Görüş Bildir
Haberler
İstanbul, Berlinal’in ‘En’lerini Ağırlıyor

İstanbul, Berlinal’in ‘En’lerini Ağırlıyor

Deniz Gök
20.02.2015 - 21:53 Son Güncelleme: 21.02.2015 - 14:28

James Franco & Wim Wenders

İçeriğin Devamı Aşağıda

34. İstanbul Film Festivali, Berlinale'in birbirinden özel ödüllü filmlerini Türk sinemaseverler ile buluşturacak.

4-19 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan 34. İstanbul Film Festivali, 65. Uluslararası Berlin Film Festivali’nden (Berlinale) ödülle dönen filmleri Türk sinemaseverler ile buluşturacak. 

En İyi Film'e verilen Altın Ayı'ya layık görülen ve Jafar Panahi'nin yönettiği Taxi, taksiye binen farklı yolcularla yapılan röportajların komedi ve dram soslu çalışması ve Andrew Haigh'ın yeni uzun metrajlısı 45 Years Berlinale'in ödüllüleri arasında yer aldı.

İki yıl önce İstanbul Film Festivali'nde yer alan '...adına' adlı filmyle Altın Ayı'ya aday olan Malgorzata Szumowska'nın bu yıl En İyi Yönetmen ödülünü kapan filmi Cialo / Body adlı yapımı, Sam de Jong'un yazar ve yönetmen olarak ilk filmi Prins / Prince, kendi kafasının içinde seyahatlere çıkan otuzlu yaşlarındaki bir adamın samimi ve komik bir portresini sunan Ole Giæver ve Marte Vold tarafından yönetilen Mot naturen / Out of Nature ve Victoria da ödül alan diğer filmler arasında yerlerini aldılar.

34. İstanbul Film Fesitvali'nde yer alacak olan Berlinale filmleri ise şu şekilde olacak;

Berlin’de Onursal Altın Ayı ile ödüllendirilen Wim Wenders’in Berlin Film Festivali’nde Yarışma Dışı gösterilen filmi Every Thing Will Be Fine, Salt of Earth, Hal Hartly'nin yeni filmi Ned Rifle, 17 yaşındaki bir gencin hikayesini anlatan Short Skin, bilimkurgu, gizem, gerilim ve dram arasında dolaşan H. filmi, FIPRESCI ödüllü Phoenix, Berlin’de Panorama bölümünde gösterilen Meurtre a Pacot / Murder in Pacot ve üç şiddet öyküsünü arka arkaya dizen Violencia festival seyircisi ile buluşacak diğer Berlinale filmleri olacaklar.

34. İstanbul Film Festivali programı detayları ise 10 Mart'ta duyurulacak.

  • Beyazperde
Kaynak: http://www.beyazperde.com/haberler/fi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0