Görüş Bildir
Haberler
Bir Garip Telaş: Baraj Sorunumuz Yok Diyen Bahçeli'den 'Yüzde 10 Çok Ağır' Çıkışı

Bir Garip Telaş: Baraj Sorunumuz Yok Diyen Bahçeli'den 'Yüzde 10 Çok Ağır' Çıkışı

Batuhan
08.11.2017 - 17:13

MHP lideri Bahçeli'nin bugün yaptığı açıklama gündemin önemli konularından biri haline geldi. Partimizin seçim barajı sorunu yok ama Türkiye’de yüzde 10 olan seçim barajı ’ağır’ diyen Bahçeli, bu oranın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Referandum kampanyasında baraja yönelik bir vaatte bulunmadıklarını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, diğer partilerden talep gelmesi halinde bu konunun uyum yasaları kapsamında ele alınabileceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'da yer alan habere göre Bahçeli, TBMM’de gazetecilerle sohbeti sırasında sorular üzerine “Yüzde 10 barajı Türkiye’de çok ağır bir baraj” diyerek şunları söyledi:

'%10 barajı ittifaklarla aşılabilir bir duruma geldi'

'%10 barajı ittifaklarla aşılabilir bir duruma geldi'

“O dönemlerde (1980 ve 90’lar) bölücü unsurlar olarak TBMM’de temsil imkanını baraj engeliyle aşamayacaklarını anlayanlar, kendilerini bir parti içerisinde hareket ettirerek, bir yapılanma sağladılar. TBMM’ye girip orada mücadelelerini devam ettirdiler. Demek ki yüzde 10 barajı, ittifaklarla veya başka türlü kararlılıklarla aşılabilir bir duruma geldi.'

'Bu yüzde 5 mi olur, 6 mı olur, yüzde 7 mi olur, yoksa yüzde 10 olarak mı kalır görmek lazım'

'Bu yüzde 5 mi olur, 6 mı olur, yüzde 7 mi olur, yoksa yüzde 10 olarak mı kalır görmek lazım'

MHP lideri şöyle devam etti: “MHP Türk siyasi hayatında baraj sorunu olmayan partilerden bir tanesidir. Ama illa bir barajın altında kalma baskısı var toplumda. 'Öyle olursa da iyi olur' diye düşünenler var. O da sakat bir düşünce. Şimdi Türkiye’de iki şeye dikkat etmek gerek. Artık bu zorlamalar ve dayatmalarla, birilerini öldürerek, kendini yaşatma yerine, hep beraber nasıl yaşarız, demokrasi içinde bunu nasıl başarırız, Türkiye’yi nasıl istikrar ve normalleştirme sürecine getirebiliriz noktasında bir uzlaşmaya varacak çalışma yapmak lazım. Bu yüzde 5 mi olur, 6 mı olur, yüzde 7 mi olur, yoksa yüzde 10 olarak mı kalır, böyle mi devam etmesi gerekir, bunları görmek lazım.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldırım: 'Uyum yasaları içinde ele alınabilir'

Yıldırım: 'Uyum yasaları içinde ele alınabilir'

Bahçeli'nin seçim barajıyla ilgili açıklamalarını Başbakan Binali Yıldırım ABD'de yorumladı. Bahçeli’nin sözlerinden “seçim barajı düşürülmeli” diye bir şey anlamadım diyen Yıldırım, 'MHP’nin seçim barajı problemi olmadığını söylüyor. Seçim kanunu uyum yasaları içinde ele alınabilir' ifadelerini kullandı. Yıldırım konuyla ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü: 

'Cumhurbaşkanlığı sisteminin bir özelliği de şu; cumhurbaşkanlığı seçimi yasama seçimi ile aynı anda yapıldığı için iktidar olma problemi yok. Bu seçimler öncesi partiler birbirlerine destek de olabilir.Sistemin özü itibarıyla milletvekilliği seçimi, barajlar bunların hepsi bir bütün olarak uyum yasaları çerçevesinde ele alınır.

Yönetimde istikrar bakımından yüzde 10’un devamı düşünülebilir. Ancak temsilde adalet açısından düşürülmesi de düşünülebilir. Seçim kampanyamızda doğrusunu isterseniz seçim barajına yönelik bir taahhütte bulunmadık. Anayasa değişikliği kampanyasında bu sistem değişikliği ile Türkiye’de sürekli iktidar, sürekli istikrar döneminin başlayacağını, artık zayıf iktidarlar döneminin sona ereceğini söyledik. Bu konular diğer partiler tarafından gündeme getirilirse biz de gayet tabii ki her türlü öneriyi birlikte oturur, değerlendiririz.'

Bahçeli'nin baraj açıklamalarına sosyal medyadan tepkiler: 'Zamanlama manidar'

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
162
31
27
8
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alp Eren A.kaya

Noldu ciğerim bu halin ne İYİ misin ?

alpagut-han

referandumda destek verdiği sıralarda mhp baraj altına düşecek dediğimizde sözde milliyetçi özde arapçı ülkücü kardeşlerimiz siz rüya görüyorsunuz boş konuşu... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

umarım 5%'i bile bulamaz,satılık püskevit :D