Görüş Bildir
Haberler
Bir İlişkide Güven Duygusunun Oturması İçin Partnerinizle Karşılıklı Uygulayabileceğiniz 11 Şey

etiket Bir İlişkide Güven Duygusunun Oturması İçin Partnerinizle Karşılıklı Uygulayabileceğiniz 11 Şey

Güven, mutlu ve başarılı bir ilişkinin hayati bileşenidir. Ancak bazen ilişkinizde güveninizin kırıldığı senaryolar yaşanabilir. İşte bu gibi durumlarda güven duygusunun oturması için partnerinizle karşılıklı uygulayabileceğiniz şeyler vardır. Şimdi gelin, bir ilişkide güven oluşturmanın ve bu güveni oturtmanın yollarını inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her zaman sözünüze sadık bir birey olmaya özen gösterebilirsiniz.

www.google.com

Güveni inşa etmenin ilk yolu başkalarının söylediklerinize inanmasıdır. Bu sebeple partnerinizle karşılıklı sözlerinize sadık olup, eylemlerinizi takip edebilirsiniz. Tutamayacağınız sözleri birbirinize hiç vermemelisiniz. Verdiğiniz sözü yerine getirmek, herkesin size saygılı davranmasını sağlar. Bunun yanında güven duymaları da olasıdır.

2. Birbirinizi incittiğinizde hatalarınızdan ders çıkarabilirsiniz.

2. Birbirinizi incittiğinizde hatalarınızdan ders çıkarabilirsiniz.

Biliyorsunuz ki herkes hata yapabilir. Önemli olan bu hatalardan ders çıkartıp, o hatayı bir daha tekrar etmemektir. Bu partnerinizle daha yakın bir bağ kurmanızı sağlayacaktır. Her zaman her şeyin daha iyisini yapmaya özen gösterebilirsiniz.

3. Partnerinizle etkili iletişimler kurabilirsiniz.

3. Partnerinizle etkili iletişimler kurabilirsiniz.

Kötü iletişim, ilişkilerin bozulmasının ana sebebidir. İyi iletişim, neyin üzerinde anlaşmaya vardığınız konusunda net olabilmenizi sağlar. Güven inşa etmede etkili iletişim anahtar görevi görür. Gizlilik güveni aşındıracaktır. Böylece ilişkiyle ilgili endişeleri rahatça tartışabilirsiniz.

4. Birbirinize duyarlı ve ilgili olabilirsiniz.

www.google.com

Partnerinizle iletişim kurarken veya zaman geçirirken duygularına ve deneyimlerine her zaman saygılı olabilirsiniz. Onun ifade ettiklerinin sizin için önemli olduğunu göstermek aranızdaki güven duygusunu bir adım ileriye taşıyacaktır. Birbirinizin yanında olduğunuza düzenli olarak göstermek, güveni arttırmanın etkili bir yoludur.

5. Güven inşa etmenin ve kazanmanın zaman aldığını unutmamalısınız.

5. Güven inşa etmenin ve kazanmanın zaman aldığını unutmamalısınız.

Güveni hemen iyileştirmeye çalışacağınızı beklemek hata olacaktır. Çünkü güven zamanla oturacaktır. Bunun için sabırlı olmanız gerekecektir. Güven inşa etmek için öncelikle küçük adımlar atabilirsiniz. Güven büyüdükçe daha büyük adımlar atmaya başlayabilirsiniz. Unutmayın, güven verdiğiniz sürece güven alırsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çok hızlı karar vermeden önce düşünmeye özen gösterebilirsiniz.

www.google.com

Karar vermek için düşünmeye özen gösterebilirsiniz. Bu çok hızlı kararlar almanızı engelleyecektir. Bir şeye sinirlendiğinizde durup düşünmesini bilmelisiniz. Fevri kararların sonuçları kötü olabilir.

7. Partnerinize duygularınız konusunda açık olabilirsiniz.

www.google.com

Duygularınız konusunda açık olmanız, birbirinizi umursadığınızı gösterir. Ne hissediyorsanız anında yüzüne söyleyebilmelisiniz. Özlediğinizi ve sevdiğinizi dile getirebilirsiniz. Bunlar çok değerli ve güzel duygulardır. En dürüst düşüncelerinizi, duygularınızı, isteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı paylaşabilmeniz için kendi farkındalığınızı sürekli olarak derinleştirebilirsiniz.

8. Zamanınızın kaliteli geçmesini sağlayabilirsiniz.

8. Zamanınızın kaliteli geçmesini sağlayabilirsiniz.

Birlikte geçirdiğiniz zamanlarda sürekli telefonla ilgilenmemelisiniz. Birbirinize zaman ayırmasını bilmelisiniz. Kaliteli zamana öncelik vermek, duygusal olarak erişilebilir olmanıza ve ilgili tavırlar sergilemenize yardımcı olur. Ayrıca kaliteli zaman, kişisel sınırlarınız ve ilişki beklentileriniz hakkında farkındalık oluşturmanızı sağlar.

9. Sınırlarınızı belirleyebilirsiniz.

9. Sınırlarınızı belirleyebilirsiniz.

Partnerinizde her şeyi seviyor olabilirsiniz. Ancak bazen aranıza sınırlar koymanız gerekebilir. Sınırlar, partnerinizin size nasıl davranacağını belirler.

10. En önemlisi birbirinize saygı gösterebilirsiniz.

10. En önemlisi birbirinize saygı gösterebilirsiniz.

Aşağılamak, bağırmak ve eleştirmek güveni aşındırabilir. Bu gibi durumlardan uzak durmaya özen gösterebilirsiniz. Saygı, güvende önemli bir rol oynamaktadır. Her zaman birbirinize olan saygı düzeyini korumalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Daima kendinize güvenmelisiniz.

www.google.com

Daima doğru olan şeyleri yapmaya özen gösterebilirsiniz. Böylece kendinize güveniniz artacaktır. Onay için bir şeyler yaparsanız, değer ve inançlarınızı feda etmek zorunda kalabilirsiniz. Partneriniz aynı fikirde olmasa bile, dürüstlüğünüze saygı duyacaktır. Emin adımlarla yürümesini bilmelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın