Görüş Bildir
Haberler
Belediyeden Yeni Evlilere 'Tuhaf' Kitap: 'Sevişirken Konuşursan Çocuğun Kekeme Olur'

etiket Belediyeden Yeni Evlilere 'Tuhaf' Kitap: 'Sevişirken Konuşursan Çocuğun Kekeme Olur'

Ulaş
15.12.2016 - 20:36 Son Güncelleme: 17.12.2016 - 00:40

Kütahya Belediyesi tarafından, yeni evlenen çiftlere 'eğitim' amaçlı 'Evlilik ve Aile Hayatı' isimli bir kitap dağıtılıyor. Kitabın tuhaf yanı ise içinde 'sevişirken konuşursan çocuğun kekeme olur', 'çocuklarınızı evlendirmek için acele edin', 'evin erkeği öfkelendiğinde evin hanımı hemen susmalı' şeklinde hurafelerin ve skandal ifadelerin yer alması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kütahya Belediyesi'nin dağıttığı 'Evlilik ve Aile Hayatı' adlı kitap bir dönem Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din görevlisi olarak çalışan Hasan Çalışkan tarafından kaleme alınmış.

Kitabı bütçe görüşmelerinde gündeme getiren ve hakkında soruşturma talep eden CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 'Kadını ikinci sınıf gören, aşağılayan, hatta ‘Bu usullere uyulmazsa doğacak çocuk ahmak olur’,  'Sevişirken konuşursan çocuğun kekeme olur', 'Kadın ev işinde ve kocasının hizmetini görmede maharetli olmalıdır’ gibi her şeyiyle erkeğin cinsel hayatı üzerine kurgulanmış, hurafelerle dolu bu kitabın tamamını size okusam domates gibi kızarırsınız” dedi.

'Kadına davar muamelesi yapan, ‘erkek ailenin çobanıdır’ denilen sapık fantezi kitabı'

'Kadına davar muamelesi yapan, ‘erkek ailenin çobanıdır’ denilen sapık fantezi kitabı'

Evrensel'den Gizem Örnek'in haberine göre; kitabı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde gündeme getiren CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, kitabı nikâhlarda dağıtan Kütahya Belediyesi hakkında soruşturma talep etti.  

Meclis kürsüsünden AKP sıralarına kitabı gösteren Hürriyet, “Kadına davar muamelesi yapan, ‘erkek ailenin çobanıdır’ denilen, ahlak, vicdan dışı bir kitaptır bu. Okudukça tüylerim diken diken oldu. Kitap gerdek gecesinin detaylarından bahsediyor. Cinsel faydalanma hakkından, kocaya itaatten, ‘iyi kadın itaatkar olandır’ diyen, kocadan habersiz kadının dışarı çıkamamasından, kocası dövdüğünde işveli kıyafetler giyip, kocasına kahve götürüp gönlünü almasından bahsediyor. Bu kitaba göre kadın fazla şikayet etmemeli” diyerek kitabı ‘sapık fantezi kitabı’ olarak değerlendirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kitapta, 'kocası için süslenmeyen, erkeğin reisliğine itaat etmeyen kadın dövülebilir' ifadeleri yer alıyor

Kitapta, 'kocası için süslenmeyen, erkeğin reisliğine itaat etmeyen kadın dövülebilir' ifadeleri yer alıyor

Yeni evli çiftlere nikâhın hemen ardından hediye edilen klavuz kitapta iddialara göre, “Çalışma hayatında kadın iş yerinde kocasından daha yakışıklı erkeği görürse gönlü ona kayabilir, kırsın dizini otursun”, “Çalışma hayatı kadının kocasına karşı olan cinsel görevini olumsuz etkiler”, “Kocası için süslenmeyen, erkeğin reisliğine itaat etmeyen kadın dövülebilir, kadına evin hakimini hatırlatır, ilaç gibidir”, “Çok eşlilik yararlıdır, hatta huysuz karısı olan erkek kadını boşayıp başka bir erkeğe bela etmek yerine, ikinci eşi alıp ilk eşin rekabet duygularını harekete geçirip onu dize getirse daha iyi olmaz mı”, “Evin erkeği öfkelendiğinde evin hanımı hemen susmalı, özür ve af dilemeli, kocasını kızdırmamalı” gibi ifadeler yer alıyor.

Kitaptaki skandal ifadeler ne yazık ki bu kadar değil: 'Çocukları evlendirmek için acele edin'

Kitaptaki skandal ifadeler ne yazık ki bu kadar değil: 'Çocukları evlendirmek için acele edin'

Kitapta “Evlendirilmediği takdirde yoldan çıkacağı sezilen gençlerin izdivacında acele etmek gerekir” diye başlayan bölümde çocuk yaşta evlilik de özendiriliyor. “Vücudunda sağlık ve afiyeti yerinde olduktan sonra erkeklerin 22-24, kadınların 16-18 yaşlarına doğru evlenmeleri uygun olabilir. Gençlerin hem ruhen hem de bedenen gelişmeleri iyi ise bu sınır daha aşağı çekilebilir” ifadeleri yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5998
2240
1095
157
98
82
52
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
monapizza

Çomarın 50 tonu

Sek...

Ula =D

Belphegor

Kütahya Belediyesi dirty talk sevmiyor,ama köle fantazisi seviyor aynı zamanda pedofili.Halkı anlayamıyorum,gözlemlerim,alacağım diploma,okuduğum kitaplar ca... Devamını Gör

Deneri

Akp'li belediye olduğu için şaşırmadım. Yemin ederim Hristiyanlar bile İslamiyeti bu denli küçük düşürmedi İslamiyeti Müslümanlar mahvetti. Isparta Unv.İlahi... Devamını Gör