Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Yıldırım'dan CHP ve MHP'ye Ziyaret

Başbakan Yıldırım'dan CHP ve MHP'ye Ziyaret

Onedio Medya
01.08.2016 - 15:40 Son Güncelleme: 01.08.2016 - 17:01

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştü. Yaklaşık 1 saat süren görüşmeler sonrasında  Yıldırım, KHK'ların detayları hakkında parti liderlerini bilgilendirdiğini, Anayasa değişikliği konusunun da ele alındığını açıkladı. Buna göre CHP ve MHP'de Anayasa çalışması için birer kişi görevlendirilecek. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görüşme, Kılıçdaroğlu'nun makamında gerçekleşti

Görüşme, Kılıçdaroğlu'nun makamında gerçekleşti

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile saat 13.03'te CHP Genel Merkezi'ne gitti. Yıldırım'ı makam aracından indiği sırada CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç karşıladı. Yıldırım, parti girişinde ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından karşılandı.

"Kanun hükmünde kararnamelerle ilgili düşünce ve endişelerimizi ilettik"

"Kanun hükmünde kararnamelerle ilgili düşünce ve endişelerimizi ilettik"

Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Kararnamelerle ilgili düşüncelerimizi ilettik. Endişelerimizi Sayın Başbakan'a aktardık. Temaslarımız devam edecek' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bu konudaki endişelerini dikkate alacağız"

Başbakan Binali Yıldırım da 'OHAL'in başladığı andan itibaren hükümetimizce çıkarılan KHK'ların detayları hakkında kendisini bilgilendirdim. Bu konuda bazı hassasiyetleri bizimle paylaştı. Bu konuyu tekrar, hem Genel Başkan, hem de biz, dikkate alacağız. Görüşmelerimiz bu çerçevede devam edecek. Önemli olan süratle OHAL'e sebep olan şartların ortadan kaldırılması. Darbe ve girişimlerin tehdit olmaktan çıkarılması.

Anayasa değişikliği konusunu da ele aldık. Anayasa çalışması için birer kişi görevlendirilecek. Daha az maddeden oluşan partilerin mutabakatının sağlandığı bir çalışma konusu da benimsenmiştir. Bu konuyu da ele aldık.  Biraz sonra da MHP ziyaretimizde de bu konuyu gündeme getireceğiz. Gerek AK Parti olarak biz, gerek CHP ve MHP arkadaşlarımız değerlendirecek' ifadelerini kullandı.

Yıldırım CHP'nin ardından MHP'yi de ziyaret etti

Yıldırım CHP'nin ardından MHP'yi de ziyaret etti

Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, foto muhabirlerine poz vermelerinin ardından, görüşmeye geçti.

"Başbakan ile çok verimli bir görüşme oldu"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeli yaptığı ilk açıklamada, 'Sayın Başbakanımız 15 Temmuz'dan bugüne kadar geçen süre içerisinde özellikle OHAL uygulamaları ve KHK'ler üzerinde görüşlerimizi almışlar, kendileri de bilgi vermiştir. Verimli bir görüşme olmuştur. OHAL başarıyla devam edecek, Türkiye darbe tehdidinden kurtulacaktır' dedi.

Başbakan Yıldırım da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'15 Temmuz gecesi Türkiye büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Muhalefet partisi liderlerinin verdiği destek bu belanın def edilmesinde faydalı olmuştur. Medyamız da çok güzel bir sınav vermiştir. Tehlike tamamen defedildiği söylenemez. Çok derin bir yapıdır. Bu yapının yok edilmesi zaman alacaktır. OHAL'e dayalı olarak çıkarılan KHK'lerde amaç bu darbe teşebbüsüne yönelik risklerin bertaraf edilmesi ve siyasetin normalleştirilmesidir. Siyaset dışı girişimlerin ortadan kaldırılması. Bundan sonra yapılmasını düşündüğümüz çalışmalarla ilgili bilgi sundum. Kendisi de görüşlerini bizimle paylaştı.  Bu tür görüşmelerin devamını ülkemizin birliği için, terörle mücadelede başarı için, milletimizin kucaklaşması için önemli bir fırsat oluşturacağını gördük.

İdam konusunu görüşmedik. Yeni anayasa konusunda MHP'den de bir arkadaş görevlendirilecek. Çalışmalarını yapıp Genel Başkanlara arz edecekler. Bunun için zaman başlamış durumda.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
5
5
5
1
0
0