Görüş Bildir
Haberler
Balyoz'da Beraat Eden 231 Kişinin Adli Sicil Kaydı Siliniyor

Balyoz'da Beraat Eden 231 Kişinin Adli Sicil Kaydı Siliniyor

Ulaş
17.06.2015 - 17:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Balyoz davasında mahkeme, beraat kararı kesinleşen 231 kişi hakkında adli sicil kayıtlarının silinmesi için Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdı.

Balyoz davasına bakan ve geçtiğimiz hafta beraat kararları kesinleşenlerle ilgili Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi Ankara'daki Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdı.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 21 Eylül 2012 tarihinde kapatılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin mahkumiyet hükmünün 31 Mart 2015 tarihinde verdikleri beraat kararıyla iptal olduğunu belirttiği yazısında, 'İptaline karar verilen hükümle ilgili olarak kesinleşme şerhinde adı geçen 231 sanık yönünden adli sicil kayıtlarının silinmesi hususunda gereğinin yapılması rica olunur' dedi. Mahkeme davayla ilgili gerekçeli karar ve kesinleşme şerhini de Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne gönderdi.

Beraat kararı kesinleştiğinde...

Mahkeme heyeti davanın beraat ile sonuçlandığı 31 Mart tarihli karar duruşmasında, beraat kararının kesinleştiğinde bir örneğinin Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılarak gönderilmesine ve önceki mahkumiyet hükümlerinin adli sicil kayıtlarından çıkarılmasına hükmetmişti.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0