Görüş Bildir
Haberler
Bebe Bisküvisi Tarifi: Evde Bebek Bisküvisi Nasıl Yapılır?

Bebe Bisküvisi Tarifi: Evde Bebek Bisküvisi Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
17.09.2021 - 11:10

Günümüzde sık karşılaşılan iştahsızlık probleminde çocukların hazır gıdalarla erken tanışmasının önemli katkısı bulunmaktadır. Bu yüzden ek gıdaya geçen bebeklere mümkün olduğu kadar evde yapılan sağlıklı yiyecekler verilmelidir. Hem sağlıklı hem de lezzetli ev yapımı bebe bisküvisi dışarıdakilerden farksız tadı ile ebeveynlerin tekrar tekrar yapmak isteyecekleri tariflerden biridir. İçerisinde pirinç unu, tereyağı, irmik, yoğurt gibi sağlıklı ürünlerin bulunduğu ev yapımı bebek bisküvisini bebeğinize güvenle yedirebilirsiniz. Peki, bebe bisküvisi tarifi: Evde bebek bisküvisi nasıl yapılır? İşte cevabı…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebeklerin yanı sıra çoğu zaman yetişkinlerin bile severek yediği bebe bisküvisi tarifi hakkında detayları sizler için araştırdık. Ek gıdaya geçen bebeğinizi paketli gıdalardan uzaklaştırmak bebeğinizin sağlıklı gelişimi için verilebilecek en iyi kararlardan biridir. Öyle ki uzmanlar bebeklere evde hazırlanan doğal besinleri verme konusunda her zaman hem fikirdir. Bu bağlamda yoğurdundan, meyve püresine, meyve suyundan bisküvisine kadar bebeğinizi sağlıklı beslemenin birçok yolu olduğunu unutmayın. Özellikle ek gıdaya geçen bebekler için güzel bir alternatif olan bebe bisküvisi kahvaltı ve ara öğünlerde sık tercih edilir. Üstelik evde hazırlamanıza rağmen tazeliğini yaklaşık bir buçuk hafta kadar korur. Peki, evde bebek bisküvisi nasıl yapılır? İşte bebe bisküvisi tarifi…

BEBE BİSKÜVİSİ MALZEMELERİ

- ½ çay bardağı irmik

- 2 çay bardağı tam buğday unu

- ¾ su bardağı yoğurt

- 2 çay bardağı pirin unu

BEBE BİSKÜVİSİ NASIL YAPILIR?

- İrmik, tereyağı, yoğurt ve pirinç unu yoğurma kabına alınır ve hafifçe karıştırılır. Daha sonra un yavaş yavaş ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. 

- Hamuru iyice yoğurduktan sonra hamuru uzun şeritler haline getirin. Hamuru iki parmak genişliğinde bıçak ile kesin.

- Çatalla çizgiler atın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz 170 derece fırına bisküvilerinizi verebilirsiniz. Yaklaşık 20 dakika pişirmeniz yeterlidir.

PEKMEZLİ BEBE BİSKÜVİSİ TARİFİ

MALZEMELER

- 1 tane yumurta sarısı

- 1 çay bardağı pekmez

- Yarım çay bardağı irmik

- 1 çay bardağı pirinç unu

- Aldığı kadar buğday unu

- 1 tatlı kalığı tarçın

HAZIRLANIŞI

İlk olarak yumurta ve pekmezi iyice çırpın ve diğer malzemeleri de ekleyerek yoğurun. Ele yapışamayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru parçalara ayırın ve yuvarlak şekiller verin. İsterseniz diğer tarifte olduğu gibi rulo yaparak üzerine çatalla şekil verebilirsiniz. Tepsiye dizin ve 180 derece önceden ısıtılan fırına verin. 20 dakika pişirmeniz yeterlidir.

Afiyet olsun!

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın