Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Davutoğlu İran'da

Başbakan Davutoğlu İran'da

Onedio Medya
05.03.2016 - 10:48 Son Güncelleme: 05.03.2016 - 17:21

Başbakan Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri tarafından resmi törenle karşılandı. Cihangiri ile ortak basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu daha sonra İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran'a resmi ziyarette bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu için Sadabad Sarayı'nda, resmi tören düzenlendi. Tokalaşarak gazetecilere poz veren Cihangiri ve Davutoğlu, daha sonra baş başa görüşmeye geçti.

Davutoğlu ve Cihangiri heyetler arasında yapılan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Davutoğlu buradaki konuşmasında iki ülkenin ortak tarihine ve emellerine vurgu yaparak şu sözleri sarf etti:

'Bölgenin kaderini bölge dışı aktörlere bırakamayız'

'Bazı konularda farklı görüşlere sahip olabiliriz ama tarihimizi ve coğrafyamızı değiştiremeyiz. Bu tarih, kadim bir komşuluk tarihidir. Coğrafyamız da birbirini tamamlayan coğrafyalardır ve gerek özel, baş başa görüşmemizde gerekse heyetlerarası görüşmede bu yeni dönemi nasıl şekillendireceğimiz konusunda önemli adımlar attık.'

'İkili ilişkilerdeki büyük potansiyeli değerlendirirsek, bölgemizde şu anda söz konusu olan istikrarsızlıkları, terör tehdidini ve kardeş kavgasını da engellemek üzere ortak bir zeminde buluşmamız kolaylaşır. Bölgemizdeki kardeş kavgasının sona ermesi, etnik ve mezhep çatışmalarının durması için Türkiye ve İran'ın ortak bazı perspektifler geliştirmesi büyük bir önem taşır. Bölgenin kaderini bölge dışı aktörlere bırakamayız'

Ruhani ile görüştü

Ruhani ile görüştü

İran'a resmi ziyarette bulunan Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ile AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Başbakan'ın gezisine eşlik ediyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
24
10
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dürüst

dünyanın en şerefsiz ülkesidir iran

F

Kadim düşmanımız de kısaca geç... Aman dikkat et ama bazılarının ikinci vatanı çünkü orası...