Görüş Bildir
Haberler
Bank Asya'dan KAP'a Açıklama

Bank Asya'dan KAP'a Açıklama

adem kara
16.09.2014 - 11:08 Son Güncelleme: 16.09.2014 - 12:11

'Bankamız faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde sürdürmektedir'

Hisseleri uzun bir süre sonra dün yeniden işleme açılan ve sabah seansında yüzde 11 düşerek taban yapan Bank Asya’dan bugün Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bir açıklama yapıldı.

Açıklamada bankanın sorumluluklarını yerine getirmeye devam ettiğini ve yasal mücadelesini sürdüreceği belirtildi.

Bank Asya’dan yapılan açıklama şöyle;

“Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere; yaklaşık on aydır Bankamız mudilerini tedirgin etmeye yönelik olarak Kanunlara alenen aykırı bir şekilde suç teşkil eden ve gerçeğe açıkça aykırı beyanlar verilmekte, haberler yapılmaktadır.

Yapılan tüm bu saldırılara rağmen, Bankamız bu güne kadar hiçbir mudisini ve müşterisini mağdur etmeden tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş olup faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde sürdürmektedir. Bu süreç zarfında Bankamız bütün mudilerine mevduatlarını zamanında eksiksiz olarak ödemiş, ödemeye de devam edecektir. Bugüne kadar Bankamızda mevduatı olup da parasını çekemeyen tek bir mudimiz bulunmamaktadır.

Bu süreçte yürütülen ekonomik linç kampanyasına karşı, sağduyusunu koruyarak mevduatını Bankamızda tutan ve destek olmak amacıyla mevduatlarını yatıran kadirşinas halkımızın desteğini hafife alarak, Bankamızı ödeme güçlüğü içerisine düşürme planı yapan çevrelere rağmen, Bankamız müşterilerine karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edecektir.

Sektörde en yüksek Sermaye Yeterlilik Rasyosuna sahip bankalardan biri olan Bankamız, on aydan beri eşine az rastlanır şekilde yoğun denetimlerden geçmiş ve ilgili kamu otoritelerinin tüm taleplerini yerine getirmiştir.

Bankamız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, hissedarlarının, yatırımcılarının, müşterilerinin ve Türk Bankacılık Sisteminin hak ve menfaatlerini korumak için gerekli yasal girişimlerde bulunmaya devam edecektir. Hukuk Devletine olan güvenimiz ve adaletin tecelli edeceğine olan inancımız kapsamında Bankamız, gerek iç hukuk mevzuatından ve gerekse uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan tüm yasal haklarını, ilgili adli ve idari merciler nezdinde aramaya ve konunun yakın takipçisi olmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

WSJ Türkiye

Kaynak: http://realtime.wsj.com/turkey/2014/0...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0