Görüş Bildir
Haberler
Başkalarının Düşüncesinin Kendi Duygularının Önüne Geçmemesi İçin “Hayır” Diyebilmenin Önemini Anlatıyoruz

Başkalarının Düşüncesinin Kendi Duygularının Önüne Geçmemesi İçin “Hayır” Diyebilmenin Önemini Anlatıyoruz

Ma Belle
14.02.2023 - 10:22

'Hayır' kelimesi sadece beş harften oluşmasına rağmen o kadar güçlü bir kelimedir ki, ilişkilerde bile büyük rol oynar. Hep hayır demek seni başkalarından izole edebilir, hayır diyememek seni strese sokabilir. Bu içeriğimizde hayır demenin gücünü ve yararlarını anlatacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Hayır demek, kendine ve zamanına verdiğin değeri gösterir.

Hayır demek, kendini olumsuz insanlardan veya durumlardan uzaklaştırman için sahip olduğun en iyi araçtır. Kendine zamanın ne kadar değerli olduğunu hatırlatıp, gerçekten yapmak istemediğin bir şeye hayır diyebilmelisin. Hayır demek başta zor olabilir ancak sonunda duygusal olarak mutlu hissedeceksin.

Hayır demek cesurca bir eylemdir.

Biri senden bir şey istediğinde 'Bunu düşünmem gerek...' ya da 'Emin değilim.' gibi cümleler kurmak karşı tarafın kafasını karıştırabilir ve 'Bu sorumun cevabı evet mi yoksa hayır mı, anlayamadım.' diye düşünebilir. Bu yüzden hislerini belli etmekte çekinme.

Hayır demek, ne istediğini bilmek demektir.

Bir soruya veya bir isteğe hemen cevap vermeden önce, kendine 'Ben bunu istiyor muyum?' diye sor. Bazen istemediğimiz halde bazı şeyleri yapmak zorunda kalabiliyoruz. Ama bir şeyi yapmak istemediğin zaman bile kendini 'evet' derken bulabilirsin. Bu konuda kendi ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalısın.

Hayır demek, kendinden emin bir duruşunun olduğunu gösterir.

Bazı insanlar hayır cevabını kabul etmeyebilir. Seni yapmanı istedikleri şeylere zorlayabilir, inat edebilir ve fikrini değiştirmeye çalışabilirler. Bunlardan dolayı aklın karışıyorsa eğer, hayır dediğin esnada düşündüğün şeyleri aklına getirmeye çalış ve neden hayır dediğini kendine hatırlar.

Hayır demek, sınırlarını belli eder.

Her şeye evet diyen bir insanın bir süre sonra herhangi bir çekiciliği kalmaz. Zaten her türlü durumu kabullenip insanların dediği şeyleri yapan biriymiş gibi görünür. Ancak hayır diyebilmek, insanlarla arana bir sınır çizer ve bir süre sonra o sınırı geçmemeye çalışırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Hayır diyerek kabul edilmek zorunda kalmazsın.

Bazılarımız, insanlar tarafından kabul görünmek ve onaylanma ihtiyacı duyduğu için çoğu soruya veya isteğe hayır cevabını veremez. Çünkü evet dersek karşımızdaki kişinin istediği şeyi yapmış oluruz ve dolaylı yoldan onu mutlu ederiz. Ama bu her zaman zorunlu bir şey değildir. İnsanlar bizi olduğumuz gibi kabul etmelidir. Aksi takdirde bu durum kendi isteklerini ön plana attıklarının göstergesidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın