Görüş Bildir
Haberler
Bir Dönem Saddam'ın Sağ Koluydu, Kurtlar Vadisi'nde Oyuncu Oldu

Bir Dönem Saddam'ın Sağ Koluydu, Kurtlar Vadisi'nde Oyuncu Oldu

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in zamanında Irak Hava Kuvvetleri'nde 17 yıl general olarak görev yapan Khudhur Ahmed Raoof Weli, Sivas'ta Arap ülkelerine perde üreten bir firmada tercümanlık yapıyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zamanında Saddam Hüseyin'in sağ kolu olduğunu söyleyen General Khudhur Ahmed, 'Ben o dönemlerde pilot olarak Saddam ile birlikte Irak-İran ve birçok savaşa katıldım. 2003 yılında Saddam yönetimi indirildi. Saddam Hüseyin'in idam edilmesinden sonra benimle birlikte pilotluk yapan arkadaşlarımı ABD'li askerlerin öldürmesinden korktuk ve saklandık. Daha sonra ben ve arkadaşlarımı buldular. Bize kendileriyle çalışmazsak cezaevine atacaklarını söylediler. Ben orada cezaevinden korktuğum için mecbur kalarak onlarla çalışmak zorunda kaldım. Ben Kerkük'te Amerikalıların yanında pilot olarak çalıştım' dedi.

"Irak halkı Saddam'ı sevmiyordu ama ülke onun döneminde iyi yönetiliyordu"

"Irak halkı Saddam'ı sevmiyordu ama ülke onun döneminde iyi yönetiliyordu"

Ahmed, Irak halkının başından beri Saddam'ı sevmediğini, ancak ülkenin onun döneminde iyi yönetildiğini söyledi. Sonraki yıllarda DEAŞ'ın ortaya çıkmasıyla birlikte ABD'ye çalıştığı için tehditler aldığını, saldırılar sırasında eşini kaybettiğini anlatan Khudhur Ahmed Raoof Weli bunun üzerine Irak'tan ayrılıp Türkiye'ye gelmeye karar verdiğini ifade etti.

Kurtlar Vadisi'nde rol almış

Kurtlar Vadisi'nde rol almış
İçeriğin Devamı Aşağıda

Khudhur Ahmed, 'Ben burada tercümanlık yaptım. İstanbul adliyesindeki birçok hakim ve savcı beni tanır, bilirler. Buradaki tercümanlığın yanı sıra Kurtlar Vadisi başta olmak üzere birçok dizide oyunculuk yaptım. Buradaki iki senenin sonunda bana mültecilerin İstanbul'da kalma süresinin 6 ay olmasına rağmen 2 sene kaldığımı ve Sivas'a gitmem gerektiğini söylediler. Çok muhalefet ettim Sivas'a gelmek için ama olmadı' ifadelerini kullandı.

"Buradaki insanlar bana çok yardım etti, anladım ki Sivas Türkiye'nin en güzle şehri"

"Buradaki insanlar bana çok yardım etti, anladım ki Sivas Türkiye'nin en güzle şehri"

Sivas'a ilk geldiğinde çok ağladığını söyleyen  Ahmed, 'İstanbul'dan sonra Sivas bana çok küçük geldi. Burada kalmak istemedim. Başta Sivas'ı hiç sevmemiştim. Sonra buradaki insanlar bana çok yardım etti. Buradaki insanlara bir şey sorduğumda işini gücünü bırakıp bana yol tarif etti. Kimi çay ikram etti, kimisi yemek ikram etti. Sonra anladım ki Sivas Türkiye'nin en güzel yeri. İstanbul'da Sivas'taki kardeşler gibileri yok. Türkiye'deki herkesin Sivas'ta yaşaması lazım. Burada gördüklerimi İstanbul'da görmedim' şeklinde konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
104
63
47
27
16
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaucho

Adamdaki lükse bak. Başından onca olay geçmiş adam istanbul'dan sivas'a geldi diye ağlamış.

subarusever

SİKTİR LAN SİVAS TÜRKİYENİN EN GÜZEL ŞEHRİYMİŞ. HANGİ ŞEHRE GİDERSEN GİT İNSANLAR SANA AYNI ŞEKİLDE YARDIM EDER. İKİ TANE ŞEHİR GÖRMÜŞ TÜRKİYENİN EN GÜZELİ S... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Eee doğru demiş adam. Büyük şehirlerde yardımseverlik yoktur çünkü hayatta kalma mücadelesi daha fazla olur. Küçük şehirlerde insanlar birbirini tanır yardım... Devamını Gör

Ali Veli

amerikanın fetösü varsa Türkiyenin saddamın sağ kolu var demek istediler sanırım bu yollarla yürümez bu işler arkadaşım.

Hipergrafi

Bravo arkadaşım o keskin zekanla şöyle bi baktın ve şak diye gördün büyük resmi. 👏👏👏