Görüş Bildir
Haberler
Berkin Elvan'ın Ailesinden Erdoğan'a Suç Duyurusu

Berkin Elvan'ın Ailesinden Erdoğan'a Suç Duyurusu

adem kara
28.10.2014 - 14:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Berkin Elvan'ın ailesi avukatları aracılığıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılığa sunulan dilekçede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Berkin Elvan için 'terör örgütünün maşası' tabirini kullandığı belirtilerek, Erdoğan'ın 'Alenen hakaret, kişinin hatırasına hakaret' gibi suçlardan hakkında soruşturma başlatılması talep edildi.

BABASI VE ANNESİ ADLİYEYE GELDİ

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının da aralarında bulunduğu grup, saat 12.00'de İstanbul Adalet Sarayı'nın 'C' kapısının önünde bir araya gelerek, üzerinde 'Berkin umudun çocuğudur, asıl terörist talimatı verendir' yazılı pankart açtı. Eyleme, Gezi olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeği kapsülü sonrası komaya giren ve 269 gün sonra da hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan da destek verdi. Avukat Tarkan Özdemir yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

BABA ELVAN: BİZİM OĞLUMUZ TERÖRİST DEĞİLDİR

Baba Sami Elvan burada yaptığı konuşmada 'Berkin Elvan benim oğlum olur, katiller onu başından vurduğunda 14 yaşındaydı. Evet çocuktu ama doğruyu-yanlışı, iyiyi-kötüyü bilecek durumdaydı. Çünkü biz oğlumuza helal lokma yedirdik. Ona her koşulda doğru söylemeyi, dürüst olmayı öğrettik. Biz ona kısa yoldan para kazanıp yoluna bakmayı öğretmedik. Anası babası gibi emeği ile kazanıp çalışmasını öğütledik. Ezenin karşısında ezilenin yanında olmayı öğrettik. Bizim oğlumuz terörist değildir. Terör, halka silah doğrultmaktır. Terör halkı korkutmak, sindirmektir, terör çocukları başından, gözünden vurmaktır. Terör, patronlar para kazansın diye zorla halkın parklarına, ormanlarına, evlerine el koymaktır' dedi.

'RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BERKİN'İ UNUTMUYOR. HER FIRSATTA HATIRASINA HAKARET EDİYOR'

'Biz oğlumuza halkını, vatanını sevmeyi öğrettik, emeğe saygı duymasını inançlara saygı duymasını öğrettik' diyen Sami Elvan, şöyle konuştu: 'Biz çocuklarımıza buğdayın, kurdun, kuşun, ormanın, ağacın hakkını öğrettik, ama vurdular onu. Vurdukları da yetmiyormuş gibi hatırasına da hakaret ediyorlar. Recep Tayyip Erdoğan, Berkin'i unutmuyor. Her fırsatta hatırasına hakaret ediyor. Benim Berkin gibi okula giden iki çocuğum var. Onları hedef gösteriyor. Bizi hedef gösteriyor. Fotoğraflardan kim olduğu açıkca belli olmasına rağmen daha oğlumun katilinin adını bile vermediler. Ama oğluma, bize hakaret etmeyi hiç bırakmadılar. Bu nasıl Müslümanlık? Müslüman, ölünün hatırasına hakaret eder mi? Müslüman, ölenin anasını yuhalatır mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan şikayetçiyim. Cumhurbaşkanı oldu diye benim oğlumun hatırasına hakaret edemez. Önce bu halkın değerlerine ve geleneklerine saygılı olmalıdır. Önce verdiği talimatın hesabını vermelidir. Berkin, halkın her kesimin ortak sevgisidir, ortak acısıdır. Berkin, bu halkın çocuğudur. Kimse bu gerçeği değiştiremez.'

'VARSAYALIM ELİNDE SAPAN VARDI...'

Anne Gülsüm Elvan ise 'Varsayalım ekmeğe gitmedi, varsayalım elinde sapan vardı. Taş attı, bilye attı. Bu 14 yaşındaydı. Bu Recep Tayyip Erdoğan, sen bunu alıp da bana getirecekler, anne babaya bir ceza verecekler. Normalde öyle bir yasa var. Çocuktur bu, aileye ceza kesecek, çocuğu alıp bakacak, eğitecekti. Öldürmeyecekti, öldürtmeyecekti. Benim çocuğumun katili Recep Tayyip Erdoğan'dır başka kimse değil' ifadelerini kullandı.

DİLEKÇE: ERDOĞAN, BERKİN ELVAN İÇİN 'TERÖR ÖRGÜTÜNÜN MAŞASI' TABİRİNİ KULLANDI

Avukat Tarkan Özdemir, mahkemeye sunduğu 5 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Ekim 2014 tarihinde Ombudsmanlık Sempozyumu'nda Berkin Elvan için 'terör örgütünün maşası' tabirini kullandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik, alenen hakaret, kişinin hatırasına hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' gibi suçlardan hakkında soruşturma başlatılması talep edildi. 

İstanbul/DHA

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/94874/b...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0