Görüş Bildir
Haberler
Bebek Poposu Gibi Bacaklar Hayal Ederken Çilek Bacak Sorunu Yaşayanların Yüzünü Güldürecek Tedavi Yöntemlerini Açıklıyoruz!

Bebek Poposu Gibi Bacaklar Hayal Ederken Çilek Bacak Sorunu Yaşayanların Yüzünü Güldürecek Tedavi Yöntemlerini Açıklıyoruz!

Ayça
29.08.2020 - 08:30

Yıl 2020 oldu hala istenmeyen tüyler ile uğraşıyoruz ya.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birçok kadın siyah nokta ve büyük gözenek sorununu sadece yüzlerinde değil bacaklarında da yaşıyor. Bu yaşanan yaygın duruma ise deri yüzeyinin kırmızı renkte olması ve küçük siyah noktalar bulunmasından dolayı halk arasında çilek bacak deniyor.

Birçok kadın siyah nokta ve büyük gözenek sorununu sadece yüzlerinde değil bacaklarında da yaşıyor. Bu yaşanan yaygın duruma ise deri yüzeyinin kırmızı renkte olması  ve küçük siyah noktalar bulunmasından dolayı halk arasında çilek bacak deniyor.

Bu lekeler yağ, bakteri ve ölü deri karışımı içeren genişlemiş gözeneklerdir. Çilek bacak kaşıntılı ya da acılı değildir. Ancak, bir kişinin utanmasına neden olan bir görüntü oluşturur. 

Pekii, bu durumdan kurtulmak için neler yapabiliriz?

Tıraş yapmak.

Tıraş yapmak.

Çilek bacak görünümü genetik bir durum görünse de bu can sıkıcı durumun ana nedenlerinden biri tıraştır. Eski ve kalitesiz bir tıraş bıçağı ve tıraş kremi olmadan tıraş yapıyorsan, bu durum cildinin tahriş olmasına neden olabilir.

Batık problemi.

Batık problemi.

Medikal olarak folikülit olarak da geçen kıl kökü iltihaplanması yaygın görülen bir durumdur. Bu durum da çilek bacak görünümüne neden olmaktadır.

Kuru cilt.

Kuru cilt.

Aşırı kuru cilt çilek bacak görüntüsüne neden olmasa da tıraş yapma esnasında canınızın daha çok yanmasına ve deriniz tahriş olmasına neden olur. Derinin kuruluğu ayrıca cilt üzerindeki koyu renkli lekelerin daha belirgin gözükmesine neden olmaktadır.

Tavuk derisi sorunu.

Tavuk derisi sorunu.

Tavuk derisi sorunu genellikle üst kollarda, alt bacaklarda ve kalçalarda görülebilen yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Bu durum keratin birikmesinden kaynaklanır ve bu sorun da çilek bacak görüntüsüne neden olur. Bu sorun genellikle cilt kuru ve nemsiz olduğunda ortaya çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pekii, bu çilek bacak görüntüsünden nasıl kurtulabiliriz? 

Doğru şekilde tıraş yapmak.

Tıraş yapmadan önce cildinizi tüylerin yumuşaması için bir jel veya krem ile ıslatın. Jiletle her alışınızdan sonra jiletinizi durulamayı unutmayın. Tüylerinizi uzadığı yönünden alırsanız eğer oluşacak tahrişi en aza indirmiş olursunuz.

Düzenli olarak peeling yapmak.

Düzenli olarak peeling yapmak.

Bacaklarınızı düzenli olarak keselemek ölü deriyi kaldırdığı için yeni tüyün rahat çıkmasını sağlayacaktır. Bu da aynı zamanda batık oluşumunu engeller. Düzenli peeling yapmak ve ölü derilerden kurtulmak çilek bacak görüntüsünü epey azaltacaktır.

Profesyonel bir tedavi almak.

Profesyonel bir tedavi almak.

Eğer evde uyguladığınız yöntemlerin çok da işe yaramadığını düşünüyorsanız, çilek bacak görüntüsünden kurtulmak için lazer gibi medikal tedavilere yönelebilirsiniz. Lazer epilasyon tahrip olmuş kıl köklerine ulaşarak tüylerin uzamasına engel olur. Tek kökten çıkan bir sürü kıl sorununu önler. Bu yüzden, tüylerinden kalıcı olarak kurtulmak isteyenler için en etkili yöntem lazer epilasyondur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
23
8
8
7
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın