Görüş Bildir
Haberler
Şanlıurfa'daki Berkin Elvan Eyleminde 11 Gözaltı

Şanlıurfa'daki Berkin Elvan Eyleminde 11 Gözaltı

Onedio Medya
12.03.2015 - 15:25 Son Güncelleme: 12.03.2015 - 18:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şanlıurfa'da, Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu komaya giren ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'’ın ölüm yıldönümü nedeniyle 20 kişilik grup, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. 

Ellerinde 'Adalet istiyoruz' yazılı pankart taşıyan grup adına konuşan Murat Ulusoy, Berkin Elvan, Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol ve öldürülen diğer çocukları hatırlatarak, hiçbirinin failinin yargılanmadığını ve toplumun içinde rahat gezdiklerini ve adalet istediklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardından grupta bulunanlar Divanyolu Caddesi üzerinde bildiri dağıtmak istedi. Bu sırada grupta bulunan bir kişi kendilerini takip eden sivil polislerin fotoğrafını çekti. Fotoğraf çeken kişinin yanına giderek kimliğini soran polis ile grupta bulunanlar arasında tartışma çıktı.

DHA'dan Ömer Şulul'un verdiği bilgiye göre Polis, grupta bulunanların kimliklerini kontrol etmek istedi ancak grupta bulunanların kimliklerini göstermek istememesi nedeniyle çıkan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. 

Polisler biber gazı sıkarak grupta bulunanlara müdahale etti ve ardından bazılarını yere yatırıp kelepçeledi. 3'ü kadın 11 kişinin gözaltına alındığı  belirtiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0