Görüş Bildir
Haberler
Banka Müşterilerinden Alınan Komisyonlar ve EFT Ücretleri Düşürüldü

Banka Müşterilerinden Alınan Komisyonlar ve EFT Ücretleri Düşürüldü

Batuhan
10.02.2020 - 09:58

Merkez Bankası ile BDDK, banka müşterilerinden alınan ücret ve komisyonlarda ücretleri düşürdü. Yapılan düzenlemeye göre, 6 ile 67 TL arasında olan bin TL altındaki EFT ücreti 1 ila 5 TL arasına çekildi. Bin TL ile 50 bin TL arasındaki tutarda EFT ücreti ise 2 TL ile 10 TL arasında olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BDDK’dan 'Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik' ile Merkez Bankası’ndan 'Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ' Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylece, BDDK ve Merkez Bankası, banka müşterilerinden alınan ücret ve komisyonlarda ücretleri düşürdü.

Buna göre, EFT işlemlerinden alınabilecek ücret, işlem tutarının bin TL ve altında olması halinde mobil bankacılık uygulamaları ve internet bankacılığı aracılığıyla yapılan işlemler ile düzenli ödemelerde 1 TL’yi, ATM’den yapılan işlemlerde 2 TL’yi, diğer kanallar ile yapılan işlemlerde ise 5 TL’yi geçemeyecek.

"Şikayetler vardı, standart getirildi"

"Şikayetler vardı, standart getirildi"

Merkez Bankası ve BDDK'nın banka ücret ve komisyonlarına ilişkin gerçekleştirdiği sadeleştirme ve sınırlama kararını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Şikayetler vardı, standart getirildi' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
11
6
5
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
unclebukowski

Millet zaten gırtlağına kadar bankalara borçta, ne komisyonu daver bey.. EFT yapacak para mı bırakıyosunuz milletin hesabında..

Sıradan Biri

Sanırım bu yapılan jest kaşık oluyor. Kepçeyle ne alacaklar acaba? Faiz ve zamlar kapıda...

Pepe

İyi bir şey oldu! Aaa, şoktayım resmen.