Görüş Bildir
Haberler
İlk 'Ulusal Güvenlik' Toplantısı Yapıldı

İlk 'Ulusal Güvenlik' Toplantısı Yapıldı

adem kara
10.09.2014 - 12:04 Son Güncelleme: 10.09.2014 - 16:32

Fotoğraf: Osman Baytürk/Al Jazeera

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı, İçişleri Bakanı, Dışişleri ve MİT Müsteşarı'nın da aralarında olduğu isimlerle ilk 'Ulusal Güvenlik' toplantısını yaptı. Bu toplantılar rutin hale getirilecek ve 15 günde bir yapılacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun günlük programında yer almayan Başbakanlık'taki toplantı 11.30'da başladı. Toplantı üç buçuk saat sürdü.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre ilki bugün yapılan toplantı rutin hale gelecek. Toplantı, tıpkı çözüm süreci için oluşturulan mekanizma gibi 15 günde bir yapılacak, adı 'Ulusal Güvenlik' toplantısı olacak. Türkiye’nin iç ve dış güvenliği ile ilgili tüm ulusal güvenlik konuları toplantılarda ele alınacak.

Türkiye'nin yanıtı bekleniyor

İlk toplantının içeriği içeriği resmi olarak açıklanmasa da Galler'deki NATO Zirvesi'nde IŞİD tehdidine karşı bir çekirdek koalisyon kurulması kararı verildi. Bunun ardından ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel konuyu görüşmek üzere Pazartesi günü Ankara'daydı. Hagel; Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'yla görüştü. Görüşmelerin ardından Türk tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. ABD, Türk tarafının yanıtını beklerken ABD Başkanı Barack Obama da bu geceyarısı IŞİD'le mücadele planını açıklayacak.

Zirvenin Hagel'ın ziyareti sonrası ve Obama'nın açıklaması öncesinde yapılması Türkiye'nin çekirdek koalisyona yönelik cevabının değerlendirildiği ihtimalini güçlendiriyor.

Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantıya katılan isimler şöyle: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Efkân Âlâ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ilk...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0