Görüş Bildir
Haberler
‘Beşli Çete'den Çanta Dolu Para İddiası: CHP Açıkla Dedi, İYİ Parti Mahkemeye Gidiyor

‘Beşli Çete'den Çanta Dolu Para İddiası: CHP Açıkla Dedi, İYİ Parti Mahkemeye Gidiyor

ismail kahraman
07.07.2022 - 18:39 Son Güncelleme: 07.07.2022 - 18:40

Sedat Peker’in son paylaşımlarında da ismi geçen gazeteci Sabahattin Önkibar, YouTube üzerinden İYİ Parti Başkanı Meral Akşener hakkında açıklamalarda bulundu. Önkibar’ın ‘çanta dolusu para’ iddiasına hem CHP’den hem de İYİ Parti’den tepki geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Beşli Çete’den çanta dolusu para geldi’

‘Beşli Çete’den çanta dolusu para geldi’

Gazeteci Sabahattin Önkibar, CHP lideri tarafından ‘Beşli çete’ olarak adlandırılan müteahhitlerin, bir aracıyla Meral Akşener’e para dolu çanta getirdiğini iddia etti.

Akşener’in bu durumu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiğini, Kılıçdaroğlu’nun Akşener’e 'derhal bu çantayı iade etmesini' söylediğini de sözlerine ekledi.

Hem CHP’den hem de İYİ Parti’den tepki

Hem CHP’den hem de İYİ Parti’den tepki

Gazeteci Sabahattin Önkibar’ın bu iddiasına iki partiden tepki geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“Sayın Sabahattin Önkibar, 07.07.2022 tarihinde kendisine ait YouTube kanalında yayınladığı videoda, partimizi, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i hedef alan bazı iddialarda bulunmuştur. İçerisinde hiçbir gerçek unsurun bulunmadığı videoda Sayın Önkibar, ‘Bana bu bilgiyi veren, Kılıçdaroğlu'na yakın bir milletvekilidir. Gerekirse ismini açıklarım’ ifadesini kullanmıştır. Sayın Önkibar'dan, bu ifadesi doğrultusunda, söz konusu ismi derhal açıklamasını bekliyoruz. Aksi halde, bugüne kadar yaptığı ve yanıt verme gereği duymadığımız açıklamalarının da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkacaktır.”

İYİ Parti dava açacak

İYİ Parti dava açacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e dönük Önkibar’ın iddialarının ardından partiden de açıklama geldi. Önkibar’ın ifadelerini 'akıl dışı' olarak niteleyen İYİ Parti, 'Sabahattin Önkibar hakkında, kişinin şahsına ait internet sayfasında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile ilgili akıl dışı, mesnetsiz iddialarıyla ilgili 'iftira' suçundan hukuki süreç başlatılmıştır' ifadelerini kaydetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
20
11
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uyanmillet28

Gurcu sahtekar hirsiz kopek sittir gidecek

Akif Tatar

Lan tamam anladık siktir git şu siteden amk PKK'lısı sanane amk bizim seçimlerimizden sen dağında yaşamaya devam et

biri işte

olayın tamamen yalan olduğunu var sayarak; hani şu dezenformasyon yasası için, özgürlüğü kısıtlıyor diyenleri şimdi görmek lazım. Amaç bu tarz yalan paylaşım... Devamını Gör

Trabuzeni

Arada fark var bunu sen de iyi biliyorsun

Mert Soylu

eğer olay gerçek olsaydı, "evet bize açıktan rüşvet teklif ettiler ve bizde reddettik" diyebilir, böylece 1 değil 5 adım öne geçebilirlerdi. bunu ben düşüneb... Devamını Gör