Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş - Galatasaray Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Beşiktaş - Galatasaray Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Enver K.
25.09.2016 - 10:10

Sezonun ilk derbisinde Vodafone Arena’da Beşiktaş ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı. Siyah beyazlılar, maçta 2-0 geri düşmesine rağmen taraftarı önünde geri dönmesini bildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Helal olsun... - Mehmet Demirkol

3.43’de Josue karşı karşıya topu ezmese Galatasaray’ın bu kadrosu sınıf atladığını ilan edecek. 15 saniye sonra 93.58’de Quaresma karşı karşıya kalitesi ölçüsünde doğru vursa derbi tarihinin en inanılmaz geri dönüşlerinden birine imza atacak.   

90 artı 4. dakikanın özeti son 17 saniyede yaşandı. Hayır maçın hakkı beraberlik değildi. Kim kazansa sonuna kadar hak edecekti. Öyle bir derbi oldu. İki takımın da seyircisi böyle bir statta böyle zeminde oynanan maçı seyrederken yaşanması gereken de böyle bir mücadeleydi. Helal olsun...

Devamı...

Derbi nostaljisi - Feyyaz Uçar

Akhisar maçında galip gelmesine rağmen Beşiktaş’ın defansif sıkıntıları göz çıkarıyordu. Özellikle Gökhan’ın hazır olmadığının altını da çizmiştik. ‘Aman dikkat derbi hata affetmez’ demiştik. Bruma müthiş formda. Onun karşısında defansif gücü daha iyi olan ‘Beck’ yerine Gökhan’la başlamak intihardan farksız. İlk yarıda Beşiktaş sağ kanadını felç eden Bruma ve malum sonuç. Beşiktaş iki farkla geride. Zayıf takımlara karşı ilk 11 hataları, yapılan oyuncu değişiklikleriyle giderilebilir. Ancak derbiler, zor dostum zor...

Devamı...

Riekerink uyudu - Rıdvan Dilmen

Maç başı için G.Saray’ı iyi hazırlayan Riekerink, ikinci yarıda hamlelerde geç kaldı.

Öncelikle Riekerink'i maç başı planı için tebrik ederim, takımını mükemmel hazırlamış.

Galatasaray özellikle 30 ile 45 arasında çok iyi bir futbol oynadı.

Dönen topları aldılar, pas yaptılar.

İkinci yarıda ise tablo çok farklı...

İlk yarıda 10 üzerinden 9 verdiğim Galatasaray, ikinci yarıda 10 üzerinden 4'lük oynadı.

Sinirli, agresif, telaşlı Beşiktaş karşısında daha rahatlayacağına bunu yapamadılar. Çok yoruldular.

Sneijder, Eren, Yasin ve Bruma...

Ayrıca bir de Selçuk. 60'tan sonra hepsi bitti, Selçuk'un gidecek hali kalmadı.

Topa gitmen lazım, güçlü olman lazım... Bruma kaybolmaya başladı, 60'larda Sneijder geri dönemiyor. Düşünüyorlar, uygulayamıyorlar.

Sneijder'i biz ilk yarıda sağ kanatta gördük, merkezde gördük, solda gördük. İkinci yarıda yalnızca soldaydı.

Değişiklikleri yapana kadar maç bitti, çok geç oldu..

Devamı...

Hocaların ikramı - Erman Toroğlu

İlk yarı doğruları Riekerink yaptı, ikinci yarı ise Şenol Güneş... Beraberlik normal sonuç.

Sahaya doğru bir onbir çıkaran Riekerink, sahaya yanlış bir onbir çıkaran Şenol Güneş... Skor: 2-0. İkinci yarı doğru oyuncu değişikleri yapan ve yanlışlarından dönen Şenol Güneş; Şenol Güneş'in yaptığı hamleleri ve doğruları sadece seyreden ve hiçbir şey yapamayan Riekerink...

Bu sefer Beşiktaş; 2-0.

Birisi eşeği kaybettirdi, sonra buldurdu, sevindirdi. Diğeri eşeği kaybetmedi, sevindirdi.

Sonra kaybetti, taraftarını üzdü.

Malesef diyorum teknik adamlar bazen duygusal işler yapıyorlar. Futbol duygusallığı ve dikkatsizliği kaldırmıyor. Her an dikkatli olacaksınız.

Bazen senin ne yaptığın da kafi gelmiyor. Karşı taraf ne yaptı, ne yapıyor, onun hamlesine senin ne yapman lazım...

Tam derslik bir maç oldu..

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarihe geçecek 2 dakika - Ahmet Çakar

Dün gece çok tuhaf bir maç izledik. 70 dakika boyunca çok iyi bir futbol sergileyen, deplasmanda oynayan bir takımın nasıl oynaması gerekirse öyle oynayan bir Galatasarayvardı sahada. Üstelik daha ilk yarıda 2-0'lık sonucu da yakalamışlardı. Chedjou olsunHakan Balta olsun çok soğukkanlılar. Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Wesley Sneijder oyunu çok iyi kontrol ediyorlardı. Bruma ise aldığı toplarla müthiş işler yapıyordu. Daha ilk dakikalarda Galatasaray Eren Derdiyok ile öne geçmeyi başardı. Bir kornerde top Caner Erkin'den direğe, ön direkten de arka direğe sıçradı.

O noktada da Eren Derdiyok bomboş topu gol yaptı. Bu yarıda Beşiktaş diye bir takım sahada yoktu. İki pas yapamadılar, Quaresma yine halı sahada oynar gibi ciddiyetsiz oynamaya devam etti. Tam devre bitiyordu ki Bruma 40 metre top sürdü, defansın arasından deldi geçti ve müthiş bir gol kaydetti. İkinci yarı Beşiktaş takımı toparlanır diye düşünüyorduk ama 70. dakikaya kadar tık bile yoktu. İşte ne olduysa bu dakikadan sonra oldu. Bir kornerde Marcelo çok iyi yükseldi ve kafayla Beşikkaş'ın ilk golü geldi.

Devamı...

Hamle gecikti - Levent Tüzemen

Maç öncesi G.Saray'ın kadrosunu yaparken Yasin'i ilk 11'e koymamıştım.

Yanılmadım. Eren'in arka direkte attığı gole aşırtma kafayla katkı sağlayan Yasin maç boyu savruk yapısı, topu ayağında tutamaması ve ikili mücadeleleri kaybetmesi yüzünden G.Saray'ı hızlı hücuma çıkamadı. G.Saray 70 dakika 2-0 önde götürdüğü derbide galibiyeti geç yapılan oyuncu değişiklikleri yüzünden kaçırdı. Aboubakar-Talisca ikilisi oyuna girdikten sonra Beşiktaş, Sabri'nin kanadından Caner'in de desteğiyle ağır baskı kurdu.

G.Saray golü erken bulduğu ilk yarıda çok akıllı oynadı. Sneijder'in organize ettiği G.Saray oyun temposunu Beşiktaş'ın istediği seviyeye taşımadı.

Devamı...

Hocaların marifeti - Serhat Ulueren

Beşiktaş kazanır diye düşünmüştüm maç öncesi. Zorlanacaklarını da düşünmüyordum ama hesaba Şenol Güneş ile dün sahada dökülen Oğuzhan, Olcay, Caner ve Gökhan’ı katmamıştım. İnanamıyorum Güneş’e. Özellikle formsuz Oğuzhan ve Olcay’a ilk 11’de görev vermesi, hadi onu da geçtim Talisca gibi bir yeteneği, üstelik çok formda olduğu bir dönemde oynatmaması gerçekten anlaşılır gibi değil. Geçen sezon Sosa neyse bu sezon da Talisca bu takımın yıldızıdır ama Güneş onu 45 dakika kulübede unuttu.

İlk yarı G.Saray 2-0 yaptı, ciddi olsalar 4-0 olurdu. Selçuk, Sabri, Carole ve Yasin kötü oynamalarına rağmen G.Saray 2 attı 2 kaçırdı. Aylardır söylüyorum; “Riekerink iyi insan olabilir ama asla iyi teknik direktör olamaz. Yeteneği yok, oyun okuma, adam değişikliklerinde sıfır.”

Ama G.Saray seyircisi çok tuttu Hollandalı’yı. G.Saray kazanamadıysa tamamen Riekerink’in hataları yüzünden.

Devamı...

Futbol böyle güzel - Cem Dizdar

Bir futbol maçında sonucu belirleyen faktörlerden biri de karşılıklı eşleşmedir. Beşiktaş dün ilk yarı boyunca oyunu kurgulamakta zorlanıp topu rakibine teslim ettikçe işte bu eşleşmeler (karşılaşmalar) sahanın çeşitli bölgelerindeki defansif zaafları da bir bir ortaya çıkardı. Başta Bruma/Gökhan Gönül. Beşiktaş, Carole/Sneijder/Bruma koridoruna yardım yetiştirmekte güçlük çekince bu tempo için ‘hazırlıksız olan’ Gökhan Gönül çaresizce topun peşinden koşmak zorunda kaldı ve olanlar oldu.

Tolga Ciğerci / Gökhan İnler karşılaşmasında da Tolga, top kapmak ve Sneijder’in oyunu inşa etmesi için yardımcı rolünü başarıyla üstlenirken, Gökhan için aynı şeyleri söylemek güçtü. Kendi ya da Atiba’nın kaptığı topları ‘uzun oynayarak’ verimli hale getirmeye çalıştıysa da Beşiktaş’ın ‘görünmez’leri ona yardım edemedi. Kimler mi? Oğuzhan, Olcay, Gökhan Gönül ve en öndeki Cenk.

Devamı...

Derbinin kralını izledik - Ömer Güvenç

Vay vay vay vay vay... Ne derbiydi ama! Tam bir aksiyon filmi. Top bir o kalede, bir bu kalede. Heyecan var, mücadele var, kazanma hırsı var, futbolun tuzu biberi goller var. Daha ne olsun! Her iki takım futbolcularına da bize böylesine keyifli bir derbi izlettikleri için teşekkür ediyorum.

G.Saray’A karşı 2-0 geriden 2-2’yi bulmak kolay iş değil. Bu dönüşün bence en önemli nedeni Beşiktaşlı futbolcuların 2. yarıdaki inanılmaz kazanma hırsı, en azından kaybetmeme arzusu ve Şenol Güneş’in isabetli oyuncu değişiklikleriydi.

Oğuzhan ve Olcay’ı tanımasam bunlar nasıl Beşiktaş’ta oynuyor diyeceğim. Ama canları sağ olsun, altın yere düşmekle değerinden kaybetmez. Bu çocuklar gerçek performanslarını bulduklarında yine Beşiktaş’a maç kazandıracak oyuncular.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oynayan ve Oynatmayan - Turgay Demir

Beşiktaş ilk kez taraftarı arkasına alacak on iki kişi oynayacaktı bir derbide… Erken gelen golle Beşiktaş'ın on ikinci adamı sustu… Galatasaray adına on ikinci adam gibi görev yapan Ali Palabıyık ise hiç susmadı!

Beşiktaş bildik oyunun oynuyor, pas yapıyor, savunma arkasına sarkmaya çalışıyor buna karşılık Galatasaray oyunu soğutmaya çalışıyor.

İyi futbola fırsat tanıması gereken Ali Palabıyık ise Muslera başta sarı-kırmızılı oyuncuların oyunu soğutmasına izin veriyor….

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
9
4
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
vOLCano

lan riekerink bey!!! teknik direktörlük meziyetleri burda ortaya çıkıyor işte.. sezon başından beri hamleleri hep geç yapıyorsun.. ilk yarı oynanan mükemmel ... Devamını Gör