyor. O sokaklarda, parklarda, yollarda…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
4
2
1
1
0
0