Görüş Bildir
Haberler
Başbakanın Oğlu Resmi Konutta Parti Yaptı: Görevden Alınıyor

Başbakanın Oğlu Resmi Konutta Parti Yaptı: Görevden Alınıyor

Japonya'da Başbakan Kişida Fumio'nun en büyük oğlu, başbakanlık konutunda parti düzenlemesi sonrası Fumio'nun sekreteri ve en büyük oğlu Kişida Şotaro'ya, uyarı verilmişti. Fumio, oğlu ve sekreteri Kişida Şotaro'nun görevden alınacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1 Haziran'da görevden alınacak

1 Haziran'da görevden alınacak

Shukan Bunshun dergisi, Kişida Şotaro'nun, başbakanlık konutunda parti verdiğini açıklamıştı. Ülke genelinde büyük yankı uyandıran haberin fotoğraflarında her şey gün yüzüne ortaya çıkmıştı. Haberin fotoğraflarında, Kişida'nın, konutta ağırladıkları akrabaları ve yabancı misafirleriyle eğlenceleri anları ile bir kişinin kırmızı halı kaplı merdivende yatarken verdiği pozları görülmüştü. 

Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, tutumunu uygunsuz olarak nitelediği Kişida Şotaro'ya güçlü şekilde uyarı verildiğini duyuruldu.

Uyarı verildiğine ilişkin haberlerin gündeme gelmesi sonrası yeni bir gelişme yaşandı. 

Başbakan, kendi oğlunu, sekreterlik görevine tayin etme sorumluluğunu üstlendiğini kaydederek, Kişida Şotaro'nun, 1 Haziran'da resmi görevinden alınacağını açıkladı.

Sekreterlik görevine başka bir isim getiriliyor

Sekreterlik görevine başka bir isim getiriliyor

Başbakan Kişida, 'Atamanın sorumluluğu elbette bana ait ve bunu ciddiye alıyorum. Kararlılıkla ilerleyerek görevlerimi yerine getirmek istiyorum' dedi. Devlet Televizyonu NHK, yeni dönemde söz konusu sekreterlik görevine, Kişida Şotaro'dan önce aynı makamda göre yapan Yamamoto Takayoşi'nin getirileceğini açıklandı.

Başbakanlığı Ekim 2021'de üstlenen Kişida, görev döneminin birinci yılını doldururken, 31 yaşındaki oğlu Kişida Şotaro'yu yönetici sekreteri olarak atamıştı.

Kabine Baş Sekreterliği, o dönem, atama kararının 'kişinin şahsiyeti ve ön sezgileri' temel alınarak, 'doğru kişiyi doğru yere yerleştirme' düşüncesiyle verildiğini belirtmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
8
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yönetici Bilal

Lan bizde c.b. sarayında kendisi kutlama yaptı ya.

Ahmet Orkun

Haberi okuyunca bi tuhaf geldi alerji yaptı. alışık değiliz ülke olarak böyle şeylere

Enkidu An

Oooh bizim vergileri akp çocukları ooooh ooooh Oooh canlatına değsin ooooh Pudracı lara yarasın ooooh ihale ilerde yarasın.