Görüş Bildir
Haberler
Bir Fotoğrafla Kadının Yeri! Sadece Kadınların ve Çocukların Girebileceği AVM İstanbul'da Açıldı

Bir Fotoğrafla Kadının Yeri! Sadece Kadınların ve Çocukların Girebileceği AVM İstanbul'da Açıldı

Batuhan
11.05.2018 - 16:44 Son Güncelleme: 11.05.2018 - 17:02

Pembe otobüs, taksi, vagon gibi belli aralıklarla ülkemizin gündemine gelen 'kadınlara özel ulaşım' uygulamalarının ardından Türkiye'nin ilk kadınlara yönelik AVM'si Zeytinburnu'nda açıldı. Açılış törenindeki kurdele kesme töreninde sadece bir kadın katılımcının olması ise AVM'den daha çok konuşuldu.

DHA'da yer alan habere göre, Daha önce Tekstil Port adıyla açılmak istenen AVM binasını satın alan ve aynı zamanda bir Instagram fenomeni olan Zeruj Port’un sahibi Zehra Özkaymaz, ‘Zeruj’ lakabıyla düzenlediği muhafazakar moda festivalleriyle tanınıyor.

Türkiye’de bir ilk: AVM’de sadece kadın ve çocuk ürünlerinin yer alacak.

Türkiye’de bir ilk: AVM’de sadece kadın ve çocuk ürünlerinin yer alacak.

İçerisinde 126 mağaza barındırması planlanan Zeruj Port AVM’de sadece kadın ve çocuk ürünlerinin yer alacağı, erkek giyimi ve ihtiyacına yönelik hiçbir şey bulunmayacağı belirtilirken, bu özelliği nedeniyle ‘Türkiye’de bir ilk’ olarak nitelendiriliyor.

'Malezya'da bir benzeri var'

'Malezya'da bir benzeri var'

Konuyla ilgili köşesinde bir yazı yazan Milliyet yazarı Asu Maro da görüşlerini şöyle dile getirdi:

'Kadınlarla erkekleri ayrı fanuslarda yaşatmaya çalışmanın zararlarından söz ettikçe, “kadınlara özel” bir alan daha çıkıyor karşımıza. Öyle ya, pembe otobüsümüze binip, pembe metrobüsümüzden inip, arabamızı pembe otoparka bırakıp, erkek eli değmiş AVM’ye girecek değildik ya, Türkiye’nin ilk “kadınlara özel” alışveriş merkezi İstanbul Zeytinburnu’nda açılıyormuş. 

“Türkiye’de bir ilk” dedim, dünyada çeşitli örnekleri var zannedilmesin, Malezya’da bir benzeri varmış ama bizimki birçok özelliğiyle biricik. İçinde sadece kadın ve çocuk ihtiyaçları satılacak, erkeğe dair hiçbir ürün bulunmayacakmış. Sahibi Zehra Özkamaz, kadınların rahat bir şekilde alışveriş edebilmesi için bu projeyi hayata geçirdiklerini söylüyor. '

'Muhafazakar kesimin bu türden bir AVM’ye ihtiyacı vardı'

'Muhafazakar kesimin bu türden bir AVM’ye ihtiyacı vardı'

Kadınların rahat bir şekilde alışveriş yapması için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Özkaymaz, özellikle muhafazakar kesimin bu türden bir AVM’ye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Açılışta konuşan AVM’nin yönetim kurulu başkanı Zehra Özkaymaz, “ Bizlere inanıp beş yıldır evlerinde küçük çapta üretim yaparak başladıkları bu yola çıkan kadın girişimciler olan sevgili arkadaşlarıma ve mağaza sahiplerine teşekkür ediyorum. Çoluk çocuk ailece keyifle vakit geçirebileceğiniz bir ortam kurguladık” diye konuştu.

Açılıştaki 'kadının yeri' tartışıldı

Açılıştaki 'kadının yeri' tartışıldı

Açılış konuşmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve kurdele kesildi. Ancak kurdele kesimi sırasında erkeklerin arasında sadece bir kadının olması tepkilere neden oldu.

Ortaya çıkan bu görüntü ve AVM'nin özelliği sosyal medyada da tepkilere neden oldu...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1129
969
170
75
44
39
35
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fatih demir

konsept saçma, açılış saçma, ülke saçma...

Pasif Kullanıcı

1. Zeruj ne demek ? TDK'da yok. Ama nedense buram buram Arapça kokuyor. 2. Madem öyle ben de muhafazakarların giremediği AVM istiyorum.

ay_seagull

çok doğru bi tespit.

Pasif Kullanıcı

AMMAN TANRIM!... muhafazakar içki ve muhafazakar sigara da bekliyorum!!!

Zehra Tatlı

onlar konya ve kütahya da bulunuyor