Görüş Bildir
Haberler
Ben İmkansız Aşklar İçin Yaratılmışım Dedirten Mitolojik Aşk Hikayeleri

etiket Ben İmkansız Aşklar İçin Yaratılmışım Dedirten Mitolojik Aşk Hikayeleri

Meltem
06.11.2017 - 15:13

Pek çok efsaneye konu olan, dilden dile anlatılan mitolojik aşk hikayelerine yakın bakmak ister misiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karadut Onların Kanıyla Kızıl Meyveler Verdi: Pyramus ile Thisbe

Karadut Onların Kanıyla Kızıl Meyveler Verdi: Pyramus ile Thisbe

Pyramus Babil’in en yakışıklısı, Thisbe ise en güzeliydi. Birbirlerine komşu evlerde yaşayan iki genç aşık olurlar ancak aileleri evlenmelerine izin vermez. Kaçmaya karar verirler. Dut ağacının altında buluşmak üzere sözleşirler. Thisbe dut ağacının orada avından dönen bir aslanla karşılaşınca bir mağaraya sığınır ancak kaçarken atkısını düşürmüştür. Aslan atkıya kan bulaştırır. Bunu gören Pyramus, Thisbe’nin öldüğünü düşünerek kılıcını kalbine saplar. Kanlar toprağa, oradan da dut ağacının meyvesine ulaşır ve bembeyaz meyve kızıla döner. Thisbe mağaradan çıkıp ağacın oraya gelince Pyramus’u kanlar içinde bulur ve o da kılıcı göğsüne saplayarak kendini öldürür.

İmkansız Bir Aşkın Peşinde: Apollon ile Daphne

İmkansız Bir Aşkın Peşinde: Apollon ile Daphne

Su perisi olan Daphne, evlenmemeye ant içmiştir. Apollon, Peneus Irmağı’nın kıyısında Daphne’yi görür ve aşka tutulur. Umutsuzca, kör kütük aşık olan Apollon Daphne’nin peşini bırakmaz. Daphne kaçar, Apollon kovalar. Gücünün bittiği yerde Daphne Toprak Ana’ya onu saklaması için yalvarır ve Toprak Ana yakarışını duyar; Daphne toprakla bütünleşir ve bir ağaca dönüşür. Defne ağacının ismi de buradan gelmektedir.

Sonsuz Uykuyu Dileten Aşk: Selene ile Endymion

Sonsuz Uykuyu Dileten Aşk: Selene ile Endymion

Yakışıklı çoban Endymion ile Zeus’un güzeller güzeli kızı, Ay tanrıçası Selene birbirlerine aşık olurlar ancak tanrılar bu aşka izin vermezler. Zeus’un yanına gidip, çobanın öldürülmesini isterler. Zeus öldürmek üzere çobanın yanına gider, kızına nasıl aşık olduğunu görür ve onlara kıyamaz. Endymion’a bir dilek hakkı sunar; Endymion sonsuz uyku diler. O günden sonra Selene dolunay ile gökyüzünü aydınlatıp sevdiğini arar.

Narsisizmin Bitirdiği İki Genç: Ekho ile Narkissos

Narsisizmin Bitirdiği İki Genç: Ekho ile Narkissos

Peri kızı Ekho, avcı Narkissos’a umutsuz bir şekilde aşık olur ve karşılık alamaz. Kara sevdaya tutulan Ekho günden güne erir ve ölür. Kemikleri kayalar, sesleri ise “eko” dediğimiz yankılara dönüşür. Tanrılar buna çok kızarlar ve Narkissos’u cezalandırmak isterler. Su içmek üzere nehire eğilen Narkissos’u kendi yansımasına aşık ederler. Görüntüsü karşısında Narkissos da kara sevdaya tutulur ve nehrin başından ayrılamaz. Orada öylece eriyip gider ve nergis çiçeklerine dönüşür. Narsisizm kelimesi de buradan gelir.

Sonu Acı Biten Yasak Aşk: Ares ile Afrodit

Sonu Acı Biten Yasak Aşk: Ares ile Afrodit

Savaş tanrısı Ares ve ateş tanrısı Hephaistos’la evli olan güzellik tanrıçası Afrodit birbirlerine aşık olurlar. Her gece buluşan çift, güneş onları görmesin ve Hephaistos’a haber vermesin diye sabah ayrılırlar. Uyuyakaldıkları bir sabah güneş Hephaistos’a haber verir ve intikam planları yapılır. Örümcek ağından bile ince bir ağ yaptıran Hephaistos, yatağın iki başına ve tavana bu fileyi takar. Fileye takılan yasak aşıklar tanrıların karşısında rezil olurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir Kompleksle Hayat Bulan Aşıklar: Pygmalion ile Galatea

Bir Kompleksle Hayat Bulan Aşıklar: Pygmalion ile Galatea

Heykeltraş Pygmalion, Galatea (uyuyan aşk) adını verdiği heykeline aşık olur ve Afrodit’e böyle bir eşi olması için yalvarır. Afrodit bunu duyar ve heykeli canlandırır. Pygmalion’un “Kadınların hiçbiri güzel değil, ben kendi kadınımı kendim yaparım” diyerek yola çıktığı rivayet edilir. Bir kimseyi olduğu gibi kabullenememe kompleksi olarak literatüre geçmiştir.

Merak Bu Sefer Bir Aşkı Öldürdü: Orpheus ile Eurydike

Merak Bu Sefer Bir Aşkı Öldürdü: Orpheus ile Eurydike

Orpheus ile Eurydike evlidir. Eurydike yılan sokmasından ölünce, Orpheus ölüler ülkesine gider ve tanrılara yalvarır. Ölüler ülkesinin tanrısı Hades ile tanrıça Persephone lir çalıp acılı şarkılar söyleyen Orpheus’u duyar ve dönüp arkalarına bakmamaları koşuluyla Eurydike’yi bırakmayı kabul ederler. Ancak Orpheus merakına yenilir ve Eurydike geliyor mu diye bakar. O anda genç kadın kaybolur. Orpheus ise aşkından derbeder olur.

Aşk ve Ruhun Somut Hali: Eros ile Psykhe

Aşk ve Ruhun Somut Hali: Eros ile Psykhe

Güzelliğiyle nam salan Psykhe’yi kıskanan Afrodit, oğlu Eros’u ok atıp Psykhe’nin çirkin bir adama aşık olması için gönderir ancak Eros genç kızı görür görmez aşık olur. Onu bir saraya götürür ve geceleri yanına gider. Sevdiği adamı merak eden Psykhe, bir gece Eros’un yüzüne bakmak için mumla eğilir ve bir damla Eros’un omzuna düşer. Eros kızar ve ortadan kaybolur. Derbeder olan genç kız her yerde Eros’u arar ancak bulamaz. Afrodit’in sarayında köle olarak bile çalışır. Sonunda Zeus genç kıza acır ve Eros’u ikna eder.

Aşk Uğruna Tehlikeyi Göze Alanlar: Hero ile Leandros

Aşk Uğruna Tehlikeyi Göze Alanlar: Hero ile Leandros

Kız Kulesi efsanelerinden biridir onların hikayesi. Aşka yasaklı olan rahibe Hero ile tapınağa gelen Leandros birbirlerine aşık olurlar. Leandros her gece yüzerek kuleye gelir. Fırtınalı bir gecede Leandros boğazın sularına gömülür. Bunu duyan Hero da suya atlayarak intihar eder.

Kırık Bir Kalbin Hikayesi: Odysseus ile Kalypso

Kırık Bir Kalbin Hikayesi: Odysseus ile Kalypso

Zeus’un kasırgasında gemisi batan Odysseus, Kalypso’nun adasına çıkar. Kalypso ilk görüşte aşık olur ancak genç adamın aklı evinde ve karısındadır. Her gün tanrılara yalvaran Odysseus’u sekiz yıl sonra Zeus duyar ve genç adamın yurduna gönderilmesini emreder. Kalypso hiç istemese de bir sal yapar ve Odysseus’u evine gönderir. Geride kırık bir kalp kalır…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küllerin İçinden: Aeneas ile Dido

Küllerin İçinden: Aeneas ile Dido

Halk çocuğu Aeneas ile Kartaca kraliçesi Dido birbirlerine aşık olurlar ancak halk bu aşkı onaylamaz ve rezalet olarak kabul eder. Bunu duyan Aeneas, Dido’ya zarar gelmesin diye haber vermeden kaçmak ister ancak Dido kaçtığını öğrenince kendini yakar. Küllerinin sevdiğine kavuşmasını umarak alev alev yanar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
408
226
143
44
39
22
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın