Görüş Bildir
Haberler
Belçika'da Öğrencilerine Hz. Muhammed Karikatürü Gösteren Öğretmen 'Müstehcenlik' Nedeniyle Açığa Alındı

Belçika'da Öğrencilerine Hz. Muhammed Karikatürü Gösteren Öğretmen 'Müstehcenlik' Nedeniyle Açığa Alındı

Ulaş
02.11.2020 - 00:16

Belçika'da bir ilkokul öğretmeni öğrencilerine Hz. Muhammed karikatürü gösterdi. Öğretmen, 'müstehcenlik suçu' işlediği gerekçesiyle açığa alındı. 

Sint-Jans-Molenbeek Belediye Başkanı Catherine Moureaux söz konusu karikatürle ilgili 'Dini bir imge değil, müstehcen bir çalışma' açıklamasında bulundu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, olay göçmen kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Sint-Jans-Molenbeek ilçesindeki 'Aux sources du gai savoir' adlı ilkokulda yaşandı.

Okulda görevli bir öğretmen, güncel gelişmeleri anlatmak amacıyla, 5. sınıf öğrencilerine Charlie Hebdo'da yayımlanan Muhammed Peygamber'in bir karikatürünü gösterdi.

Belediye Başkanı: 'Bu müstehcen çizim 10 yaşındaki çocuklara gösterilmemeli...'

Belediye Başkanı: 'Bu müstehcen çizim 10 yaşındaki çocuklara gösterilmemeli...'

Sint-Jans-Molenbeek Belediye Başkanı Catherine Moureaux, sınıfta gösterilen karikatürün 'dini bir bir imge değil, müstehcen bir çalışma' olduğunu söyledi.

Catherine Moreaux, 'Bu müstehcen çizimin 10 yaşındaki çocuklara gösterilmemesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu fikir okuldaki herkes tarafından paylaşılıyor' dedi.

Moureaux, Perşembe günü başlatılan disiplin soruşturması kapsamında ilkokul öğretmeninin sözleşmesinin askıya alındığını duyurdu.

Sint-Jans-Molenbeek Belediye Başkanı, karikatürlerinin gösterilmesinin ise 'Muhammed Peygamber'e küfür anlanıma geldiği' görüşüne ise katılmadığını belirterek, ifade özgürlüğünü kısıtlamanın veya bu konunun tartışılmasını yasaklamanın mümkün olmayacağını vurguladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
151
134
30
13
9
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sensizsinema

10 yaşındaki çocuğa bunları neden gösterirsiniz ki? İslamafobi’yi zihinlerine ekmek için mi? İslam ülkelerinde doğan veya bizim gibi çoğunluğu Müslüman olan ... Devamını Gör

Deli Halit.

Abicim ben bu Avrupalılarla IŞİD, EL KAİDE vb. Örgütlerin beraber çalıştıklarına yemin edebilirim ama ıspatlayamam. Ulan işte adamlar kafa kesmek için bahan... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

9 yaşındaki çocuğu koynuna alan peygamberin karikatürünü göstermek, islam alemine saygısızlıktır zaten doğru karar.

pella

Dedigin gibi biri olsa 2 milyar insan onun izinden gitmezdi degil mi? Biraz dusunun ya.