Görüş Bildir
Haberler
Bazı Haber Sitelerine Erişim Engellendi

Bazı Haber Sitelerine Erişim Engellendi

Onedio Medya
17.07.2016 - 12:19 Son Güncelleme: 17.07.2016 - 14:10

İnternet yayıncılığı yapan ABC Gazetesi, Gazeteport ve Medyscope ile Karşı Gazete'nin internet sitelerine erişim engellendi. Bu haberden bir kaç saat sonra bir açıklama yapan Medyascope, yapılan itirazların ardından erişim engelinin kaldırıldığını duyurdu. Diğer sitelere uygulanan engelleme ise devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erişim engellemesi kararının gerekçesine dair bir bildirim yapılmadığı belirtilirken, bu sitelere giren kullanıcılar, “Bu internet sitesi aşağıdaki karara istinaden 5651 sayılı Kanun uyarınca Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından erişime engellenmiştir. İSTANBUL 4. SULH CEZA HAKİMLİĞİ’nin 30-03-2015 tarih ve 2015/1617 sayılı kararı” yazısıyla karşılaştı.

Konuyla ilgili ABC Gazetesi Twitter hesabından 'Okuyucularımıza duyuru: ABC Gazetesi'ne yurt içinden erişim hiçbir bildirim yapılmadan engellenmiştir. Bu özgür basına darbedir. Susmayacağız' açıklaması yaptı.

ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da karara çok sert tepki gösterdi;  'ABC, faşizan AKP tarafından kapatıldı' dedi.

Gazeteport Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Hoş da, Gazeteport'a Türkiye'den erişimin engellendiğini belirterek; 'Kimler nasıl hangi yöntemle yaptı araştırıyoruz' tweet'ini attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır ise takipçilerine VPN önerisinde bulunurken, Medyascope'un Twitter hesabından, 'Maalesef TİB sitemize erişimi engelledi. Gerekçeyi bilmiyoruz. Hemen itiraz edeceğiz. Desteğinize teşekkür ederiz.' açıklaması yapıldı.

Birkaç saat sonra erişim engelinin kaldırıldığı duyuruldu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
74
34
14
11
10
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
shutthefuckup

Çakma darbeye karşı demokrasi ve özgürlüklerin kazandığını ilan edenlere duyurulur.

ken takabayashi

bence sadece atv trt ve kanal 7 yayin yapsin. gazete olarakda akit ve yeni safak,sabah. zaten millet iyice mal olmus karsit birsey dinlemiyor.

Onur

2 Gün önce demokrasi geldi, cumhuriyet kazandı diyordunuz, bugün haber sitelerine erişim engelleniyor. Dünyanın en kısa ömürlü demokrasisi oldu bu :) Şimdi m... Devamını Gör