Görüş Bildir
Haberler
Barınamayan Öğrencilere Kötü Haber

Barınamayan Öğrencilere Kötü Haber

Kübra Köklü
05.09.2022 - 12:38 Son Güncelleme: 05.09.2022 - 13:27

Öğrenciler barınma sorunuyla mücadele ederken Ankara'nın merkezindeki yurt binası satışa çıkarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün (5.9.2022) Resmi Gazetede Çorum İl Özel İdaresinin mülkiyetindeki Ankara Çankaya Kültür Mahallesi Libya Caddesi'nde bulunan tapu alanı 555 m² yüzölçümlü, 6 katlı yurt binası ve arsasının satış ilanı yayımlandı. 21 Eylül günü yapılacak ihalede tahmini bedel olarak 16 milyon 500 bin belirlenmiş.

Satılmak istenen yurt binası, Ankara’nın ulaşımı en kolay ve en merkezi bölgesinde yer alıyor. Mithatpaşa ile Olgunlar Caddeleri ile Kocatepe Camisinin çok yakınında. Bitişiğinde Seyran Kız Öğrenci yurdu, Kocatepe Erkek Öğrenci Yurdu ve Özel Piyano Kız öğrenci yurdu var.

Sol Haber'in haberine göre,  Öğrenciler uzun süredir barınma sorununa dikkat çekerken, kiralar ödenemeyecek boyutlara yükselmişken kamunun elindeki yurtların özel kişilere satılması dikkat çekiyor. Birçok kişi kamu yurtlarının yetersizliğinin cemaatlere alan açtığı görüşünde.

Çorum İl Özel İdaresi mülkiyetindeki yurt binasının neden bir başka devlet kurumu olan Kredi Yurtlar Kurumu'na devredilmediği sorusuysa yanıtlanmayı bekliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

Adalettin sadece zengine tecelli ettiği şu dönemde. Kime neyi anlatıyorsunuz barınamıyorsan okuma o zaman dermi derler

Ferdi Çelik

Adaleti 5 duyu organı olduğu halde duyu organı olmayan yeriyle yöneten bir sistemden ne beklenir Başka. Gençliğin geleceğin katili