Görüş Bildir
Haberler
Beğenileri Kapış Kapış Toplamanız İçin Son Dönemin En Popüler Instagram Trendleri

etiket Beğenileri Kapış Kapış Toplamanız İçin Son Dönemin En Popüler Instagram Trendleri

Fulin
03.11.2017 - 11:00

Instagram yıllardır kendi trendlerini oluşturup yok ediyor. Çerçeveli sepya fotoğraflardan bugünlere kolay gelinmedi. Son dönemin en sık tercih edilen ve like garantili Instagram trendlerini derledik.

1. Kötü fotoğraf

Kusursuz fotoğraflar diyarında birileri sıkılmış olacak ki, son dönemde özellikle kalitesiz, bol pikselli kötü fotoğraflar görüyoruz. Bu fotoğraflar saatlerce düşünülüp özenilenlere oranla daha samimi geliyor.

2. Ünlülerin gençlik halleri

Sevilen ünlülerin gençlik dönemlerinden eski fotoğrafları paylaşmak çok havalı. Hem nostalji hissi yaşatıyor, hem de zamanın değerini hatırlatıyor.

3. Grain (granül) efekti

Fotoğrafları pürüzsüzleştiren filtreler çok demode. Aksine VSCO Cam uygulamasının favori efekti grain tercih ediliyor. Bu efekt fotoğraflara hafif lekeli, boyutlu bir hava katıyor.

4. 3 boyutlu fotoğraf

3 boyut efekti fotoğrafa bakmayı zorlaştırsa da, son dönemin sevilen, nostalji soslu efektlerinden biri. Glitch, bu efekt için en sık tercih edilen uygulama.

5. VHS efekti 📺

Tıpkı 3 boyut gibi VHS efekti trendi de 80'lere, elektronik çılgınlığının tavan yaptığı döneme vurgu yapıyor. Karıncalı, bozuk video kaset efektini o dönemi yaşamamış gençler ilk kez tecrübe ediyor.

6. Gökkuşağı efekti

Efekt içinde kalmış olabiliriz ama düz fotoğraflar çoğu insan için bir noktadan sonra sıkıcı. Gökkuşağı efekti Instagram'da çoktan büyük bir trende dönüştü. Efekt PicsArt uygulaması ile yapılıyor.

7. Yanlışlıkla selfie çekmiş gibi yapmak

Selfie çekmek yıllardır tartışılan, biraz ilginç bir durum. Bu durumu çok rahat karşılayıp rahatça selfie çekenlerin yanında, hala buna alışamayan ve garip hissedenler de mevcut. Bu trend onlar için, tercihen biraz aşağıdan ve şaşkınca çekilen selfie moda.

8. Ters fotoğraf

Düz açılar sıkmış olacak ki, fotoğrafları ters koyma trendi başladı. Değişiklik sevenler bunu beğendi.

9. Çıplaklık

Bunu bir trend olarak tanımlamanın ne kadar doğru olduğu tartışılır; sonuçta her zaman geçerli ve ilgi çekici bir durumdan bahsediyoruz. Ancak son dönemde Instagram'da 'birazcık' ve estetik çıplaklık modası olduğu da yadsınamaz.

10. Aynı veya benzer fotoğrafları tekrar tekrar paylaşmak

10. Aynı veya benzer fotoğrafları tekrar tekrar paylaşmak

Çoklu fotoğraf özelliği geldi, aynı zamanda çekilmiş farklı pozları tek seferde paylaşabiliyoruz; ancak bahsettiğimiz durum tamamen stil için. Profil tasarımı yapmaya çalışanlar, takipçilerini kaybetme tehlikesine rağmen aynı veya benzer fotoğrafları üst üste paylaşıyor.

11. Zoom

Instagram'ın en yeni özelliği zoom, zaten yakından çekmeyi sevenlere çok iyi geldi. Özellikle başarılı makyajını ve detayları paylaşmayı sevenler bu özelliği kullanıyor.

12. Siyah beyaz

13.

13.

Bu da yeni bir trend değil elbette; ancak filtrelerin, renklerin hakimiyeti bir kez daha azalıyor. Siyah beyaz sade fotoğraflar, renklilere oranla daha etkileyici.

14. Gerçek doğallık

#nomakeup #nofilter veya 'yeni uyandım' selfie'lerini artık kimse yemiyor. Abartılı kusursuzluk takıntısı olan Instagram'ı bunu kesinlikle önemsemeyenler kurtaracak.

15. Çoklu fotoğraf

16. Kirakira uygulaması ✨

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
512
154
55
51
49
47
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can_Can

Başımız göğe erecek elalem bizi beğenince

ysmn

bide şey moda spor yapan kadınların götünü çekip koyması layk almama olasıgı yok.

heaatemyheart

Herkeste bir beğenilme kaygısı