Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş 2-1 Galatasaray

Beşiktaş 2-1 Galatasaray

Enver K.
14.12.2015 - 18:56 Son Güncelleme: 14.12.2015 - 22:04

Selçuk İnan: "Haddini bilecek"

Selçuk İnan: "Haddini bilecek"

Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, derbinin hakemi Mete Kalkavan hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

31 yaşındaki futbolcu şunları söyledi:

'Beni herkes iyi tanıyor, hakemler hakkında hiç konuşmam. Bu kez bu hakem hakkında konuşacağım, Mete Kalkavan hakkında. Ben kendisini çok seviyorum ama o beni sevmiyor sanırım. Hakemler hakkında konuşunca ceza veriliyor ama ben bu sezonki 3 maç cezamı da bu hakem yüzünden yedim. Bir kötü niyet hissettiğim için bunları söylüyorum. Oyuncuyla iletişimi çok kötü.

Hiç kimseye saygısızlık yapmadım, ama hakemler de bize karşı konuşurken haddini bilecek. Öyle bir şey yok. Kendine gelecek. Biz hakemler hakkında konuşunca ceza alıyoruz ama hakemler bize istediklerini yapıyorlar söylüyorlar. Bu böyle olmaz. Hadi benimle ilgili konuşuyorsun ama takım arkadaşlarımın günahı ne? Bana kafayı takmış olabilir, gıcık olabilir ama arkadaşlarımla ne sıkıntısı var. Eğer benimle ilgili kötü bir niyeti varsa bana söylesin. Ben onunla ilgili konuşmam. Tutumuna dikkat etsin. Bazen ince ince sizi oynatmaz bile hakemler. Özellikle ben kendi adıma bu hakem için böyle düşünüyorum. Ben yine onunla ilgili kötü düşünmem.

Biz 4 yılda 3 kez şampiyonluk olduk. 8 kupa aldık. Artık insanlar değişiklik olsunlar istiyorlar. Camia olarak bunun farkındayız. Hakemlerin de bize karşı biraz daha dikkatli olmasını istiyoruz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mario Gomez: "Harika oynadık"

Mario Gomez: "Harika oynadık"

'Sporting CP maçının hayal kırıklığı vardı. Bugün harika oynadık. Rakibe hiç şans tanımadık. Kazanmayı hak ettik. Takım içindeki atmosfer harika. Her geçen gün daha iyi oluyoruz. Kaybettiğimiz Sporting CP maçından sonra bazı hikayeler üretildi. Yardımlaşma duygumuz çok yüksek. Bu sebeple lideriz. Bu tarz maçlar oynamayı çok seviyorum. Maçın hakkını verdik ve kazandık.”

Şenol Güneş: "Oyuncularımı Kutluyorum"

Şenol Güneş: "Oyuncularımı Kutluyorum"

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray'ı 2-1'le geçerek liderliği devralan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş, karşılaşmanın ardından önemli açıklamalar yaptı.

'Tolga'ya da Günay'a da geçmiş olsun'

'Biz futbol oynamaya çalışıyoruz. Bu yeni bir şey değil. Kazanmak için oynamaya çalışıyoruz. Ama bazen bu işi yaparken hatalarımız oluyor.

UEFA Avrupa Ligi'nden elendik. Taraftarlarımıza bu acıyı tattırmak bize acı verdi. Bugün de baskılardan etkilenmemeye çalıştık. Tüm oyuncularımı baskıdan etkilenmedikleri için tebrik ediyorum. Bugün iyi bir takıma karşı oynadık ve kazanmayı hak ederek kazandık. Avrupa'dan elendiğimiz için hala mutsuzuz. Belki de o gün bugünden daha iyi oynayarak kazandık.

Tolga'ya da Günay'a da geçmiş olsun diliyoruz hatalarından dolayı. Bu şekilde bir galibiyete imza atarak mutlu olduk.'

'Bir kaleciye daha ihtiyacımız var'

'Bizim bir kaleciye daha ihtiyacımız var. İki tane genç kalecimiz var. Stoper de alacağımızı söyledik. Ama bunları her maç dile getirmek doğru değil. Bugün kaybetsek neler yazılacaktı. Sporting maçında da oynadık bugün de oynadık. Bazıları çıkar için başka türlü yorumluyorlar. Onları anlıyorum ama diğer tarafsızları peşlerinden sürüklemesinler.'

'Bugün Gökhan da idman eksiği ile oyuna dahil oldu. Aynı şekilde kaleci için de eleştirilebilirdik. Ama şu anda takım olarak buna karşı durabiliyoruz. Ama zaman zaman da etkileniyoruz. Bu da bizim eksiğimiz.'

Mustafa Denizli: "Ne Galatasaray pes eder, ne ben pes ederim."

Mustafa Denizli: "Ne Galatasaray pes eder, ne ben pes ederim."

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa DenizliBeşiktaş yenilgisinin ardından taraftara umut aşılayan açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik adamın açıklamaları şöyle:

'Gül bahçesi vadetmedim'

'90 dakikanın değerlendirmesini yaptığımız zaman ilk yarıda kötü oynadığımızı söyleyebiliriz. Çözümleri kendi içimizden yaratmaya çalışıyoruz. Bu bizde sıkıntı oluşturuyor. İkinci yarıda daha derli toplu oynadık. Öyle veya böyle bir gol bulduk. Atılan gol sonrasındaki dakikalar her zaman çok önemlidir. Biz de böyle bir gol yedik. Ben buraya geldiğimde sorunsuz bir gül bahçesine gelmedim. Buradaki gerekli değişimi yapacağım. Ne Galatasaray pes eder ne de ben pes ederim. Geride bıraktığımız dönem önümüzdeki dönemden daha kısa bir dönem. İkinci yarıya baktığımızda fikstür bizim lehimize.'

'Hakem çaldığı çalmadığı düdüklerle...'

'Hayatımda bütün derbileri kazanarak şampiyon olmadım. Şampiyon olduğum yıllarda derbilerin tamamına yakınını kaybettik. Bu tablo değişecektir.'

'Mete Kalkavan maçı kıymık kıymık kıydı. Bunları herkes görmez ama biz görürüz. Çaldığı ve çalmadığı kararlar... Bu konuya şimdi dikkat çekeyim, ilerleyen dönemlerde daha farklı konulara dikkat çekerim. Hakem gol mü attı? Hayır. Ama bunlar futbolcuyu sinirlendiren, kart görmesine neden olan, çalınan veya çalınmayan düdükler...Ben bütün hakemlere güven duyuyorum dedim umarım buna demeye devam edebilirim. Ama 90 dakikaya baktığımzı zaman nelerin çalınıp çalınmadığına dikkat çekerim.'

'Son şampiyonluğumda altıncı sıradan geldim'

'Beşiktaş bu ülkenin en güçlü takımlarından bir tanesi. Buradan çıkan her sonuç doğal bir sonuçtur. Ben hiç önde yarış götürmedim. Hep arkadan götürdüm. Son şampiyonluğu kazandığım zaman takımım ilk yarıyı altıncı sırada bitirmişti. Şimdi önümüzdeki takımlar hep arkaya bakıp bizi kollayacak. Hiç kimse bizsiz şampiyonluğa yürüyemez.'

90' | Karşılaşma sona erdi.

90' | Karşılaşma sona erdi.

Beşiktaş 2-1 Galatasaray

Topla oynama: %49 - %51

Pas yüzdesi: %81 - %80

Toplam şut: 21 - 8

İsabetli şut: 9 - 4

  • Beşiktaş 2002/2003 sezonundan bu yana ilk defa ligin ilk yarısında oynadığı Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerini kazandı.

81' | Olcan'dan sert şut

Olcan ceza alanı dışı sağ çaprazından vurdu. Günay köşeden iyi çıkardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

77' | Beşiktaş tehlikeli geldi

Gökhan ceza alanı içi sol bölümünde topu aldı. Pasını Oğuzhan'a verdi. Oğuzhan kale ağzındaki Gomez'i gördü. Onun vuruşu Muslera'da kaldı.

⚽ [GOL!] 74' Gökhan Töre

63' | Kerim'den süper plase, Muslera'dan süper kurtarış

⚽ [GOL!] 55' Gomez

⚽ [GOL!] 54' Sneijder

İçeriğin Devamı Aşağıda

46' | İkinci yarı başladı.

46' | İkinci yarı başladı.
46' | İkinci yarı başladı.

İkinci yarı Galatasaray'ın yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.

45' | İlk yarı sona erdi.

45' | İlk yarı sona erdi.

Beşiktaş 0-0 Galatasaray

Topla oynama: %55 - %45

Pas yüzdesi: %82 - %76

Toplam şut: 13 - 2

İsabetli şut: 5 - 0

44' | Gomez vurdu, Muslera kornere çeldi

25' | Yine Muslera

13' | Beşiktaş tehlikeli geldi

Beşiktaş yine tehlikeli geldi. Beck, Olcay'dan aldığı şık pası bekletmeden içeriye çevirdi. Gomez topun gelişine vurdu. Muslera uzandı ve topun sahibi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5' | Muslera müthiş çıkardı

1' | Mücadele başladı.

Derbi mücadelesi Beşiktaş'ın santra vuruşu ile başlıyor.

Maç Öncesi Bilgiler

  • İki ezeli rakip Süper Lig tarihinde 114 kez karşılaştı: Galibiyetlerde Galatasaray'ın 43-30 üstünlüğü var (41B).

  • Beşiktaş, Galatasaray'la ligde oynadığı son 10 maçı kazanamadı (3B 7M). Beşiktaş, Galatasaray'ı ligde en son 30 Nisan 2011'de yenebilmişti.

  • Beşiktaş, iç sahada oynadığı 57 derbinin 17'sinde Galatasaray'ı yenerken, 20'sinde rakibine boyun eğdi (20B).

  • Galatasaray, Beşiktaş'la deplasmanda oynadığı son beş maçı da kaybetmedi (2B 3M).

  • Beşiktaş, son 12 lig maçının dokuzunu kazandı (2B 1M).

  • İç sahadaki son maçında Akhisar'a yenilen Beşiktaş, en son Nisan 2012'de üst üste iki iç saha maçından mağlubiyetle ayrılmıştı, ki o iki maç da Samsunspor ve Galatasaray maçlarıydı.

  • Galatasaray (33) ve Beşiktaş (32) ligin en fazla gol atan iki takımı. Galatasaray'ın sadece maçların ikinci yarılarında attığı gol sayısını (23), Beşiktaş dışındaki 16 takım arasında geçebilen yok. Beşiktaş'ın ikinci yarılarda attığı gol sayısı da 20; ligde sadece Fenerbahçe, Başakşehir ve Antalyaspor'un toplam gol sayısı bunun üzerinde.

  • Ligin ilk 10 haftasında 27 gol kaydeden Beşiktaş (2.7 gol/maç), son dört maçta beş gol atabildi (1.25 gol/maç).

  • Galatasaray, ligin son beş haftasında 15 gol kaydetti ? en yakın takipçileri olan Akhisar ve Fenerbahçe'den altı gol fazla attı.

  • Galatasaray ligin en fazla kafa golü atan takımı (8). Beşiktaş ise Süper Lig'de bu sezon kafayla gol yemeyen tek takım.

  • Ligde oransal olarak gollerinin en büyük kısmını (%31; 32 golün 10'u) ceza sahası dışından bulan takım Beşiktaş. Galatasaray'ın ise yediği 18 golün dördü ceza sahası dışından geldi ve %22'lik oranla ligde dördüncü sırada.

  • Bu sezon maçların ilk 30 dakikasında en fazla gol atan takım Beşiktaş (8); Galatasaray da altı golle Fenerbahçe ile birlikte ikinci sırada bulunuyor. Galatasaray ve Beşiktaş, maçların son 30 dakikalarında da 17'şer gol attılar; bu alanda ligdeki en yakın takipçilerinden (Antalyaspor, 12) beş gol öndeler.

  • Galatasaray, son sekiz lig maçının altısında 80. dakika ve sonrasında gol attı (toplam yedi gol).

  • Galatasaray'ın ligde yediği son yedi golün beşi 75. dakika ve sonrasında geldi.

  • Beşiktaş'ın ligde attığı son dokuz golün dördü 89. dakika ve sonrasında geldi.

  • Beşiktaş'ın ligde yediği son yedi golün altısı maçların ilk yarılarında geldi.

  • Galatasaray (224) ve Beşiktaş (207), ligde engellenenler dahil en fazla şut girişiminde bulunan ve en fazla isabetli şut atan (sırasıyla 90 ve 77) iki takım. Gole çevirme oranında da Beşiktaş %20,4 ile ilk sırada, Galatasaray da ,8 ile Akhisar'ın ardından üçüncü sırada.

  • Lukas Podolski ve Mario Gomez, farklı takımlarda Bundesliga'da 11 kez karşı karşıya geldiler. Stuttgart ve Bayern Münih formalarını giyen Gomez beş gol kaydederken, Bayern ve Köln'de oynayan Podolski bir gol attı. Aralarındaki karşılaşmalarda Podolski dört galibiyet yaşarken, Gomez üç kez kazandı. Aralarındaki dört karşılaşma berabere bitti.

  • Ligde en fazla isabetli şut atan oyuncu Mario Gomez (23); Lukas Podolski ise 20 isabetli şutla Samuel Eto'o'nun (21) ardından üçüncü sırada.

  • Galatasaray'ın ligde attığı son 11 golün altısında Podolski'nin katkısı var (üç gol, üç asist).

  • Galatasaray'ın deplasmanlarda attığı son yedi golün dördünde Wesley Sneijder'in katkısı var (bir gol, üç asist).

  • Burak Yılmaz, Beşiktaş'a karşı 13 lig maçında üç gol attı. Burak'ın Süper Lig'de en az 10 kez karşılaştığı rakipleri arasında daha az gol kaydettiği bir rakibi yok.

  • Bilal Kısa, Beşiktaş'a karşı oynadığı son yedi Süper Lig maçında üç gol kaydetti (ayrıca son üç maçta iki gol). Bilal'in Süper Lig'de daha fazla gol attığı bir rakibi yok.

  • Atiba Hutchinson (895 deneme, 830 isabet) ve Wesley Sneijder (845 deneme, 699 isabet) ligin en fazla pas atan iki oyuncusu. İsabetli pas sayısında Selçuk İnan (666) üçüncü, Oğuzhan Özyakup da (606), Ali Çamdalı'nın ardından beşinci sırada.

  • Ligde Oğuzhan Özyakup'tan daha fazla kilit pas atan bir oyuncu yok (Balazs Dzsudzsak ile birlikte 34). Sneijder (30) ise Cicinho'nun ardından üçüncü durumda.

  • Açık oyunda en fazla kilit pas atan oyuncu da Oğuzhan olurken (32), Lukas Podolski (27) ve Yasin Öztekin (24) onun hemen arkasından geliyor.

  • Ligde en az beş maça çıkan kaleciler arasında yalnızca Milan Lukac (%78), Tolga Zengin'den (%77,6) daha yüksek bir kurtarış oranına sahip. Fernando Muslera ise %72,7 ile bu alanda beşinci sırada.

  • Mustafa Denizli, Süper Lig'de Beşiktaş'la 17 kez karşılaştı, bunların sadece beşini kazandı (5B 7M).

  • Şenol Güneş, Süper Lig'de Galatasaray karşısındaki 29 maçın dokuzundan galip ayrılabildi (8B 12M).

  • İki teknik direktör, Süper Lig tarihinde yalnızca yedi kez karşı karşıya geldi: Galibiyetlerde Denizli'nin Güneş'e karşı 3-2'lik üstünlüğü bulunuyor (2B).

Son 5 Maç

Son 5 Maç

Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
150
47
13
10
6
4
1