Görüş Bildir
Haberler
Bilimden Sanata, Edebiyattan Teknolojiye Hayatın Her Yerinde İzine Rastladığımız Bir Meyve: Elma

Bilimden Sanata, Edebiyattan Teknolojiye Hayatın Her Yerinde İzine Rastladığımız Bir Meyve: Elma

Cemal Saffet
25.09.2017 - 14:07

Elma bir meyvenin çok ötesinde, fark etmediğimiz birçok yerde karşımıza çıkıyor. Bilimden sanata, edebiyattan teknolojiye her yerde elmanın bir izini görüyoruz. Bazen bir masalda, bazense bir savaşta adı geçen gizli bir karakter olarak ortaya çıkıyor. Hatta insanlığın dünyaya gelişinde bile onu görüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adem İle Hava’nın Dünya’ya Gelişi

Adem İle Hava’nın Dünya’ya Gelişi

İnsanlık tarihi Adem İle Hava’nın yasak meyve olan elmayı yemeleri üzerine cennetten kovulmaları ile başlar. Böylelikle elma ilk olarak Adem ve Havva ile karşımıza çıkar. Daha sonra da yasak aşkın, tutkunun simgesi olur. Edebiyatta da sık sık metafor olarak elma kullanılır.

Newton’un Başına Gökten Düşen Bir Elma

Newton’un Başına Gökten Düşen Bir Elma

Kütle çekiminin mucidi, ünlü fizikçi Newton da elmadan nasibini alanlardan. Newton çalışmalarına devam ederken bir türlü sonuca ulaşamamaktadır. Bir elma ağacının altında otururken kafasına düşen elma onun bütün çalışmalarını sonuca götürmüştür. Dolaylı da olsa elma sayesinde çalışmaları sonuçlanmış ve bilim dünyasını değiştirmiştir.

Apple ve Steve Jobs

Apple ve Steve Jobs

İncil’de yer alan Adem ile Havva hikayesinden etkilenen Steve Jobs kurduğu şirketin adını “apple” simgesini de elma olarak belirlemiştir.

Pamuk Prenses’in Zehirli Elması

Pamuk Prenses’in Zehirli Elması

Masallar insalığın hayalgücü ve hikayeleştirme yeteneğini bir araya getirir. En çok bilinen masallardan biri olan Pamuk Prenses de elmayla hayatı değişen bir

karakterden biri olarak karşımıza çıkar. Kötü kalpli cadı tarafından verilen

zehirli elmayla bayılan Prenses ancak gerçek bir prensin öpücüğüyle uyanmıştır

ve hayatı boyunca mutlu yaşamıştır. Çocuklar da nesiller boyu bu masallarla

uyumuştur.

Turan Ülküsü: Kızıl Elma

Turan Ülküsü: Kızıl Elma

Kızılelma, Türklerin yaşadıkları bölgeye göre batı yönünde ulaşılması gereken bazen bir bölge ya da bir ülkedeki taht veya mabet üzerinde parıldayan ve cihan hâkimiyetini temsil eden som altından yapılmış kızıl renkli altın bir yuvarlak yahut top olarak kullanılmaktadır. Bu altın top bazen zaferin işareti, bazen hâkimiyetin sembolü, bazen de fethedilmek üzere hedef seçilen yerin sembolü olarak ifade edilmiştir. Türklerde çok eski inanç ve töreye dayanan Kızılelma, Türkistan sahasından Hazar Denizi’nin doğusundan gelen Oğuzların, Hazar kağanının ipek çadırının üzerinde hâkimiyetin ifadesi olarak bulunan altın top (Kızılelma’yı)ele geçirmeyi ülkü edinmişlerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğal Uyandırma Servisi: Elma

Doğal Uyandırma Servisi: Elma

Güne hızlı bir başlangıç için hemen hemen herkesin tükettiği kahve içindeki kafein sayesinde uykunun çabucak açılmasını sağlıyor. Ancak kafeinin de oldukça fazla zararı bulunmaktadır. Özellikle aç karnına tüketildiğinde kan şekerini düşürebiliyor. Güne bir tane elmayla başlamak hem uykunun açılmasına hem de kan şekerinin dengelenmesine yarıyor.

Elma Gibi Yanakların Sırrı Elma

Elma Gibi Yanakların Sırrı Elma

Işıl ışıl bir yüze sahip olmanın yolu da elma maskesinden geçiyor. Bu maske için ihtiyacınız olan malzemeler; yarım elma, 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı un. Hazırlanışı ise şu şekilde:

Elmayı blendardan geçirin. Bunun üzerine bal ve limon suyunu ilave ettikten sonra tekrar karıştırın. Ardından unu ekleyin. Unu eklemek karışımı koyulaştıracaktır. Pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Karışımı yüzünüze sürün ve yaklaşık 15 dakika yüzünüzde bekletin. Ilık suyla durulayın ve nazikçe kurulayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
28
14
12
12
9
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Alan Turing eşcinsel olduğu için ve baskılara dayanamadığı için 1954 yılında intihar etmiştir. Kendisi Appleda çalışmamıştır. Apple'ın ilk logosu da Turing'e... Devamını Gör

Mert Keskinel

Bu elma tatlıysa senin yüzünden,bu insan akıllıysa senin yüzünden.. Nazım'dan Vera'ya..

Tuba Yıldırım

sen elmayı seviyorsun diye elma da seni sevmek zorunda mı ...