Görüş Bildir
Haberler
Beyaz Saray'ın Bahçesine Drone Düştü

Beyaz Saray'ın Bahçesine Drone Düştü

ATKN
27.01.2015 - 15:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Drone’ların sayısı arttıkça drone kazaları da daha sık olmaya başladı. Bu kazaların bazıları zararsız ve küçük kazalar ancak nadir de olsa yasa dışı ve tehlikeli kazalar da gerçekleşebiliyor. Beyaz Saray’da gerçekleşen kaza ise drone’ların pek de yasak tanımadığını gösteriyor.

Geçtiğimiz gün Beyaz Saray’ın bahçesine düşen drone, bu cihazların güvenliği ne derece tehlikeye atabileceğini bir kez daha ortaya koyuyor. Normal şartlarda Washington DC’nin birçok yerinde drone uçurulması yasak ve tabii ki Beyaz Saray bunlardan biri. Dolayısıyla geçtiğimiz gün bu yasağı delerek Beyaz Saray’ın bahçesine giren ve daha sonra da yere çakılan drone’un yasaları çiğnediğini söylemek mümkün. Konuyla alakalı olarak yapılan açıklamaya göre drone çok küçük olduğundan ötürü radarlar aracılığıyla algılanamamış ve bu nedenle bölgeye düşen DJI Phantom önceden fark edilememiş. Drone’un sahibi, cihazı uçurduğu sırada yaptığı bir hata sonucunda kazanın gerçekleştiğini ve kötü bir niyetinin olmadığını dile getirse de güvenlik anlamında ciddi bir ihmalin olduğu ortada.

Daha önce 2011 yılında Beyaz Saray’a silahlı bir saldırı gerçekleşmiş ve yine bu dönemlerde üzerinde bıçak taşıyan biri çitleri aşarak Beyaz Saray’ın içlerine doğru rahatlıkla ilerlemişti. Son olarak drone’un da bölge içerisinde kaza yapması, Beyaz Saray’ın güvenliğinin sorgulanmasına neden oldu.

LOG

Kaynak: http://www.log.com.tr/beyaz-sarayin-b...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0